Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Gradinita

Studujl de caz - metoda didactica/de ÎnvatamÂnt

didactica pedagogie+ Font mai mare | - Font mai micSTUDUJL DE CAZ - METODA DIDACTICA/DE ÎNVATAMÂNT

Studiul de caz repezinta o metoda didactica/de învatamânt care elaboreaza actiunea didactica prin intermediul unor situatii reale angajate ca premise inductive si deductive necesare pentru realizarea unor concluzii cu valoare de reguli, principii, legitati.Aceasta metoda presupune optiunea profesorului pentru 'cazuri' cu rezonanta pedagogica semnificativa la nivelul:sesizarii cauzalitatii fenomenului studiat: deschiderii perspectivelor de analiza a fenomenului studiat; selectionarii mijloacelor de interpretare critica a fenomenului studiat; prelucrarii formative a concluziilor emise despre fenomenul studiat.

Metoda studiului de caz angajeaza urmatoarele etape cu valoare de operatii dida-tice: identificarea cazului; analiza-sinteza cazului; stabilirea alternativelor de rezolvare a cazului; optimizarea solutiei finale adoptata pentru rezolvarea cazului. în termeni ob-servationali si experimentali.

Consistenta pedagogica a metodei studiului de caz depinde de capacitatea acesteia de a proiecta situatii de învatare adecvate temei, subcapitolului, capitolului, disciplinei de învatamânt respective.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 112
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved