Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Bancurile de memorie

hardware

+ Font mai mare | - Font mai micBancurile de memorie

Cipurile de memorie (modulele DIP, SIMM, SIPP si DIMM) sunt organizate in bancuri de memorie pe placile de baza si pe placile de memorie. Este necesar sa cunoasteti organizarea si amplasarea bancurilor de memorie pe placa de baza si pe placile de memorie.
Aveti nevoie de aceste informatii cand instalati in sistem memorie suplimentara. in plus, programele de diagnosticare raporteaza locatia erorilor prin adresele octetilor si ale bitilor, iar aceste numere trebuie sa fie utilizate pentru a localiza bancul din sistem care prezinta probleme.


De obicei, bancurile corespund cu capacitatea magistralei de date a microprocesorului din sistem.

Numarul de biti necesar pentru fiecare banc poate fi realizat din cipuri individuale, module SIMM sau module DIMM. Sistemele moderne nu folosesc cipuri individuale, ci module SIMM sau DIMM. Daca sistemul are un procesor pe 16 biti, cum este 386SX, acesta va utiliza probabil module SIMM cu 30 de pini si va avea doua module SIMM pe un banc. Toate modulele SIMM dintr-un banc trebuie sa fie de aceeasi marime si de acelasi tip.

Un sistem 486 va avea nevoie de 4 module SIMM cu 30 de pini sau de un modul SIMM cu 72 de pini pentru a forma un banc. Un singur modul SIMM cu 72 de pini are largimea de 32 sau 36 de biti daca admite controlul paritatii. Adeseori, puteti stabili daca un modul SIMM este cu paritate sau nu numarand cipurile care il compun. Pentru a realiza un SIMM de 32 de biti, puteti utiliza 32 de cipuri individuale de cate un bit sau 8 cipuri individuale de 4 biti pentru a obtine bitii de date. Daca sistemul foloseste paritatea, sunt necesari 4 biti suplimentari (in total 36 de biti), astfel incat veti vedea in plus un cip de 4 biti sau 4 cipuri de un bit, pentru bitii de paritate.Dupa cum se poate vedea, modulele SIMM cu 30 de pini nu sunt ideale pentru sistemele pe 32 sau 64 de biti (cum ar fi 486 sau Pentium), deoarece sunt necesare cate 4 sau 8 module pentru fiecare banc. Deoarece, in prezent, aceste module SIMM sunt disponibile la capacitati de 1 MB, 4 MB si 16 MB, inseamna ca un singur banc de module SIMM cu 30 de pini intr-un sistem 486 va avea capacitatea de 4 MB, 16 MB sau 64 MB; pentru un sistem Pentium, aceasta ar insemna o memorie de 8 MB, 32 MB sau 128 MB, fara valori intermediare. Utilizarea modulelor SIMM cu 30 de pini in sistemele pe 32 de biti restrange in mod artificial configuratiile de memorie posibile si prin urmare nu este recomandabila. Daca un sistem pe 32 de biti (cum este orice sistem cu procesor 486) utilizeaza module SIMM cu 72 de pini, .fiecare modul SIMM reprezinta un banc de memorie, iar modulele pot fi adaugate sau scoase individual, nu in grupuri de cate patru asa cum ar fi necesar in cazul modulelor cu 30 de pini. Aceasta va permite o configurare mult mai usoara si mai flexibila a memoriei. in sistemele moderne, pe 64 de biti, care utilizeaza module SIMM, sunt necesare doua module SIMM cu 72 de pini pe un banc.

Pentru sistemele Pentium si mai puternice, sunt ideale modulele DIMM, deoarece largimea de 64 de biti a modulului DIMM corespunde exact cu largimea de 64 de biti a magistralei de date a procesorului Pentium. Aceasta inseamna ca fiecare modul DIMM reprezinta un banc individual, iar aceste module pot fi adaugate sau scoase unul cate unul.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 731
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site