Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Autentificarea sursei de date

php

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Baze de Date Multimedia - Limbajul de scripting PHP
Aplicatii software necesare in PHP
Variabile PHP
Autentificarea sursei de date
PHP
Operatori PHP
Lucrul cu conexiuni persistente la baza de date
Limbajul PHP. Prezentare generala
Limbajul PHP. Notiuni generale
Instalare Apache + MySQL + PHP


Autentificarea sursei de date

Pentru trimiterea unui mesaj criptat se poate folosi la codificarea unei portiuni din mesaj in locul cheii publice a destinatarului propria cheie privata. Zona codificata folosind propria cheie privata va putea fi decodificata folosind propria cheie publica, accesibila destinatarului, asigurandu-se in acest fel autentificarea expeditorului. Cheia privata serveste in acest caz la criptarea unei secvente de caractere generata prin prelucrarea mesajului de transmis, denumita si semnatura electronica , in fiecare tara opereaza legi care reglementeaza utilizarea semnaturii electronice.

Fig. 7.7 Autentificarea

Aplicatie (12)

a.         Vizitati pagina web gazduita pe serverul postuniv.east.utcluj.ro avand adresa URL:

https://postuniv.east.utcluj.ro/mail/formular.html

b.        Completati formularul cu numele si prenumele Dvs, precum si adresa de e-mail. Apasati butonul SUBMIT. Observati ca scriptul asociat formularului, v-a trimis un mesaj prin e-mail, care include toate informatiile furnizate de Dvs. prin completarea formularului.

c.         Deschideti utilitarul Total Comander, sau Windows Comander si configurati o conexiune FTP: Net/FTP Connect…/New Connection…


Fig. 7.8 Configurarea unei conexiuni

d.         Realizati o conexiune FTP cu serverul postuniv.east.utcluj.ro

In fereastra Connect to ftp server alegeti optiunea Connect si apoi introduceti corect numele de utilizator si parola care v-au fost atribuite.


Fig. 7.9 Utilizatorul si parola

In panoul care afiseaza continutul hard disc-ului serverului, selectati directorul care gazduieste fisierele ce compun aplicatia care trimite mesaje automate prin e-mail. Pe acest server, directorul implicit pentru gazduirea siturilor web, este: /www/html sau /www.data
Fig. 7.10 Vizualizarea structurii de directoare

Din adresele URL ale fisierelor componente ale aplicatiei, se observa ca acestea se gasesc in subdirectorul mail

e.         Copiati de pe server pe calculatorul Dvs. cele trei fisiere care au fost utilizate anterior pentru trimiterea mesajului prin e-mail. Acestea sunt denumite: formular.html (contine formularul pe care l-ati completat), formular.php (contine scriptul PHP asociat care transmite mesajele e-mail) si tree.jpg (contine imaginea de fundal a formularului).

f.          Studiati pe calculatorul Dvs. continutul fisierelor formular.html si formular.php, observand corelatiile dintre elementele care participa la functionarea aplicatiei:

atributul ACTION al marcajului <FORM> din fisierul html;

atributele NAME ale marcajelor care permit inserarea campurilor formularului;

prezenta butonului SUBMIT in fisierul html;

corespondenta dintre denumirile variabilelor utilizate in fisierul php si cele utilizate ca NAME in fisierul html;

modul de utilizare a celor doua functii MAIL in fisierul php.

g.         Modificati fisierul formular.php fara a-i schimba numele, astfel incat la fiecare apasare a butonului SUBMIT, scripul sa trimita clientului un mesaj utilizand pentru expeditor adresa Dvs. de email si sa va trimita simultan Dvs. un mesaj din partea clientului, ca si cand ati fi web masterul acestei aplicatii. Practic trebuie doar sa modificati valorile atribuite in script variabilelor $adrfrom1 si $adrto2. Salvati fisierul formular.php dupa ce ati efectuat aceste modificari.

h.         Creati pe server, in directorul al carui proprietar sunteti, un subdirector denumit mail (cu ajutorul utilitarului Total Comander, sau Windows Comander) si publicati in acesta cele trei fisiere componente ale aplicatiei, utilizand conexiunea FTP. In panoul care care afiseaza continutul hard disc-ului serverului, selectati directorul /www/html/…/mail iar in panoul care care afiseaza continutul hard disc-ului propriului calculator, selectati directorul in care ati salvat fisierele modificate. Publicarea pe server a fisierelor, consta in copierea acestora dintr-un panou in altul (de pe propriul calculator pe server).

Incarcati in browserul Dvs. fisierul formular.html, pe care tocmai l-ati publicat pe server, utilizand adresa URL a acestuia: https://postuniv.east.utcluj.ro/…/mail/formular.html

Verificati din nou functionarea aplicatiei, completand formularul si apasand butonul SUBMIT. Acum in casuta Dvs. de posta electronica ar fi trebuit sa primiti doua mesaje din partea scriptului asociat formularului: unul in calitate de web master al aplicatiei si unul in calitate de client al acesteia.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 675
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site