Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


CICLURI FOR

java+ Font mai mare | - Font mai micCICLURI FOR

Ciclurile for repeta o instructiune de un numar specificat de ori, pana in momentul cand se intalneste o conditie.Chiar daca sunt folosite de obicei pentru simple iteratii, in care o instructiune este repetata de un numar de ori, ciclurile for pot fi folosite pentru orice tip de operatii repetitive.

Ciclul for arata in Java ca mai jos:

for (initializare; test; incrementare)Inceputul ciclului for contine trei parti:

-         initializare este o expresie care initializeaza pornirea ciclului.Daca folosim o variabila index a ciclului aceasta expresie o poate declara si initializa in acelasi timp.Variabilele declarate in for sunt locale ciclului in sine.In acesta sectiune se pot initializa mai multe variabile, separand fiecare expresie printr-o virgula.

-         test este testul care se face dupa fiecare parcurgere a ciclului.Testul trebuie sa fie o expresie booleana sau o functie care returneaza o valoare booleana, cum ar fi i<10.Daca testul este true ciclul isi continua executia.O data intoarsa valoarea false ciclul isi intrerupe executia.

-         incrementarea este o expresie sau un apel de functie.De obicei incrementarea este folosita pentru a modifica valoarea indexului ciclului, pentru a aduce starea ciclului mai aproape de final.Asemanator sectiunii initializare, putem specifica aici mai multe expresii, separate prin virgule.

In exemplul de mai jos putem vedea o instructiune for care atribuie tuturor pozitiilor unui tablou String valoarea Dl.:

String[] formulSalut=new String[10];

int i;

for (i=0;i<formulaSalut.length;i++)

formulaSalut[i]="Dl. ";

Elementul final al instructiunii for este expresia i++ ; aceasta face ca indexul ciclului sa fie incrementat cu 1 la fiecare parcurgere a ciclului.Fara aceasta instructiune ciclul nu s-ar incheia niciodata.

Trebuie mentionat un aspect destul de frecvent intalnit si generator de erori: nu se pune ; dupa paranteza ) ciclului for:

for (i=0;i<10;i++;

x=x*i;

In exemplul de mai sus ciclul for se incheie dupa primul semn ;, fara a se executa instructiunea x=x*i ca parte a ciclului.Aceasta eroare poate fi greu de depistat pentru ca nu apare ca o eroare la compilare - ea este o eroare logica a programatorului.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1520
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved