Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Comenzile Excel accesate din meniuri

excel+ Font mai mare | - Font mai micComenzile Excel accesate din meniuri

Meniul File

New.

Deschide un nou caiet (document). Se initiaza un dialog care permite selectarea template-ului cel mai adecvat noului document.Open.

Deschide un caiet existent sau un fisier de tip spatiu de lucru (.xlw). Se initiaza dialogul standard de deschidere a unui fisier. Permite si cautarea documentului dorit dupa cuvinte cheie, continut etc.

Close

Inchide caietul curent.

Save

Salveaza caietul curent.

Save As.

Salveaza documentul curent sub un nou nume.

Save Workspace.

Salveaza sub o singura denumire configuratia existenta in mediul de lucru: caiete deschise, bare de unelte etc. Initiaza un dialog care permite stabilirea numelui, calea etc. Se creeaza un fisier cu extensia .xlw care permite refacerea configuratiei salvate printr-o singura operatiune de deschidere.

Page Setup.

Se initiaza un dialog foarte complex, organizat pe fise, prin care se pot stabili formatul paginii, marginile, layout-ul.

Print Area

Permite fixarea (sau anularea unei fixari anterioare) zonei care se tipareste. Explicatii mai multe se dau in sectiunea dedicata tiparirii.

Print Preview

Se afiseaza pe ecran o forma similara formei finale a documentului tiparit. Permite, in special, aranjarea finala a documentului.

Print.

Initiaza dialogul care controleaza tiparirea documentului (alegerea imprimantei, domeniul paginilor de tiparit, calitatea tiparirii etc.).

Send To.

Permite selectarea optiunii privind rutarea documentului in retea.

Properties

Afiseaza dialogul cu atributele documentului (datele creerii si modificarilor, cuvinte cheie, autor etc.). Este de remarcat fisa Summary.

Exit

Comanda parasirea aplicatiei Excel. Pentru documentele care nu au fost salvate, utilizatorul este intrebat asupra eventualei salvari.

Meniul Edit

Undo

Anuleaza ultima actiune efectuata in document.

Repeat (sau Redo)

Repeta ultima actiune efectuata in document sau reface ultima operatiune anulata. Actiunea efectuata este selectata automat in functie de succesiunea de operatiuni efectuate de utilizator. Denumirea comenzii este modificata corespunzator.

Cut

Taie portiunea selectata in document. Aceasta poate fi eliminata sau mutata in alta parte a documentului.

Copy

Copie in Clipboard portiunea selectata din document. Actiunea serveste copierii unui text in unul sau mai multe locuri (din acelasi document sau nu).

Paste

Copie continutul Clipboard la zona selectata (sau incepand cu celula activa).

Paste Special.

Permite copierea continutului Clipboard sub un format controlat. Comanda este utila atunci cand se efectueaza transferuri de informatii intre zone/documente diferite si permite selectarea informatiilor copiate.

Paste as Hyperlink

Insereaza o referinta de tip legatura (hyperlink) catre locul si documentul de unde este copiata informatie in Clipboard (comanda este accesibila doar pentru anumite tipuri de documente).

Fill

Permite completarea automata a unei zone de celule.

Clear

Initiaza un dialog privind stergerea selectiva a informatiilor din portiunea selectata in document.

Delete.

Initiaza un dialog privind eliminarea unei zone din foaia de calcul. In dialog se precizeaza modul in care restul foii de calcul ocupa zona eliminata (foaia de calcul nu poate ramane cu goluri).

Delete Sheet

Initiaza dialogul de eliminare din caiet a foii active. Operatiunea se va efectua cu atentie, o foaie rupta din caiet nu mai poate fi regasita.

Move or Copy Sheet.

Initiaza dialogul care permite copierea sau mutarea foii active in alta pozitie a aceluiasi caiet sau intr-un alt caiet (existent sau nou).

Find.

Se deschide dialogul de cautare a unei informatii.

Replace.

Initiaza dialogul de inlocuire, asociat dialogului Find.

Go To.

Permite o navigare rapida printre obiectele unui document. Pentru utilizarea eficienta a acestei comenzi se va studia procedura de definirea a denumirilor pentru zone ale foilor de calcul.

Links.

Afiseaza sau modifica informatiile privind legaturile existente in caietul curent.

Object

Activeaza aplicatia prin care a fost creat obiectul selectat. Comanda este disponibila pentru obiecte scufundate intr-o foaie de calcul (imagini, documente Word etc.) si permite editarea pe loc a obiectului.

Meniul View

Normal

Stabileste pentru document modul de vizualizare Normal.

Page Break Preview

Afiseaza in foaia de calcul limitele paginilor la tiparire. Se permite mutarea acestor limite prin operatiunea de tragere.

Toolbars

Deschide un submeniu cu toate barele de unelte disponibile in Excel (predefinite sau create de utilizator). Permite personalizarea mediului de lucru Excel.

Formula Bar

Comuta intre afisarea si ascunderea barei de formule.

Header and Footer.

Permite stabilirea textului care apare in antetul/subsolul paginilor tiparite.

Comments

Comuta intre afisarea si ascunderea comentariilor atasate documentului (utile in cazul documentelor create in cooperare).

Custom Views.

Creeaza diferite viziuni proprii ale caietului, selectarea unei anumite forme de afisare fiind la latitudinea utilizatorului.

Full Screen

Maximizeaza fereastra documentului la intregul ecran, pentru a mari zona utila de editare.

Zoom.

Deschide dialogul pentru stabilirea scalei la care se vede documentul pe ecran.

Meniul Insert

Cells.

Initiaza dialogul pentru introducerea unor noi celule la locul selectat. Dialogul afisat permite stabilirea modului de deplasare a celulelor existente pentru a face loc noilor celule.

Rows

Initiaza introducerea unor linii noi (atatea linii cate sunt selectate curent). Liniile sunt inserate deasupra selectiei.

Columns

Insereaza in foaia activa; un numar de coloane egal cu numarul coloanelor selectate. Coloanele sunt inserate la stanga selectiei.

Worksheet

Adauga o noua foaie de calcul la caietul activ. Noua foaie este inserata inaintea foii active.

Chart.

Initiaza dialogul care permite crearea unei noi diagrame de vizualizare a informatiilor din foaia de calcul.

Page Break

Defineste o rupere de pagina inaintea celulei active (care devine prima tiparita pe o pagina noua). Comanda se modifica in Remove Page Break daca celula activa este adiacenta unei ruperi de pagina definita manual (prin Page Break).

Function.

Deschide dialogul prin care se poate insera o functie din lista functiilor predefinite in Excel. Dialoguri succesive permit stabilirea argumentelor pentru functia selectata. Dialogul este prezentat in sectiunea privind informatiile inscrise in celule.

Name

Initiaza dialogul de creare a unor denumiri in caietul curent. Denumirile pot fi atasate unei zone dintr-o foaie de calcul, unei formule sau unei constante. Denumirile atasate unor domenii de celule pot servi la navigarea intre celule/foi (vezi Edit - Go To).

Comment

Insereaza un comentariu asociat celulei active. Comentariul este vizibil intr-o fereastra separata, adiacenta celulei comentate. O prezentare completa a subiectului este facuta in sectiunea dedicata cooperarii in realizarea unui document.

Picture

Permite inserarea in document a unui obiect de desen creat anterior (From File.) sau desenat pe loc.

Map.

Creeaza o harta geografica pe foaia de calcul pentru prezentarea unor date statistice, in general.

Object.

Introduce in text, la punctul de insertie sau asociat pozitiei respective, a unui obiect creat in alta aplicatie. Lista tipurilor de obiecte disponibile este afisata la alegerea comenzii.

Hyperlink.

Introduce o referinta de tip hiperlegatura catre un bookmark din document sau catre adrese Internet uzuale. Sunt adresabile si fisiere din reteaua locala.

Meniul Format

Cells.

Deschide un dialog foarte complex privind formatarea celulelor si a informatiilor continute.

Row

Permite alegerea dintr-un submeniu a aspectului liniilor selectate: dimensiuni, vizibilitate etc.

Column

Permite alegerea dintr-un submeniu a aspectului coloanelor selectate: dimensiuni, vizibilitate etc.

Sheet

Permite alegerea dintr-un submeniu a atributelor foii selectate: denumire, vizibilitate, fundal.

AutoFormat.

Permite initierea unui proces de formatare automata a unui document.

Conditional Formatting.

Initiaza un proces de formatare a celulelor selectate in functie de anumite criterii definite de utilizator. Permite evidentierea prin acelasi format a datelor asemenea.

Style.

Initiaza dialogul de definire/modificare/selectare a stilurilor.

Meniul Tools

Spelling.

Initiaza procesul de verificare a corectitudinii scrierii.

AutoCorrect.

Initiaza complexul dialog de fixare a parametrilor operatiunii de corectare automata a textului tastat. Sunt posibile formatari automate, inlocuiri de cuvinte tastate eronat etc.

Share Workbook.

Comuta la modul de caiet partajat, care permite editarea caietului simultan cu alti utilizatori din retea.

Track Changes

Selecteaza intre optiuni de urmarire a schimbarilor efectuate intr-un document partajat de mai multi utilizatori.

Merge Workbooks.

Permite fuziunea mai multor copii ale unui caiet partajat.

Protection

Initiaza dialogul de stabilire a parolelor necesare protectiei documentului.

Goal Seek.

Initiaza procedura de analiza a datelor prin care se modifica automat valoarea dintr-o celula pentru a atinge o valoare fixata a unei functii (echivalent operatiunii de rezolvare a unei ecuatii).Scenarios.

Deschide dialogul prin care se definesc si se vizualizeaza scenarii (a se vedea sectiunea corespunzatoare din prezentarea procedurilor de analiza a datelor).

Auditing

Permite selectarea optiunilor de figurare a dependentelor/precedentelor pentru celule care contin formule sau sunt argumente in alte formule. Este utila la structurarea foii de calcul sau la rezolvarea erorilor.

Solver.

Initiaza procedura de rezolvare a unei probleme de optimizare pentru functii si restrictii definite de utilizator.

Macro

Permite selectarea optiunilor privind lucrul cu macrouri.

Add-Ins.

Afiseaza dialogul privind extensiile posibile pentru mediul Excel. Adaugarea unei extensii produce, in general, extinderea corespunzatoare a unui meniu cu noi comenzi si atasarea procedurilor activate de aceste comenzi. De exemplu, comanda Data Analysis este activata de atasarea unui add-in.

Customize.

Permite personalizarea mediului Excel prin afisarea/ascunderea unor bare de unelte, modificarea comenzilor afisate in meniuri etc.

Options.

In fisele disponibile in dialogul afisat se stabilesc, dintr-un singur loc, principalii parametrii de functionare ai mediului Excel.

Wizard

Permite selectarea dintr-un submeniu a unui wizard specializat pe o anumita problema.

Data Analysis.

Initiaza dialogul pentru selectarea unei proceduri privind un tip de analiza statistica a datelor (regresii, corelatii, teste statistice etc.). Comanda este disponibila doar daca este incarcat add-in-ul corespunzator.

Meniul Data

Sort.

Ordoneaza crescator sau descrescator datele din lista sau liniile selectate. Procesul este precizat prin dialogul afisat prin aceasta comanda.

Filter

Permite selectarea (filtrarea) informatiilor dupa criterii predefinite sau proprii. Informatia este selectata prin ascunderea informatiilor care nu satisfac criteriile de cautare sau prin copierea intr-o zona separata.

Form.

Afiseaza un formular adaptat listei selectate din foaia de calcul curenta. Se pot completa noi inregistrari, modifica cele existente etc., operatiuni uzuale pentru inregistrarile unei baze de date.

Subtotals.

Calculeaza totaluri partiale si generale pentru date organizate ca tabel, locurile inserarii totalurilor partiale fiind definite de utilizator. Se realizeaza si structurarea tabelului obtinut.

Validation.

Initiaza un dialog prin care se poate defini tipul de data permis intr-o anumita celula (intreg, numar zecimal, text), limite admisibile etc.

Table.

Table

Creates a data table based on input values and formulas you define. Data tables can be used to show the results of changing values in your formulas.

Text to Columns.

Convert Text to Columns (Data Menu)

Separates text in one cell on a worksheet into columns by using the Convert Text to Columns Wizard. The Convert Text to Columns Wizard helps you specify how you want the text divided into columns using a separator or delimiter, such as tabs or commas.

Template Wizard.

Se activeaza wizard-ul Template and Data Tracking prin care se creeaza, pe baza structurii caietului activ, o baza de date in care se trec datele introduse in caiet si un sablon Excel.

Consolidate.

Creaza un sumar al datelor continute in mai multe foi de calcul.

Group and Outline

Realizeaza o structurare a foii de calcul oferind posibilitatea afisarii datelor pe nivele de concentrare a informatiei.

Pivot Table Report.

Initiaza wizard-ul PivotTable prin care se creeaza o tabela pivotanta (o tabela cu mai multe dimensiuni din care se afiseaza doar sectiunile cerute).

Get External Data

Se initiaza un dialog prin care se pot interoga surse externe de date.

Refresh Data

Se realizeaza recitirea datelor (din surse externe in general) pentru a include eventualele modificari ale acestora.

Meniul Window

New Window

Deschide o noua fereastra care afiseaza caietul curent. Este utila atunci cand se doreste afisarea simultana (vezi comanda Arrange) a mai multor foi ale caietului.

Arrange.

Aranjeaza ferestrele deschise astfel incat sa fie toate vizibile.

Hide

Ascunde (nu afiseaza) fereastra curenta. O fereastra ascunsa ramane deschisa, dar nu este aratata.

Unhide.

Afiseaza o lista a ferestrelor ascunse permitand anularea ascunderii.

Split

Separa fereastra curenta in doua 'geamuri', astfel incat se pot vedea simultan portiuni distincte ale aceluiasi document. Daca fereastra curenta este separata, anuleaza separarea.

Freeze Panes

Imobilizeaza sectiunea din stanga sau de sus (sau ambele) astfel incat defileaza doar restul foii de calcul. Daca foaia nu este separata prin Split, se imobilizeaza prima linie si prima coloana.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1433
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved