Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


GHID DE MONTARE PENTRU SINDRILA

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
GHID DE MONTARE PENTRU SINDRILA

Garantia produsului

Pentru aceste sindrile se ofera garantie in cazul deficientelor de fabricatie. Garantia include date speciale si restrictii. In cazul in care executantul nu tine cont de prescriptiile de pe ambalaj, si din acest motiv se creeaza daune in sindrila, garantia Certain Teed isi pierde valabilitatea.
Fixarea cu cuie

La fiecare element de sindrila Crescendo se utilizeaza 5 bucati de cuie, conform imaginii. Cuiele se pozeaza la 16 si 25 mm de muchiile sindrilei, conform desenului. Cuiele se bat drept, sindrilele nu se vor deteriora. ( La acoperisuri terminate nu se folosesc cuie.) Daca astereala este de 20 mm sau mai groasa, cuiele se introduc cel putin la 20 mm.

Invelire

Aceste sindrile se utilizeaza numai pe urmatoarele suporturi:

•  placi OSB de cel putin 11 mm grosime

•  scindura de cel putin 25 mm grosime, dar nu mai lata de 152 mm

Invelitoarea trebuie sa fie uniforma, curata!

Panta

•  intre 0° - 9,5° nu se foloseste sindrila

•  intre 9,5° - 18,5° panta mica

•  intre 18,5° - 60° panta normala

•  intre 60° - 90° panta profunda

Membrana suport

La acoperisuri cu pante normale sau profunde se recomanda folosirea de membrana strat suport!

La pante mici se utilizeaza membrana groasa pe toata suprafata acoperisului! Merita folosirea membranei suport la streasini si dolii pentru prevenirea depunerilor de gheata. Membranele suport se monteaza uniform, fara cute. ( Inchiderile la streasini si margini se recomanda sa se realizeze din material anticoroziv. ) Prima data se monteaza sortul din material anticoroziv, apoi membrana suport, dupa care se monteaza sindrila.

Mod de montare recomandata

Pasi de inceput: Fixam sorturile la streasina, apoi peste acestea stratul suport de membrana si primul element de sindrila. Dimensiunea primului element este urmatoarea: 178 mm x 800 mm ( vezi detaliu “A” )

Se porneste din coltul din stanga. ( Elementul de sindrila se poate lasa mai in afara de streasina cu 20 mm. ) Urmatoarele elemente de inceput vor avea dimensiunile de 178 mm x 914 mm.

Pasul 1.: Jos, in coltul din stanga se va utiliza element intreg de sindrila. ( Acolo se incepe lucrarea. ) Inchiderile se pozitioneaza in plan cu nivelul de inceput. Fixarea se face in locuri corespunzatoare ( vezi pct.1. ).

Pasul 2. Sa taiem o jumatate de solzi din marginea din stanga al unui element intreg de sindrila. Sa fixam materialul astfel ramas la marginea din stanga.

Pe urma sa taiem la rand 1 solzi, 1 ½ solzi, 2 solzi, 2 ½ solzi din elementele de sindrila si bucatile astfel ramase sa le fixam la marginea din stanga ( vezi detaliu “B” ). Dupa sindrilele taiate si fixate unul peste altul sa utilizam elemente intregi in primii 6 pasi ( vezi detaliu “C1” ).

Pasii urmatori: conform detaliu “C2” . Incepem cu sindrila intreaga, apoi repetam cei 6 pasi.
Muchii, coame

Sa montam sindrilele pana la coame sau muchii, pe ambele parti si sa taiem la acelas nivel. Daca utilizam aerisire la coama atunci membrana suport si sindrila se aduc la acelas nivel. ( vezi detaliu “D” ) Inchidem coama prin utilizarea solzilor decupati din elementele de sindrila. Sa folosim cuie mai lungi la fixarea coamelor! Coamele se pot incepe de pe oricare parte, dar muchiile sa montam de jos in sus. ( La fixarea elementelor de coama se tine in vedere directia predominanta a vantului, pentru ca coamele sa nu se monteze cu fata la vant. )

Atentionare: Impotriva creeri de fisuri la montare este foarte important ca sindrilele sa fie corespunzator de calde. ( datorita dilatatiilor )

Dolii

Se recomanda utilizarea de “ dolie tesuta”.

Se monteaza direct pe astereala membrana suport. ( vezi detaliu “E1” )

Se monteaza sindrilele in dolie cu suprapunere, iar cele vecine cu acoperisul se taie in felul urmator:

  • Prima data se incepe de-a lungul strasinei pe o portiune mica de acoperis, prin dolie, cu cel putin 305 mm deasupra portiunii vecine cu acoperisul ( pe diagonala, vezi detaliu “E2” )
  • Se apasa tare sindrilele pentru a intra bine in dolie
  • Se fixeaza nu mai aproape de 152 mm de linia de centru al doliei
  • Primul pas se face de-a lungul strasinei pe portiunile vecine cu acoperisul, langa sindrilele in prealabil montate ( vezi detaliu “E3” )
  • La o distanta de exact 50 mm de linia de centru al doliei se taie sindrilele
  • La fiecare sindrila montata se taie 50 mm pe diagonala din coltul de sus al elementului ( vezi detaliu “E4” )

Sa tinem cont de aceste prescriptii si la pasii urmatori.

Inchidere la baza peretelui

Impotriva infiltratiilor si a golurilor se utilizeaza elemente de inchidere din material anticoroziv, acolo unde acoperisul se intalneste cu perete, cu alt acoperis, cu horn, eventual cu alte elemente care trec prin acesta ( vezi detaliu “F” )

Cand montam la perete lucram de jos in sus si trebuie sa ne asiguram ca fiecare elemente al inchiderii se suprapun cu cel putin 50 mm.

Ventilatia corespunzatoare sub acoperis ne protejeaza impotriva condensului daunator pe timp de iarna si de dilatatii pe timp de vara.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1791
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site