Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Servicii DOS si BIOS

c

+ Font mai mare | - Font mai mic

DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Expresii conditionale
INSTRUCTIUNI DE CICLARE: for, while, break
Implementarea cozilor prin tipul tablou
Codificarea arborilor
Cautare in tabele
Modifica informatia nodului cu info=para din lista
Algoritmi Recursivi
Intrari si iesiri standard-getchar si putchar
STRUCTURI. TIPURI DE DATE DEFINITE DE UTILIZATOR.
Concatenarea listei 1 cu lista 2 (simplu inlantuita)

TERMENI importanti pentru acest document

Servicii DOS si BIOS

Asa cum am mentionat in paragraful anterior, BIOS-ul reprezinta serviciile de intrare-iesire de baza. Pe scurt, BIOS este un cip din cadrul calculatorului ce contine instructiunile pe care calculatorul le utilizeaza pentru a scrie pe ecran sau la imprimanta, pentru a citi caractere de la tastatura sau pentru a citi sau scrie pe disc. Programatorii au au proiectat rutinele BIOS pentru a fi utilizate de programe in limbaj de asamblare, totusi, majoritatea compilatoarelor de C dispun    de functiide biblioteca ce permit utilizarea acestor servicii fara a avea nevoie de limbaje de asamblare.
DOS este un sistem de operare pentru calculatoarele compatibile IBM PC. Sistemul DOS permite rularea programelor si pastreaza informatia pe disc. In plus, sistemul DOS pune la dispozitie servicii ce permit programelor sa aloce memorie, sa acceseze dispozitive, cum ar fi imprimanta, si sa gestioneze alte resurse ale sistemului. Biblioteca limbajului C ofera o interfata la multe servicii DOS, prin intermediul functiilor.

Multi programatori confunda serviciile DOS cu serviciile BIOS. Tabelul urmator prezinta relatia dintre componenta HARD a calculatorului, serviciile BIOS, DOS si componenta SOFT.

Programe

DOSBIOS

HARDWARE

Asa cum se observa, BIOS este situat imediat deasupra componentei hardware, serviciiile DOS deasupra serviciilor BIOS, iar programele deasupra sistemului DOS.

Uneori insa, programele pot evita serviciile DOS si BIOS si pot accesa direct o componenta hardware (cum este cazul memoriei video).

Se recomanda ca ori de cate ori poate fi utilizata o functie de biblioteca C in locul unui serviciu DOS sau BIOS, aceasta sa fie utilizata pentru a mari portabilitatea programelor si la calculatoarele ce utilizeaza alte sisteme de operare (WINDOWS, UNIX, etc.). In acest caz, programul nu va mai trebui modificat pentru a putea fi rulat sub WINDOWS sau UNIX.

Toate versiunile de WINDOWS vor apela propriile lor servicii de sistem. Insa, serviciile de sistem WINDOWS apeleaza pana la urma serviciile BIOS penttru a accesa componentele hardware ale cal;culatorului.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 542
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site