Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Server pentru web

php

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Lucrul cu conexiuni persistente la baza de date
Publicarea sitului creat
De ce PHP si PostgreSQL?
Siruri asociative
Variabile PHP
Aplicatii software necesare in PHP
Server pentru web
Modificarea tipului variabilelor
Limbajul PHP. Prezentare generala
Dezvoltarea unui site PHP cu baze de date PostgreSQLServer pentru web

O aplicatie de tip server pentru web este un program reactiv. El ruleaza in continuu pe un calculator conectat la Internet (server) asteptand sa-i parvina o cerere din partea unei aplicatii client care ruleaza pe un alt calculator din retea (Netscape, Internet Explorer, etc.). Serverul pentru web controleaza o colectie de documente (fisiere) dispuse pe discul calculatorului pe care acesta este instalat. Documentele sunt dispuse intr-o structura arborescenta. Daca aplicatia client solicita un document existent, aplicatia server il va furniza respectand regulile unui protocol precizat in cererea clientului (http). Pe un server conectat la Internet pot rula pe langa serverul pentru web si alte aplicatii de tip server (frecvent un server pentru baze de date). Transferul fisierelor se va realiza folosind protocolul de transmisie prin retea TCP/IP.

Paginile web sunt de regula documente multimedia continand text, imagini, sunet, animatii. Ele sunt stocate pe disc in mai multe fisiere, fiecare fisier continand informatii de un anumit tip. La solicitarea din partea operatorului a unui document, aplicatia client incepe prin a cere serverului documentul principal (de obicei in format hipertext) si apoi diferitele fragmente referite prin marcajele din componenta acestuia (<IMG> sau <FRAME> de exemplu). Serverul va primi deci o suita de cereri de transfer de fisiere incepand cu fisierul principal. Asamblarea documentului din fragmentele primite cade in sarcina aplicatiei client.

Pe serverele pentru Internet functionand sub UNIX sau Linux aplicatia de tip server pentru web cea mai populara este Apache.

Pentru regasirea fisierelor solicitate de catre aplicatiile client pe un server functionand sub Linux acestea sunt dispuse in directoare prestabilite, de exemplu :

- paginile web in directorul /var/www/html

- programele executabile (scripturile asociate formularelor sau aplicatiile care sunt lansate pe server ca urmare a selectarii unei legaturi) in /var/www/cgi-bin

- fisierele care sunt transferate folosind protocolul ftp sunt dispuse in directorul /var/ftp.

Pentru a putea separa fisierele diferitelor situri inregistrate pe discul serverului se vor crea directoare derivate, in care fisierele vor fi plasate dupa aceleasi reguli (documentele in format hipertext in directoare derivate din /var/www/html, etc.).
Fig. 7.1 Vizualizarea structurilor de directoare

Daca o cerere de pagina web care parvine serverului nu specifica numele fisierului care trebuie transmis, serverul va trimite din directorul precizat fisierul index.html.

Daca o cerere de document in format hipertext contine numai numele serverului pe care sunt plasate fisierele unui sit, serverul va furniza de exemplu documentul /var/www/html/index.html.

https://postuniv.east.utcluj.ro/ /var/www/html/index.html

https://postuniv.east.utcluj.ro/sitecj/mon/ /var/www/html/sitecj/mon/index.htmlPolitica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 558
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site