Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Mediul de programare Visual FoxPro

fox pro

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Cautarea rapida si pozitionare in baza de date
Stergerea articolelor din baza de date
Campurile memo
Proceduri si functii definite de utilizator
Afisarea si editarea unor ferestre in baza de date
Functia meniu File a Visual FoxPro
Tipuri de structuri
Modificarea structurii unei tabele
Operatii elementare asupra tabelelor in Visual FoxPro
Meniuri


Mediul de programare Visual FoxPro

Mediul de programare VFP dispune de o fereastra principala numita Microsoft Visual FoxPro, de un meniu principal, de o bara cu instrumente, o bara de stare si o fereastra de comenzi (Command) in care se pot introduce instructiuni direct executabile (Fig.1.).
Datele se pot inregistra in tabele simple sau in tabele grupate, impreuna cu eventualele relatii dintre ele si cu anumite secvente de cod (instructiuni alcatuind proceduri sau programe) in baze de date.

O tabela este alcatuita din campuri si inregistrari (anumite informatii din campurile tabelei).

Tipurile de date folosite in tabele sunt: tipul caracter, tipul numeric (numeric, real, double, integer, currency), tipul logic (logical), tipul data calendaristica (date), tipul moment de timp (Date Time), tipul memo si tipul general.

Tipul de date memo permite inregistrarea unei cantitati variabile de informatii, care va fi vizibila numai la cerere (de exemplu dublu clic pe acel camp).

De regula unul dintre campurile tabelei se foloseste pentru identificarea unica a inregistrarilor. Un astfel de camp il vom numi cheie de identificare.

O tabela poate fi vizualizata in ordinea in care inregistrarile au fost introduse sau intr-o alta forma determinata de cerintele prelucrarii.

Ordonarea tabelelor se poate face prin indexare sau sortare, iar informatiile din campul ales alcatuiesc cheia de indexare, respectiv cheia de sortare.

Prin introducerea tabelelor intr-o baza de date acestea dobandesc o serie de proprietati noi.

Intre tabele se pot stabili, daca este necesar, o serie de legaturi care permit o prelucrare eficienta a tabelelor. Daca legatura se face de la o tabela A la o tabela B, prima se numitabela-parinte (conducatoare), iar a doua tabela-fiu (condusa).

Pe baza informatiilor dintr-o tabela (sau mai multe) se pot realiza interogari, facilitati care permit obtinerea unor situatii variate in forma dorita de utilizator.

Interfata cu utilizatorul (schimbul de informatii cu acesta) este alcatuita din mai multe tipuri de elemente, dintre care cel mai important este formularul.

Acesta reprezinta o suprafata de lucru pe care se pot plasa o serie de alte obiecte VFP, disponibile pe o bara cu instrumente a constructorului de formulare. Obiectele VFP pot fi de tip

container, cand pot contine la randul lor alte obiecte sau de tip control cand nu pot contine alte obiecte. Un obiect are o serie de proprietati si dispune de mai multe metode referitor la care se

poate scrie o secventa de cod care sa poata raspunde la diverse evenimente initiate de sistem sau de utilizator.

Plasarea unui obiect pe formular se face alegand obiectul dorit din Form Controls si plasandu-l pe formular, in locul dorit, printr-un simplu clic cu mouse-ul.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1008
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site