Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Prelucrari numerice de amploare

excel+ Font mai mare | - Font mai micPrelucrari numerice de amploare

Pentru rezolvarea problemelor cu intrari de mai multe variabile, Excel are un instrument mai puternic. Acesta se numeste Solver (rezolvitor) si ajungem la el prin click pe Tools / Solver.Solver este un program de completare (add-in). Instalarea sa s-a facut optional atunci cind am rulat programul Setup al programului Excel. Daca in meniul Tools nu exista Solver, selectam comanda Tools / Add-In si executam click pe caseta de validare Solver Add-In. Instrumentul Solver rezolva tot felul de probleme de optimizare, cum ar fi :

Gasirea acelei proportii de stocuri, obligatiuni si lichiditati care minimizeaza profitul intr-un portofoliu.

Aflarea numerelor optime de produse din diferite categorii care pot fi construite dintr-un stoc limitat de piese.

Analiza diferitelor transe de expediere pentu a afla cantitatile optime pe fiecare transe, in scopul minimizarii cheltuielilor de transport.

Construirea unui program care duce la utilizarea cu maxima eficienta si cost minim a personalului existent.

Descoperirea proportiilor diverselor investitii pe termen scurt care maximizeaza lichiditatile si profitul etc.

Pentru a scrie o formula care se refera la celulele ce contin alte formule facem sa apara bara cu instrumente pentru verificare. Selectam celulele ale caror referinte apar in formula si executam click pe butonul Trace Precedents din bara de instrumente pentru verificare, apoi selectam formula si executam click pe butonul Precedents (gasirea precedentilor).

Bara cu instrumente pentru verificare ne ajuta sa localizam erorile si contine butoanele (vezi figura urmatoare):

Gasirea precedentilor - Cind executam click pe acest buton, apar sageti ce au originea in toate celulele la care se face referire in mod direct in formula. Daca executam inca o data click, apar si sageti dinspre precedentii celulelor de la primul pas (precedentii de ordin 2). Executam mai multe click-uri succesive pentru a marca in continuare precedentii de ordin 3, 4 etc.

Stergerea sagetilor de precedenta - Atunci cind executam click pe acest buton, toate sagetile desenate de butonul de gasire a precedentilor dispar (cite un nivel la fiecare click).

Gasirea dependetilor - Selectam o celula , executam click pe acest buton si vor aparea sageti ce arata spre toate formulele ce se refera la aceasta celula. Continuam sa executam click pentru a marca toate formulele de la primul pas (dependentii de ordin 2), apoi dependentii de ordinul 3,4 s.a.m.d.

Stergerea sagetilor de dependeta . Executam click pe acest buton de stergere , nivel cu nivel, sagetile desenate de butonul de gasire a dependentilor.

Stergera tuturor sagetilor - Acest buton este util atunci cind nu ne mai amintim ce cautam de fapt. El sterge sagetile ce marcheaza precedentii si dependentii.

Urmarirea erorilor - Daca obtinem un mesaj de eroare, selectam celula in care acesta a aparut si executam click pe acest buton. Vor aparea sageti dinspre toate celulele care ar putea sa contribuie la aceasta eroare. Daca exista mai multe celule cu erori, sagetile se ramifica. Putem alege ramura care dorim s-o corectam prima.

Atasarea unei observatii - Acest buton va permite sa scrieti un comentariu despre o anumita celula.

Afisarea ferestrei de informatii - Fereastra de informatii apare atunci cind selectam o celula si apare acest buton. In ea sunt afisate toate informatiile despre celula respectiva: adresa, coduri de formare, precedenti, dependenti etc.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1023
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved