Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Sistemul de gestiune al bazelor de date MySQL

sql+ Font mai mare | - Font mai micSistemul de gestiune al bazelor de date MySQL

MySQL este cel mai poplar sistem de management pentru baze de date relationale, deoarece este Open Source, adica poate fi folosit fara sa fim nevoiti sa platim vreo suma de bani. MySQL Server a fost creat pentru a lucra cu baze de date mai rapid decat solutiile existente deja si este folosit de ani buni in medii foarte solicitante.Foarte important de retinut este ca acest SGBD este cross-platform, adica poate fi instalat pe o multitudine de platforme. MySQL poate rula pe toate sistemele de operare majore, de la variante de Unix, incluzand Linux, Free BSD si Solaris, pana la diverse platforme Windows sau Mac OS X.

Intr-o baza de date relationala, datele sunt stocate in mai multe tabele separate, fiind astfel inbunatatite viteza si flexibilitatea. Tabelele pot fi legate prin relatii stabilite de noi, find astfel posibil sa combinam la cerere datele din mai multe tabele.

O baza de date poate avea un numar urias de tabele si inregistrari. MySQL Server poate lucra cu baze de date cu 60.000 de tabele si 5 miliarde de inregistrari.

Pentru a putea crea o baza de date, trebuie sa avem serverul MySQL instalat, si acesta sa fie pornit. Pe sisteme Windows, acesta poate fi instalat ca serviciu, si ruleaza in fundal, fiind repornit automat la fiecare restartare a calculatorului.

In continuare trebuie folosita o aplicatie cu ajutorul careia sa comunicam cu serverul. Apliccatia pentru masini Microsoft Windows se numeste mysql.exe. La rularea acestui fisier, daca serverul nu este pornit, vom primi un mesaj de eroare: "Can't conect to MySQL server on 'localhost' ".

Serverul MySQL ofera posibilitatea de a avea mai multi posesori de date pe acelasi sistem, fiecare cu drepturile sale. Astfel, serverul unui ISP, de exemplu, va putea fi folosit de mai multi oameni, fiecare avnd mai multe baze de date, si neputand sa vada ce au ceilalti utilizatori.

Utilizatorul implicit (si cu drepturi depline, de altfel) este root iar parola initiala este goala.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2389
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved