Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Tipuri si modele de modeme ADSL

hardware

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Dispozitive periferice de intrare / iesire
Tipuri de memorie
Pentru instalare cutter plotter-ului
Memoria interna
Sistemul de operare - Functiile sistemului de operare
Tipuri si modele de modeme ADSL
Structura calculatoarelor personale
Structura hardware a calculatorului - Dispozitive periferice de intrare
Dispozitive de intrare
ULTRA TRACKER - Dispozitive si mod de instalare


Specificatii

marime canal down-link / up-link: 512 K / 128 K pana la 2 M / 512 K, functie de contract
banda internationala garantata : 64 K / 128 K / 256 K, functie de contract ;
banda metropolitana nelimitata, de marimea canalului de transport
1 - 3 conturi mail de max. 30 M cu acces POP3 sau prin Webmail ;
gazduire site personal in limita a 10 M
– 20 M ; echipamentul de conectare ADSL si splitter-ul aferent sunt puse la dispozitie gratuit pe toata durata contractului ;
1-3 adrese IP publice ;
pagina de monitorizare trafic.
Echipament

Un calculator de tip PC cu o interfata de retea Ethernet, cu diferite sisteme de operare (Windows 9X/Me/NT4/2000/XP/2003, Mac Intosh, Linux, FreeBSD, Unix, etc.), precum si o linie telefonica principala RomTelecom ce va fi partajata pentru oferirea ambelor servicii (voce si Internet).

ADSL Express 4096

Descriere generala

ADSL Express 4096 este un serviciu de acces de banda larga la Internet care beneficiaza de tehnologia ADSL. Tehnologia ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) are avantajul de a utiliza linia telefonica obisnuita pentru transfer de date la viteze mari. Faptul ca ADSL este o conexiune asimetrica inseamna ca largimea de banda oferita la download este diferita si mai mare fata de largimea de banda pentru upload.

Caracteristici tehnice

Viteza max. download (kbps): 4096

Viteza max. upload (kbps): 384

Casuta e-mail: 300 MB

Spatiu gazduire pagina web: 100 MB

  • navigati pe Internet cu o conexiune ADSL si aveti o viteza de 20 de ori mai mare decat conexiunea dial-up obisnuita
  • sunteti conectat 24 de ore din 24
  • puteti descarca filme si muzica, jocuri online, chat
  • stati conectati cat timp doriti si platiti un abonament cu valoare fixa.

Internetul broadband ClickNet este furnizat de varianta Express a servicului.

Tipuri si modele de modeme ADSL.

ZTE ZXDSL 852

Dynamode
M-ADSL-USB-CW

Alcatel
Speedtouch USB

Globespan UGA101

Intel PRO/DSL 2200
 

ZTE ZSDSL 831

CCOM
ADSL 2/2+ Router

CCOM
Ethernet ADSL RouterZyXEL Prestige 600 series

Dynamode R-ADSL-C4 ADSL Router

Huawei SmartAX MT800

DLINK 500T

Doua echipamente client ADSL nu se pot conecta intre ele
Tehnologia ADSL este o tehnologie server client asimetrica si nu permite conectarea a doua echipamente de acelasi tip (server sau client) intre ele.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) este o tehnologie care permite transferul asimetric al datelor, avand ca suport o pereche de fire de cupru. Vitezele maxime atinse sunt de 8Mbps la download si de 1Mbps la upload. Viteza mare de transfer face din ADSL modalitatea preferata de conecare la internet a firmelor. Aceasta tehnologie se preteaza mai ales in orase, unde distanta maxima intre concentratorul ADSL si client nu este mai mare de 6km.

Asymmetric Digital Subscriber Line. O tehnologie care permite transferul de date intre linii telefonice la viteza mare. Rata de transfer este de obicei intre 1,5 si 9 megbiti pe secunda – suficient de buna pentru a furniza la cerere mesaje video pentru TV sau computere.

ADSL
(Ultima modificare: Friday, 21 July 2006, 02:37 PM

ADSL
Linie de abonat digital asimetrica (Asymmetric Digital Subscriber Line)
Asemeni ISDN, ADSL utilizeaza linii telefonice standard pentru a oferi comunicatii de date cu viteza ridicata, dar in timp ce viteza de transmisie ISDN este limitata la 64 kbps, tehnologia ADSL poate livra viteze upstream (de la utilizator) de 640 kbps si downstream (catre utilizator) de peste 6 mbps. In acelasi timp, ADSL utilizeaza portiunea de latime de banda neutilizata de voce, oferind transmisii concomitente de tipul voce si date.

ADSL Plus

Serviciu de acces la internet de mare viteza, conexiune permanenta-stabila-dedicata-nepartajata, tehnologie ADSL, trafic nelimitat, optimizat pentru utilizatori individuali.
Utilizatorul beneficiaza de o viteza de download apropiata de 1Mbps international si 1Mbps national adecvata pentru comunicatii on line, acces la pagini de web, transfer de e-mail, jocuri pe internet si download rapid pentru echivalentul a cel putin 4-5 CD –uri de date/luna.


Solutii tehnice
Serviciul utilizeaza tehnologia ADSL special adaptata traficului asimetric in internet de 8Mbps download si 1Mbps upload. Modemul ADSL se conecteaza la reteaua de Fibra Optica prin linia telefonica existenta (Acces Partajat – AP, fara sa interfereze cu functionarea standard a telefonului) sau prin linie dedicata (Acces dedicat – AD).
Viteza reala de conectare locala este de 2-8 Mbps in functie de calitatea liniei.Solutia AP este disponibila pentru utilizatorii ce detin/instaleaza un telefon fix in Ploiesti in plaja de numere 510000-519999, 590000-597999, 520000-527999, 540000-547999.

Solutia AD este disponibila oriunde in Ploiesti si Plopeni si presupune instalarea prin grija OpticNet a unui circuit dedicat comunicatiei ADSL.Acces de mare viteza
In practica serviciilor de internet s-a dovedit sub 5% din utilizatori unui provider utilizeaza super intensiv reteaua pentru a efectua sistematic download in detrimentul majoritatii utilizatorilor. OpticNet a stabilit o Politica de Acces Corecta (Fair Access Policy –FAP), numita FAP-3G, prin care interdependenta de trafic a utilizatorilor se limiteaza automat: daca un utilizator efectueaza un trafic in internet mai mic sau egal cu 3GB/luna, acesta beneficiaza continuu de o viteza apropiata de 1Mbps; la depasirea traficului lunar alocat, viteza de acces a utilizatorului in cauza va fi limitata la maxim 128 kbps. FAP 3G nu se aplica traficului si vitezei de comunicatie in retea metropolitana.
FAP -3G se aplica cu o periodicitate de o luna, indiferent de traficul efectuat in luna anterioara.
Cu toate ca acest serviciu nu asigura un canal garantat, datorita FAP-3G si alocarii dinamice a capacitatii de acces, utilizatorul are satifactie deplina prin comunicare la viteza maxima.Tarife

Tarifele sunt in Euro si nu includ TVA. Serviciile se asigura pe baza de contract cu durata minima de 12 luni. La semnarea contractului, beneficiarul va prezenta o copie dupa o factura recenta de la Romtelecom (numai pentru AP) si un document de identitate. Termen tipic de instalare: 8 zile de la semnarea contractului.

Abonatul poate suplimenta oricand FAP-3G, prin comanda On Line, la tariful de 4 Euro /1GB/1Mbps.
Pachetul ADSL Plus include: acces internet 1Mbps FAP-3G, Modem-Router ADSL preconfigurat DHCP, o adresa IP, cont de e-mail cu transfer rapid prin Outlook/webmail, cont de acces pe serverul OpticNet pentru controlul traficului utilizatorului si support tehnic prin telefon/e-mail.


Cerinte
Calculator cu sistem de operare Win 98/2000/XP, Linux, Unix, MAC OSX, interfata retea/switch Ethernet 10/100Mbps.

ADSLAsymmetric Digital Subscriber Line (ADSL), noua tehnologie pentru modem-uri, converteste linia telefonic
㠯bisnuita de cupru intr-o cale de acces pentru multimedia si transfer de date de mare vitez㮠 ADSL poate realiza rate de p⮣ la 8 Mbps download, si 1 Mbps upload. Asemenea rate de transfer extind capacitatea de acces existenta de 50 de ori sau mai mult, f㲣 a fi necesar㠡lta linie. Devin posibile transferuri foarte rapide, acces imediat in paginile de web, precum si ascultarea in timp real a radiourilor sau vizionarea de aplica?eo prin Internet.

ADSL imparte frecventele disponibile plecand de la ideea ca datele downloadate sunt mai multe decat cele uploadate.
ADSL reprezinta tehnologia de acces punct la punct.
Se estimeaza ca ADSL va avea un impact deosebit
urmatorii ani prin aceea ca suporta accesul de mare viteza la internet/intranet, servicii online, video-on-demand, semnal TV, distractii interactive si transmisii de voce pentru companii, birouri mici si birouri acasa precum si comert electronic.

Avantajul major al serviciului ADSL este acela ca el poate fi oferit folosind liniile telefonice existente.

Cu o conexiune ADSL, se poate dezvolta si integra o noua generatie de servicii, cum ar fi Virtual Private Network
?
Voice over IP - este o modalitate noua de a reduce costurile unei utilizator prin utilizarea unui singur tip de infrastructura pentru transmiterea simultana a fluxului de voce si date. Voice over IP demonstreaza capacitatea de integrare a fortei comunicatiilor vocale
in mediile de afaceri actuale.
?
Videoconferinte - Folosind o solutie ADSL serviciul videoconferinta poate fi implementat in retele motropolitane in conditii de calitate maxima. Aceste aplicatii necesita un c
ontrol permanent al benzii alocate, cerinta care este satisfacuta integral folosind conexiuni ADSL.

Exista mai multe tehnologii DSL, printre care VDSL (Very High Bit Rate), ADSL (Asymetric DSL), HDSL (High Bit Rate DSL), SDSL (Symetric DSL) si IDSL (ISDN DSL). Aceste tehnologii difera prin tehnicile de modulare, si prin compromisul distanta vs. viteza pe care il propun. Dintre toate aceste tehnologii, ADSL este la ora actuala cea mai populara din lume, datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera.

TRAFIC NELIMITAT A.D.S.L.

ADSL - Asymmetric Digital Subscriber Line
-  este cea mai avansata tehnologie din lume pentru comunicatii de date prin fibra optica si linii inchiriate, bazata pe modemuri care folosesc ca suport liniile telefonice existente.

ADSL poate avea un canal de receptie (Rx) mai mare de 6 Mbps (optional mai mare de 8 Mbps) si un canal de transmisie (Tx) mai mare de 640 Kbps (optional mai mare de 1 Mbps).

Acest lucru extinde capacitatea de acces actuala de peste 50 de ori, fara necesitatea schimbarii liniei telefonice existente.

Cel mai important avantaj pe care ADSL il ofera utilizatorilor este garantarea unei latimi minime de banda contractata indiferent de iincarcarea retelei, viteza de transfer si conectarea permanenta fiind beneficii universale ale ADSL recunoscute de utilizatori.

Tehnologia ADSL permite dezvoltarea la nivel metropolitan a retelelor virtuale private, companiile mari putand realiza astfel conexiuni extrem de rapide intre rettelele de calculatoare.

Un alt avantaj major oferit de tehnologia ADSL este garantarea securitatii maxime a datelor

transmise, element de importanta deosebita pentru servicii ca serviciile bancare online.

Tehnologia ADSL este cea mai buna solutie pentru companiile mari si institutii financiare (care isi pot interconecta retelele locale din fiecare sediu), pentru companii ce doresc sa ruteze tot traficul de telefonie printr-o retea tip Internet, precum si pentru cei care doresc acces Internet foarte rapid pentru utilizarea serviciilor si aplicatiilor multimedia.


    CAPITOLUL IV
     TRANSMISII DIGITALE    4.1. Medii de transmitere pentru semnale. Perturbatii
    4.1.1.
Transmitere prin cablu metalic
    Prin caracterul sau digital (binar, tertiar), semnalul PCM este adecvat pentru medii de transmisiuni dintre cele mai diferite: cabluri metalice, cabluri fire optice, sisteme radioreleu, satelit, etc.
    Pentru circuitele de intercomunicatie, mijlocul tehnic cel mai des utilizat il reprezinta deocamdata cablul telefonic cu perechi simetrice avand conductoare cu diametrul de 0,5 pana la 1,2 mm. Pentru sistemele PCM se folosesc perechi cu conductoare de Cu, cu diametrul de 0,8 – 0,9 mm.
    Datorita efectului pelicular, atenuarea unei astfel de perechi creste proportional cu radicalul frecventei:

Fig. 4.1. Dependenta de frecventa a atenuarii unei perechi simetrice.
    Pentru transmisia semnalului PCM de cea mai mare importanta este valoarea pe care atenuarea o are la frecventa egala cu jumatatea vitezei, pentru semnalul de 2048 Kb/s frecventa de maxima (importanta) semnificatie este de aproximativ 1MHz.
    La aceasta frecventa, spectrul relativ de putere al unui semnal de linie AMI (sau HDB 3) are un maxim pronuntat (fig. 4.2).

    Fig. 4.2. Spectrele relative de putere ale unor semnale de linie ternale cu viteza de 2048 kbit/s.

    4.1.2. Zgomotul si distorsiunea totala
    Zgomotul constituie unul din cei mai importanti parametri din comunicatiile analog / digitale.
    Efectul zgomotului asupra calitatii transmisiunilor este diferit, in functie de tipul serviciului (telefonic, transmisii de date, etc.) si de proprietatile diverselor forme de zgomot implicate.
    In transmisiile telefonice zgomotul provoaca o 'mascare' a pragului de audibilitate care creste pe masura ce nivelul zgomotului devine mai important. In transmisiunile de date, efectul se manifesta prin erori la partea de receptie a modemului sau prin cresterea susceptibilitatii acestuia la alte imperfectiuni ale canalului.
    Conditiile in telefonie impuse zgomotului de fond in impulsuri sunt mai restrictive decat la transmisiunile de date. In cazul transmisiunilor de date la debite binare egale si mai mari de 14.400 b/s pe circuitele vocale, conditiile privind zgomotul de fond nu sunt de neglijat. Zgomotul reprezinta orice perturbatie care afecteaza un semnal util, prin insumare cu acesta.
    Charls I. Sippl defineste zgomotul in dictionarul 'Mac Millan Dictionary of Data Comunications':
a) variatii aleatoare ale uneia sau mai multor caracteristici, asociate unei marimi, cum ar fi: curentul I, tensiunea U etc.;
b) un
semnal aleator cu proprietati statistice cunoscute ale distributiei de amplitudine si densitatii spectrale.

    4.1.3. Clasificarea zgomotului
Zgomotul de circuite analog/digital:
zgomot independent de semnalul util:
zgomot aleator (de fond):
– termic;
de semiconductor (alice);
de intermodulatie;
de joasa frecventa;
diafonie liniara;
convertor A/D (deplasarea punctului de zero);
zgomote datorate erorilor digitale.
b) semnale perturbatoare sinusoidale:
reziduri de purtatori;
fundamentala si armonicele retelei (prin cuplaje inductive si capacitive);
semnalizari (prin diafonie).
c) zgomot in impulsuri:
zgomot datorat erorilor digitale;
zgomot pe circuite echipate cu compandoare (cu semnul de activare);
zgomot distorsiune de esantionare (aliasing distorsion).
zgomot dependent de semnalul util:
zgomot (distorsiune) de cuantizare;
zgomot datorat erorilor digitale;
zgomot pe circuite ce contin compandoare;
zgomot de esantionare.

    4.1.3.1. Zgomotul aleator (de fond)
Cauze :
- zgomot termic sau de rezistenta (specific sistemului analogic pe cablu metalic sau radiorelee);
- zgomot de semiconductor (zgomot de alice);
- zgomot de intermodulatie (diafonie neinteligibila in sistemul FDM);
- zgomot de j.f (legea 1/f);
- zgomot datorat diafoniei liniare;
- zgomot datorat erorilor digitale (in repaus);
- zgomot datorat convertorului A/D ('of set' al caracteristicii de codare);
- zgomot datorat unor contacte imperfecte (ex. potentiometre defecte).

    4.1.3.2. Zgomot cu frecventa unica (tonuri perturbatoare)
Cauze :
- reziduuri de purtatori si combinatiile acestora in sistem (FDM);
semnal frecventa de semnalizare (prin diafonie);
- armonicele frecventei de retea (prin cuplaje inductive si capacitive).

    4.1.3.3. Zgomot in impulsuri
Cauze:
- fenomene de limitare si suprasarcina in sistemele FDM (distorsiuni de neliniaritate);
- diafonia in circuite cu semnale digitale;
- perturbatii din echipamente de climatizare ale centralelor telefonice;
- fenomene tranzitorii datorate comutarilor din sistemele de electroalimentare;
- motoare electrice (la pornire);
- lampi fluorescente;
- centrale Rotary;
- erori pe traseele digitale;
- zgomotul datorat unor contacte imperfecte.
    Din categoria zgomotului dependent de semnalul util (distorsionarea) fac parte: distorsiunea de cuantizare; zgomot datorat erorilor digitale; zgomot pe circuite echipate cu compandoare si zgomotul de esantionare (aliasing distortion).
    Cauze: conversia A/D si D/A si alte prelucrari digitale.
Diferenta dintre semnalul original si cel aproximat este denumita eroare (zgomot) de cuantizare.
Aceasta eroare este functia de semnalul de intrare si de parametrii sistemului, de exemplu de lungimea codului.
Efectuand raportul dintre semnalul de la intrarea codecului si zgomotul de cuantizare de la iesirea acestuia se obtine distorsiunea de cuantizare.
Prin definitie, se alege ca unitate de distorsiune de cuantizare (dqu) distorsiunea introdusa de un codec PCM de 8 biti (legea A sau ?) care este in conformitate cu recomandarile G. 711 si G. 712 . (qdu – Quantizing Distorsion Unit).

    Ilustrarea zgomotului de cuantizare: (fig. 4.3.)

semnal la intrare codec; b) semnal la iesire codecului;
c) zgomot cuantizare codecului.

    Fig. 4.3. Prezentarea semnalului de zgomot.

    4.1.3.4. Marimi utilizate pentru evaluarea zgomotului
a) Raportul semnal – zgomot (S/Z). (Signal to Noise ratio).
S – puterea cu care semnalul util ajunge la receptie.

S/Z = 20 log ; s/z = 10 log  . (4.1.)

    Legaturile telefonice de buna calitate au un raport semnal/zgomot de minim 40 dB. Pastrarea unui raport s/z se face cu eforturi tehnice si financiare considerabile.
    In cazul transmiterilor digitale, in speta a celor PCM, se permite ca la receptie sa aiba loc o regenerare a semnalului util.
    Regenerarea este posibila numai in anumite limite pe care le defineste simplu si intuitiv formula lui Shannon. Conform formulei, viteza de transmitere a semnalului digital este direct proportionala atat cu largimea de banda B a canalului cat si cu raportul semnal / zgomot (s/z).
C (bit/s) =  B (Hz)xE (dB) (4.2.)
Pentru viteza de 2048 Kb/s, largimea de banda necesara la s/z = 15 dB este:
B =  400 kHz, in timp ce la s/z = 30 dB largimea de banda este de numai = 200 kHz.

    Transmisia PCM fara erori este posibila incepand de la raportul s/z de 15 pana la 20 dB in timp ce pentru o transmisie analogica trebuie sa se realizeze insumat de la un capat la altul al conexiunii (legaturii) cel putin 40 – 50 dB. Concluzia este ca tehnica PCM devine utilizabila in zonele cu nivele ridicate de perturbatii electrice cum sunt marile orase, cai ferate electrificate, incinte industrializate, etc.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1172
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site