Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Gradinita

DEZVOLTAREA COMUNICATIEI PROFESOR-STUDENT FOLOSIND TEHNOLOGIA WEB

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micDEZVOLTAREA COMUNICATIEI PROFESOR-STUDENT FOLOSIND TEHNOLOGIA WEB

PRECUP ADRIAN si TODICA RAZVAN

UNIVERSITATEA DIN ORADEAFACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICA SI TEHNOLOGIE A COMUNICATIEI

SPECIALIZAREA: AUTOMATICA SI INFORMATICA APLICATA

Abstract: The paper presents a project accomplished using web technology in order to serve student-teacher communication. This method is very useful for students especially now, when Internet online communication is used more than ever.


1. Considerente generale

Lucrarea are drept scop principal realizarea unui proiect informatic care sa ajute la colaborarea profesionala dintre profesor si student, prin transmiterea on-line a diverselor informatii ce fac obiectul dialogului si actualizarea continua a acestora in conformitate cu cele mai recente aspecte analizate. Domeniul de cercetare a realizarii unor astfel de sisteme este actual si are in prezent un impact foarte puternic in eficientizarea activitatii educationale. In intreaga lume, ultimii 10 ani au adus o explozie a invatamantului online. Mii de universitati ofera cursuri online sau insotesc cursurile traditionale prin componente online. Exista o mare varietate in modul in care tehnologia este utilizata astfel plecand doar de la o replicare online a materialului  instructional pana la construirea de clase si universitati virtuale.

Studentii trebuie sa primeasca in decursul pregatirii lor, capabilitati care sa le permita sa se integereze dupa absolvire intr-o societate dinamica, bazata pe cunoastere, ancorata in dezvoltarea tehnologica. Aceste capabilitati se refera la rezolvarea de probleme concrete, comunicare, lucru in echipe, perfectionare continua, responsabilitate sociala. O modalitate de a si le insusi este prin angajarea studentilor in comunitati de invatare construite prin cursuri online. 

2. Structura paginii web

S-a realizat acest proiect deoarece domeniu informatic a devenit unul tot mai des utilizat si totodata necesar in majoritatea activitatilor. Astfel, in atentia studentilor de la specializarea "Automatica" am realizat un website dinamic ce ofera posibilitatea profesorului responsabil cu administrarea acestuia sa adauge, sa modifice sau sa indeparteze anumite sectiuni publicate pe site, precum si sa incarce ori sa stearga anumite fisiere gazduite pe serverul dedicat acestui website, oferind posibilitatea studentului sa descarce acele fisiere in calculatorul propriu.


Fig.1. Pagina principala

Partea principala a site-ului cuprinde sase sectiuni principale:

  1. Pagina de start - cuprinde un mesaj de intampinare adresat utilizatorului
  2. Domeniu didactic - cuprinde, dupa cum ii spune si numele, material didactic pentru urmatoarele discipline:

            Programare in timp real

            Sisteme cu evenimente discrete

            Conducerea robotilor industriali

            Sisteme informatice industriale

            Inteligenta artificiala cu aplicatii in energetica

  1. Domeniu stiintific - cuprinde doua subsectiuni:

            Publicatii

            Domenii de cercetare stiintifica  1. Informatii utile - cuprinde o serie de date si conexiuni catre diverse evenimente si aspecte organizatorice
  2. Aplicatii si conexiuni catre practica - cuprinde informatii utile catre ramura practica a domeniului caruia i se adreseaza, spre exemplu intreprinderile catre care exista deschidere pentru realizarea in practica a proiectelor de diploma,
  3. Contact - cuprinde un formular ce poate fi completat cu date minime de identificare a studentului in scopul trimiterii unui e-mail din partea acestuia catre persoana responsabila cu administrarea acestui website.


3. Administrarea paginii web

Asa cum aminteam mai sus, acest proiect doreste sa fie util si usor de utilizat atat de student cat si de profesorul indrumator. In acest scop website-ul este dotat cu o parte de administrare ce ofera posibilitatea administratorului de a edita structura meniului intr-un mod extrem de practic, dupa cum puteti observa in figura 2.


Fig.2. Pagina de administrare


Pentru a face munca profesorului responsabil cu administrarea acestui site cat mai usoara si totodata pentru a imbunatatii calitatea prezentarii informatiilor publicate pe site am implementat partii de administrare, un editor de continut html familiar cu interfata grafica a programului Microsoft Word:


Fig.3. Editorul de continut

4. Realizarea practica


Proiectul realizat se gaseste in stare finala si poate fi accesat la urmatoarea adresa: https://automatic.bleu.ro/

Mentionam faptul ca acest website se adreseaza tuturor studentilor pasionati de domeniul automatizarilor, insa rezervam dreptul de administrare profesorului coordonator, iar in acest scop restrictionam accesul la descarcarea cursurilor de pe serverul dedicat website-ului pe baza unei parole stabilite de acesta si comunicata studentilor la inceputul fiecarui an universitar.


5. Concluzii


Proiectul realizat reprezinta o metoda performanta de transmitere a publicatiilor stiintifice realizate de cadrul didactic, coordonator a website-ului, cu accentuarea informatiilor destinate studentilor. Aceasta metoda se poate constitui ca si o modalitate de acordare de consultatii explicative, in tehnologia moderna a comunicatiei Internet.


Bibliografie:

[1] Exemple tutorial si templates preluate din site-ul https://www.template-monster.com

[2] Matica, L.M., Sisteme informatice industriale. Editura Universitatii Oradea, 2002.

[3] https://www.adobe.com

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1347
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved