Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Gradinita

Succinta descriere a experientei profesionale

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micSuccinta descriere a experientei profesionale

„Nu inveti niciodata, daca nu

incepi cu ce e aproape de tine, deale tale si de ocupatia ta”

J. Pestouzzi

Traim un prezent pretios. Dar ce ciudat si trist este ca putini sant oamenii care constientizeaza. Nu atat de des ne este dat sa intalnim contemporani, care sa inteleaga ca traim intr-adevar un prezent deosebit. Totusi ei raman rari avand un mod de viata nespectaculos, purtandu-se cu decenta, cu capacitate si generozitate.

Astfel de persoane pot fi sigur invatatorii si profesorii, dedicati, demni si seriosi: o forta propulsiva fara egal pentru spiritualitatea unui popor. Anume acest crez in cugetare a fost deprins de la prima mea invatatoare, fiind mai apoi sustinut de diriginta mea profesoare de limba franceza – doamna Gutu Areta. Nazuind sa fiu asemeni lor si dupa chemarea sufletului meu, dupa absolvirea cu succes a scolii medii din satul natal Popestii de Sus, in 1988 am fost inscrisa in anul I la institutul pedagogic de stat „Aleco Russo” din Balti, facultatea: Pedagogia si Metodica Invatamantului Primar si Limbi Straine (l. franceza).Absolvind universitatea in anul 1993, am fost angajata la lucru in scoala medie din satul natal, ca profesoare de limba franceza. Dupa trei ani de lucru in anii 1996 – 1999 am activat ca invatatoare la clasele primare. Am instruit si educat o promotie de elevi (clasa II – IV-a), carora le-am cultivat calitati morale si spirituale, stimulandu-le potentialul creator, educandu-le sentimente de dragoste fata de plaiul natal. M-am straduit sa le dezvolt gustul estetic, imaginatia si fantezia. In anii 1999 – 2001 am activat din nou ca profesoare de limba franceza, iar in toamna anului 2001 am fost repartizata ca invatatoare la clasa I pe care o instruiesc si educ pana in prezent.

Activand ca pedagog ma stradui sa pun in valoare intregul potential al copiilor, facand scoala pentru copil – „Scoala Bucuriei”. Sustin ideea invatatorului eficient care, inainte de toate, e discipolul elevilor sai, care incearca sa invete in permanenta de la dansii, pentru a tine pasul cu acestea si pentru a putea sa discute orice subiect.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3098
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site