Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Structura unui document HTML

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Inserarea cadrelor (frame)
Blocuri <center>
Proiect HTML
Tag-uri utilizate pentru crearea legaturilor (referintelor, pointerilor)
Blocuri <nobr>
Editarea unei pagini HTML
Realizarea randurilor goale
Paragrafe
Caractere speciale universal acceptate
Culori, RGB, exprimarea culorilor in hexazecimal


Structura unui document HTML

Inainte de orice comentariu, sa consideram urmatorul exemplu:

<HTML> <HEAD> <TITLE>PRIMUL DOCUMENT</TITLE> </HEAD> <BODY> <H4>PRIMUL EXEMPLU</H4> <P>Acesta este un paragraf</P> </BODY> </HTML>
mai jos este redat rezultatul unui asemenea document:

PRIMUL EXEMPLU

Acesta este un paragraf

Sa analizam exemplul de mai sus. Acesta este un exemplu de document HTML cu un numar minim de elemente. Structura minima obligatorie a unui document HTML este formata din elementele HTML, HEAD, TITLE si BODY iar ordinea de aparitie a acestora este ca in exemplul prezentat.

Primul element va fi elementul HTML (mai exact tag-ul de inceput al acestui element). Intre tagul de inceput si tagul de sfirsit al elementului HTML se vor regasi toate elementele ce intra in structura unui document HTML.

Urmatorul element este elementul HEAD. Intre tag-urile acestui element vor fi cuprinse alte elemente care vor contine diferite date cum ar fi autorul documentului, descrieri ale documentului, cuvinte reprezentative care sunt utilizate de motoarele de cautare ( Yahoo AltaVista Lycos, etc), stilul documentului, titlul documentului, etc. Aceste elemente vor fi luate in discutie intr-o alta sectiune.

Cu exceptia elementului TITLE, toate celelalte elemente cuprinse intre tag-urile elementului HEAD nu vor fi afisate in fereastra browserului. In exemplul nostru am folosit elementul TITLE. Acesta nu semnifica numele fisierului HTML ci reprezinta titlul documentului si va fi afisat in bara de titlu a browserului (adica acea bara care este de culoare albastra cind este activa care contine si butoanele de maximizare, minimizare si inchidere a browserului).

Dupa elementul HEAD urmeaza tagurile elementului BODY. Intre tag-urile acestui element vor fi incluse toate elementele care vor fi afisate in fereastra browserului, adica acele elemente care au un impact vizual asupra paginii de web. In exemplul de mai sus nu sunt decit doua elemente si anume un antet ( sau titlu ) definit de elementul H si un paragraf definit cu ajutorul elementului P. Lista elementelor ce pot fi incluse intre tag-urile elemenului BODY este mai cuprinzatoare si va fi prezentata in continuare.Tipuri de elemente HTML

Cand am discutat despre elemente si tag-uri, nu am prezentat cate tipuri de elemente HTML exista. Acum, dupa ce ai vazut care este structura obligatorie a unui document HTML, vei putea sa intelegi de cate feluri sunt elementele HTML.

Elementele HTML sunt de doua feluri:

Elementele cuprinse intre tag-urile elementului BODY sunt denumite generic elemente de tip Block-Level. Cu alte cuvinte, sunt elemente care definesc o structura mai mare in cadrul unui text cum ar fi paragrafe, liste, citate mai mari, tabele, etc. Exemple de elemente block-level: P, TABLE, UL, OL, BLOCKQUOTE, etc

Elementele care actioneaza asupra unei portiuni de text, care sunt cuprinse in cadrul unui element de tip Block-Level, se numesc elemente de tip inline (continute intr-o linie de text). Cele mai utilizate elemente de tip inline sunt elementele cu ajutorul carora se modifica aspectul textului sau mai tehnic spus sunt acele elemente cu ajutorul carora se realizeaza formatarea textului. Elementele de tip inline nu se limiteaza dor la elementele de formatare acestea fiind doar o parte dintre ele. Exemple de elemente inline: EM, I, B, STRONG, BIG, A, BR, FONT, etc. Pe masura ce vei avansa vei afla mai multe despre aceste elemente.

Pentru a exemplifica cele de mai sus sa consideram urmatorul exemplu:

<P> Acesta <EM> este </EM> un paragraf </P>

In acest exemplu elementul P este un element de tip block-level si elementul EM, care este continut de elementul P, este un element de tip inline.

Observatie: un element de tip inline poate fi continut in orice element de tip block-level dar nu orice element de tip block-level poate fi continut de un alt element de tip block-level. Pe linga acest lucru trebuie acordata o mare atentie si modului de realizare a unor astfel de constructii, evitinduse constructiile inlantuite.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 729
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site