Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Atributul ALT - text alternativ

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Caractere speciale universal acceptate
JAVASCRIPT
Blocuri <center>
Paragrafe
Construirea unui magazin web
Tag-uri utilizate pentru crearea legaturilor (referintelor, pointerilor)
Proiect HTML
Atributul ALIGN - pozitionarea unei imagini
Inserare unui tabel
Blocuri <nobr>


Atributul ALT - text alternativ

Atributul ALT se utilizeaza pentru a furniza o descriere a imaginii. Acest lucru este util in cazurile in care browser-ele nu au activata optiunea de redare a imaginilor sau in cazul in care, datorita unei conexiuni mai lente la retea sau un server prea lent, nu se poate incarca partea grafica a unei pagini (sau se incarca incomplet). In aceasta situatie, in locul imaginii va aparea un chenar in care va fi scris textul alternativ. Exemplul de mai jos ilustreaza acest lucru.
Observatie: In Netscape Communicator (exceptind versiunea 6.0) acest text nu va fi afisat decat in cazul in care dimensiunea imaginii lipsa permite scrierea textului alternativ pe o singura linie (rand). Asa cum vei vedea, dimensiunile imaginii sunt declarate cu atributele WIDTH si HEIGHT. Daca nu se specifica aceste atribute, textul alternativ va fi vizibil si in Netscape. Chiar daca nu am precizat in exemplul dat mai jos, eu am folosit aceste atribute din motive estetice. In cazul in care citesti aceasta pagina cu N.C. nu vei vedea nimic in rezultatul exemplului urmator.

Acesta este o broscuta.Acesta este o broscuta. <IMG SRC='frog.gif' ALIGN='left' ALT='Descriere imagine'> Acesta este o broscuta. Acesta este o broscuta.Acesta este o broscuta.Acesta este o broscuta. Descriere imagineAcesta este o broscuta. Acesta este o broscuta.

Unele browsere (Internet Explorer si Netscape) pot afisa textul alternativ si in cazul in care te pozitionezi cu mouseul asupra imaginii. In acesta situatie se va afisa un chenar colorat in galben care cuprinde textul alternativ (similar descrierii butoanelor din Word, Excel, etc atunci cand te pozitionai cu mouseul asupra lor).   Utilizarea textului alternativ este recomandata pentru orice imagine importanta. Cei avansati in tehnici de 'trisare' a motoarelor de cautare utilizeaza mici imagini transparente la care textul alternativ cuprinde o descriere a site-ului. Aceasta tehnica poate da rezultate pentru unele motoare de cautare.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 615
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site