Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


CONSTITUIREA PARCHETELOR DE EXPLOATARE FORESTIERA

Silvicultura

+ Font mai mare | - Font mai micCONSTITUIREA PARCHETELOR DE EXPLOATARE FORESTIERA

1.1.Partida de masa lemnoasaØ     Exploatarea forestiera ca si activitate de productie, intervine in viata padurii pentru a materializa gandirea silvicultorului prin extragerea arborilor insemnati, ingrijind padurea, igienizand-o dar si regenerand-o dupa anumite reguli silvice stricte si restrictive.

Ø     Masa lemnoasa materializata prin arborii insemnati ce trebuie recoltata printr-o singura interventie si intr-o perioada stabilita de reguli silvice stricte se gaseste amplasata printr-o anumita distributie silvica pe o anumita suprafata si reprezinta un singur tip de interventie si care este evidentiata intr-un document tehnico-economic ce cuprinde actul de punere in valoare, carnetul de inventariere, documentele de verificare ale a.p.v., fisa de protectia solului s.a. poarta denumirea de PARTIDA DE MASA LEMNOASA (PARTIDA).

Ø     Pe teren partida este materializata intr-un U.P., intr-o u.a. sau mai multe prin arborii marcati (insemnati) dupa reguli silvice bine stabilite: batut marca rotunda pe radacina cea mai de jos si proieminenta : facut cioplaj la 1,3 m unde se inscrie numarul de ordine si clasa de calitate, etc.

Ø     La birou partida este materializata intr-un dosar ce cuprinde actele tehnico-economice mai sus-mentionate si care poarta un numar si un nume (ex. P.214 Valea Comanului, U.P. III u.a. 165 Ocolul Silvic Moldova Noua sau mai scurt P.214 O.S. Moldova Noua).

1.2. Parchetul de exploatare

Ø     Partida de masa lemnoasa reprezinta documentatia tehnico-economica care participa in procesul de comercializare si inchirierea de contracte de vanzare a masei lemnoase prin procedeul licitatiei sau al negocierilor;

Ø     Pe baza procedurilor de mai sus masa lemnoasa din partida este adjudecata de catre un agent economic, care primeste atributii de a incheia contractul de masa lemnoasa cu administratorul padurii (contractul de vanzare a masei lemnoase);Ø     Pe baza contractului de vanzare a masei lemnoase, dupa efectuarea predarii acestora pe teren in baza actului de predare - primire se poate obtine autorizatia de exploatare.

Ø     Pe baza autorizatiei de exploatare a masei lemnoase agentul economic primeste dreptul sa exploateze masa lemnoasa;

Ø     In momentul cand incepe procesul tehnologic de exploatare prin doborarea primului arbore suprafata unde se gaseste lemnul din partida se transforma in parchet de exploatare.

Observatie

v    Partida de masa lemnoasa reprezinta un lot de arbori destinati taierii (masa lemnoasa marcata).

v    Parchetul de exploatare reprezinta o suprafata de padure unde arborii destinati taierii, sunt in procesul de exploatarii (doborati, curatati de craci, sectionati, colectati, etc.).

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1459
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved