Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Functionarea stergatoarelor de parbriz

Auto+ Font mai mare | - Font mai micFunctionarea stergatoarelor de parbriz

1 Functionarea cu viteza constantaFunctionarea cu viteza constanta a stergatoarelor de parbriz se obtine apasand in jos clapeta (sau maneta) comutatorului.

Cand este alimentat electromotorul se roteste cu viteza constanta, iar lamelele executa o miscare pendulara cu o frecventa de 50-60 oscilatii pe minut.

2 Functionarea cu viteza intermitenta

Functionarea cu viteza intermitenta (cu pauze) a stergatoarelor de parbriz se realizeaza cu ajutorul releului de temporizare.

La trecerea curentului prin infasurarea electromagnetului, acesta se magnetizeaza, atrage armatura mobila spre miez si inchide contactele inferioare ale releului. Prin ele va trece curentul de alimentare a infasurarii rotorului electromotorului.

Cat timp curentul nu circula prin infasurarea de incalzire a ruptorului, atat aceasta cat si lamela bimetalica se racesc. Lamela bimetalica revine in pozitia initiala si contactele ruptorului se inchid, conectand alimentarea infasurarii de excitatie. Ciclul descris se repeta din nou cu o frecventa de 9-17 ori pe minut.

In intervalul unui ciclu, lamelele (paletele) efectueaza o cursa dubla, dupa care se opresc in pozitia inferioara. La inceputul conectarii electromotorului, in pozitia comutatorului pe functionare cu intermitenta a stergatoarelor de parbriz -si atata timp cat lamela bimetalica a ruptorului nu s-a incalzit -lamelele pot efectua pana la patru curse duble neintrerupte.

3 Deconectarea stergatoarelor de parbriz

Deconectarea stergatoarelor de parbriz se realizeaza prin aducerea in pozitia initiala. In acest caz alimentarea cu curent a infasurarii rotorului electromotorului se face de la o borna a casetei de sigurante prin bornele ruptorului electromotorului. In acest moment, cand lamelele stergatorului de parbriz ajung in pozitia inferioara, iesindul camei rotii melcate a reductorullui deschide contactele ruptorului si intrerupe alimentarea cu curent a infasurarii rotorului. Rotorul electromotorului se opreste, iar lamelele stergatorului de parbriz raman in pozitia inferioara laterala.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1981
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved