Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


SOLUTII HTML PENTRU CREAREA SITE-URILOR WEB

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tag-uri utilizate pentru crearea legaturilor (referintelor, pointerilor)
Titluri
Tag-uri HTML
Tag-uri utilizate pentru formatarea textului
Inserarea unui script java
Construirea unui magazin web
Inserarea unei imagini
Blocuri de text - blockquote
Liste ordonate - <li>
HTML - IMAGINI - Adresa URL a unei imagini


SOLUTII HTML PENTRU CREAREA SITE-URILOR WEB
Standardizarea specificatilor HTML este realizata in prezent de consortiul World Wide Web, W3, fiecare versiune aducand instructiuni (tag - uri) noi fata de versiunea anterioara.

Producatorii browserelor incearca sa realizeze versiuni noi capabile sa interpreteze corect noile tag-uri, uneori ei insusi introducand tag-uri noi.

Considerente initiale, strictul necesar pentru a porni la drum

Pentru realizarea unei pagini web avem nevoie de 3 componente (2 strict necesare):

un editor html utilizat in etapa de scriere sau compunere a paginii web.

un procesor grafic necesar pentru construirea continutului grafic al paginii respective

o aplicatie client tip browser necesara pentru interpretarea (randarea) codului HTML scris.

Editorul html. Acesta permite scrierea codului sursa si salvarea acestuia sub forma unui fisier HTML (cu extensia *.html sau *.htm).

Editorul html poate fi reprezentat de un simplu editor de text precum aplicatia Notepad, caz in care nu veti avea la dispozitie nici o functie specifica pentru lucrul cu fisiere HTML, sau poate fi o aplicatie dedicata editarii fisierelor html, caz in care sunt oferite functii suplimentare care sa asiste utilizatorul in editarea paginii.

Editoarele html specifice acestui format sunt dezvoltate pe 2 directii distincte dar cu aceeasi finalitate, sau incearca sa combine eficient caracteristici ale ambelor directii.

Directia orientata catre cod (codecentrica). Ofera suport pentru compunerea paginilor web apeland exclusiv la capcitatea utilizatorului de a folosii limbajul HTML, la o buna cunoastere a sintaxei acestuia.

Exemplul cel mai elocvent este aplicatia HomeSite disponibila pe sit-ul firmei Macromedia (www.macromedia.com) dar si alte produse.

Acest tip de aplicatii ofera in general suport cu privire la sintaxa limbajului HTML precum:

functia de autocompletare (autocomplition); acesta sugereaza utilizatorului conjunctural alternative privind utilizarea tag-urilor HTML

functia de recunoastere a cuvintelor rezervate ale limbajului HTML, a structurilor definite prin intermediul acestora si evidentierea vizuala a lor pentru o mai buna gestionare a codului sursa

functia de validare a documentului, aplicatia evidentiind utilizarea incorecta a tag-urilor, eventualele greseli de sintaxa prezente in codul sursa

Directia orientata catre proiectarea vizuala. Ofera suport pentru realizarea grafica a paginii web prin utilizarea unui numar de module distincte definite sub forma unor asitenti ce interogheaza utilizatorul cu privire la structura HTML pe care doreste sa o defineasca.

Aceste programe se bazeaza pe modul de lucru WYSIWYG oferind utilizatorului posibilitatea de a vizualiza pagina chiar in momentul editarii acesteia. Acest tip de programe nu necesita cunoasterea limbajului HTML, aplicatia generand codul sursa pe baza deciziilor utilizatorului.Exemplul cel mai elocvent este aplicatia FrontPage disponibila pe sit-ul firmei Microsoft (www.microsoft.com), in prezent integrata in pachetul MS Office.

Un alt produs program reprezentativ este Macromedia DreamWeawer disponibila pe sit-ul firmei Macromedia (www.macromedia.com)

Cele mai noi produse program imbina aceste directii (FrontPage si DreamWeawer) oferind alaturi de proiectarea visuala si suport pentru editarea directa a codului sursa.

Daca dorim sa cream un site web, in afara de spatiu de stocare mai avem nevoie de ceva, si anume de editoare HTML sau utilitare si aplicatii pentru crearea de butoane si meniuri.

Adobe GoLive!5.0

Realizat de compania Adobe, a carei experienta in domeniul graficii este bine cunoscuta, editorul GoLive dispune de o cantitate mare de obiecte, atat HTML standard cat si proprii. De asemenea, lucrul cu frame este foarte accesibil, acestea putand fi adaugate sau sterse foarte usor. Datorita interfetei asemanatoare Photoshop-ului, utilizatorii familiarizati cu acest program de grafica nu vor avea probleme la crearea unui site nou.

Cool Page 2.7

Programul este destinat in primul rand celor care nu au cunostinte si timp pentru crearea graficii unui site web. Aceasta deoarece este livrat cu o multime de animatii GIF sau Flash, imagini si icon-uri gata de folosit in cadrul paginilor. De asemenea, datorita posibilitatilor de editare drag & drop, o pagina web poate fi construita in cateva minute.

Macromedia Dreamweaver 4.01

Atunci cand vine vorba despre realizarea unei pagini HTML nu se poate sa nu aducem in discutie si Dreamweaver de la Macromedia. Cu toate ca orientarea sa este mai degraba spre un nivel mediu spre inalt de cunostinte in domeniu, el poate fi folosit cu succes si de un incepator. Dispune de un mare numar de template-uri care simplifica semnificativ munca de 'schitare' a site-ului. Si pentru paginile web aveti la dispozitie mai multe modele pe care le puteti prelua, modificand doar informatia prezentata. Pagina web: www.macromedia.com

HotDog PageWiz 1.04

Desi la prima vedere poate parea un program complicat, PageWiz este un instrument util pentru un utiilizator cu mai putina experienta, din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand este o modalitate utila de invatare, pentru ca include o documentatie a limbajului HTML bine pusa la punct si care ajuta in timp real utilizatorul. In al doilea rand pentru ca include un 'editor-vrajitor' foarte rapid care permite construirea unei pagini web intr-un timp foarte scurt.

NetObjects Fusion

NetObjects Fusion este potrivit pentru titi webdesignerii, care doresc sa obtina o pagina de internet cat mai repede si fara prea mare efort. Gama de functii oferite de Fusion este absolut satisfacatoare - daca nu ai pretentii prea mari. Tocmai multitudinea de functii de help face ca si novicii si utilizatorii mai putini versati sa obtina extrem de repede rezultate reprezentative. Fusion lucreaza cu obiecte, pe care le imbinati prin drag&drop, realizand astfel un site. Se poate spune, deci, ca incepatorii si designerii, care sunt presati de timp, vor fii cu adevarat incantati de NetObjects Fusion. Interfata simpla si intuitiva face ca erorile de utilizator sa fie excluse din start. Pagina web: www.netobjects.com

HomeSite

Editorul HomeSite produs anterior de compania Allaire (acum membra a Macromedia) se adreseaza in primul rand webdesignerilor, care dispun deja de tehnicii de programare si HTML. In ciuda unui cuprins imens de functii, datorita interfetei deosebit de reusite, utilizatorul va putea avea in permanenta o privire de ansamblu asupra intregului proiect. HomeSite este practic opusul lui NetObjects Fusion sau a lui GoLive!: de aceasta data nu veti lucra cu obiecte grafice, ci direct in codul sursa al paginii web si trebuie sa stiti in permanenta ce pas parcurgeti. Acestea fiind spuse, este clar ca HomeSite nu prea este potrivit pentru incepatori si pentru adeptii Wysiwyg, in schimb este un editor absolut recomandabil tuturor celorlalti webdesigneri. Unul dintre avantajele programului il reprezinta codul sursa 'curat', pe care il creeaza.

CoffeCup Free HTML

Free HTML este un program destinat in primul rand incepatorilor fara cunostinte HTML si programare web. Paginiile web pot fi realizate foarte usor, prin intermediul unor vrajitorii care va ofera posibilitatea de a plasa elementele paginii prin drag&drop.Stabilirea aspectului unitar al paginilor se poate face la fel de usor, prin aplicarea de diverse teme asupra acestora. Cam acestea ar fi optiunile pe care le ofera programul si de aceea incepatorii vor fi incantati de el, dar cei care dispun de cunostinte avansate vor cauta o alternativa. Totusi, faptul ca se pot crea rapid pagini web nu foarte complicate si mai ales gratuitatea, vor fii factori care vor determina alegerea acestui program.

Dream WeaverSe castiga acces simultan la vizualizarea de design si sursa HTML. Se pot deschide documente create in alte editoare fara a modifica marcajele create de utilizator. Codarea de mana este la fel de confortabila ca si design-ul. Se vor putea autoindenta elementele de cod, balansa simbolurile de punctuatie, indenta linii multiple simultan prin selectie. Exista functii java-script predefinite accesibile prin butoanele din ferestrele de asistenta. Pentru cod se aplica highligh de sintaxa, evidentiidu-se portiunile de cod unde este java-script sau alte script-uri. Pentru depanarea codului de java-script este prevazut un depanator care permite introspectia in executia care poate fi in Internet Explorer sau Netscape Navigator permitand astfel intelegerea functionarii fiecarui browser.

Front Page

Microsoft FontPage va ofera puterea de a adauga continut dinamic cu ajutorul unei componente de galerie foto, serviciul de componente Web din Microsoft MSN, Expedia, bCentral. Chiar daca sunteti un expert in pagini web sau un novice, veti gasi ca FrontPage este usor de invatat si se poate utiliza rapid.

Alaturi de functii ce permit scrierea codului sursa al paginii aceste programe ofera si alte functii suplimentare precum:

gestiunea proiectelor

functii de „upload” pe server a paginilor

functii de sincronizare a continutului local si cel de pe server

Alaturi de produsele software descrise mai sus exista o larga gama de produse disponibile gratuit ale caror functii se aproprie de cele ale programelor de referinta in domeniu:

HTML Coder Pro, este un produs program ce se incadreaza in viziunea codecentrica de proiectare a paginilor web oferind un suport larg utilizatorilor in scrierea codului pagini web.

Alaturi de functiile necesare pentru scrierea codului, el ofera si functii suplimentare privind proiectarea vizuala a paginilor, cit si un set de module asistent ce interogheaza utilizatorul cu privire la componentele pe care acesta doreste sa le utilizeze.

Aplicatia ofera suport pentru gestiunea fisierelor si a proiectelor.

Mozilla Composer, acest produs este parte a browser-ului Mozilla program distribuit gratuit.

Aplicatia Composer permite editarea evoluata (atit vizuala cit si bazata pe cod) a paginior web, oferind aproape aceleasi instrumente de lucru precum aplicatia Front Page sau Dreamweaver.

Pe linga functiile de editare a paginii aplicatia permite utilizatorului sa-si publice rapid si eficient lucrarile pe serverele web.

Alte componente suplimentare sunt modulele de validare si inspectare a codului, o parte dintre acestea fac apel la servicii online.

Pentru crearea paginilor web pot fi utilizate si alte produse program cu destinatii diferite precum Microsoft Word si alte aplicatii ce permit exportul documentelor in format HTML.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 992
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site