Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Managementul continutului folosind cadre

Frontpage

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Fluxul crearii site-urilor web. Planificarea site-ului
Managementul continutului folosind cadre


Managementul continutului folosind cadre

O pagina cadru (frame page) este o pagina HTML speciala care imparte fereastra browser-ului in arii diferite numite cadre (frames), fiecare din aceste cadre putand sa afiseze continutul unei pagini diferite. De exemplu, o pagina cadru creata utilizand modelul predefinit numit Banner and Contents contine trei pagini incadrate: Banner, Continut (Contents) si Principal (Main), dupa cum se poate observa si in imaginea urmatoare.
Figura 32 - 1=Banner, 2=Continut, 3=Main

In FrontPage, paginile cu cadre se pot crea utilizand modele gata definite.

Figura 33 - modele predefinite pentru pagini cu cadre

In fiecare din aceste modele navigarea intre cadre este deja realizata. Dupa crearea paginii cu cadre, utilizatorul trebuie doar sa mai specifice pagina initiala care va aparea in fiecare cadru. Aceasta pagina poate fi una deja existenta (orice URL din interiorul site-ului sau din afara acestuia), sau se poate crea o pagina noua. Continutul paginii poate fi editat direct in cadru.

O pagina cadru este o pagina care nu are continut vizibil, fiind doar un container care specifica ce alte pagini trebuie afisate precum si modalitatea de afisare a acestora. In momentul in care utilizatorul utilizeaza un hyperlink din interiorul unui cadru, pagina indicata de acel hyperlink se va incarca de regula in interiorul altui frame, numit cadru destinatie (target frame) prin utilizarea optiunii Target frame, dupa cum se poate observa si in imaginea urmatoare.

Figura 34 - alegerea cadrului destinatie.

Toate frame-urile au un anumit nume, specificat de utilizator (banner, contents, main care se pot modifica) sau implicit (_self pentru acelasi frame, _top in locul cadrului container, _blank intr-o pagina noua a browser-ului, _parent in cadrul parinte). De exemplu, o pagina cadru creata prin utilizarea modelului predefinit Banner and Contents arata patru pagini simultan in interiorul ferestrei browser-ului: pagina cadru container impreuna cu celelalte trei pagini vizibile in cele trei frame-uri.

Figura 35 - 1=pagina container, 2=Banner, 3=Continut, 4=Frame-ul principal

In general, frame-urile sunt utilizate pentru afisarea cataloagelor, listarea de articole sau informatii sau orice alt model de pagina in care prin utilizarea unui hyperlink intr-un frame se impune deschiderea unei pagini in altul. Frame-urile sunt utilizate si pentru faptul ca au incorporata o structura de navigatie si prezinta o interfata catre utilizator consistenta (structura si cadrele de prezentare).

In figura, pasul 1 este reprezentat de utilizarea unui hyperlink din cadrul Banner, care va deschide la randul sau o lista de hyperlink-uri in cadrul Contents. Prin utilizarea unui hyperlink din pasul 2 se va deschide o pagina in pasul 3 cu continut corespunzator hyperlink-ului ales in pasul 2 din fereastra Contents.

Frame-urile se pot imparti, redimensiona sau sterge prin selectarea si tragerea marginilor cadrelor, precum si din meniul Frames, vizibil numai in momentul pozitionarii cursorului intr-o pagina care contine frame-uri.Orice cadru se poate imparti orizontal sau vertical, pentru a crea un nou cadru. Impartirea se poate face fie cu ajutorul meniului, noul cadru avand un numar egal de randuri (impartire orizontala) sau coloane (impartire verticala), fie prin tragerea marginii pentru a specifica o anumita marime a fiecarui cadru.

Figura 36 - 1=divizare cadru, 2=redimensionare cadru, 3=stergere cadru, 4=ascudere margini cadru

Intre optiunile disponibile fiecarui cadru se numara:

-         ascunderea sau vizualizarea marginilor cadrului;

-         spatiul disponibil intre cadre;

-         marimea marginilor in cadrul unui cadru;

-         posibilitatea de redimensionare in browser a cadrului;

-         posibilitatea de vizualizare sau ascundere a barelor de derulare verticala sau orizontala.

Pentru design-ul unei pagini trebuie sa se ia in considerare si cazul in care browser-ul nu suporta frame-uri. Pentru a avertiza utilizatorul de acest lucru se poate scrie un mic text in fereastra de vizualizarea No Frames.

In FrontPage exista posibilitatea de a crea si cadre in interiorul unei pagini , Insert Inline frame, similare cu cadrele normale. Si pentru acest tip de cadru se poate stabili pagina initiala, precum si o serie de atribute cum ar fi: marimea cadrului, marimea marginilor, aliniamentul in cadrul paginii, afisarea barelor de derulare precum si un text care va fi afisat in cazul in care browser-ul nu suporta acest tip de cadre.

In cazul in care se doreste utilizarea de frame-uri, mai remarcam faptul ca nu este recomandat sa se foloseasca si margini partajate sau bare de navigatie bazate pe structura site-ului, deoarece acesta ar deveni mai greu de utilizat sau chiar confuz.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 953
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site