Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Gradinita

Poezii si cantece

IMAGINE DE TOAMNA - Cartea toamnei

Gradinita+ Font mai mare | - Font mai micIMAGINE DE TOAMNA

In cadrul activitatilor: Cartea toamnei- activitate integrata si Frumusetile si bogatiile toamnei- activitate practica, am urmarit o imbinare armonioasa a metodelor traditionale cu cele moderne, incercand o evadare din granitele strict traditionale. Daca am reusit, ne declaram mandri si suntem dispusi sa ne continuam drumul stabilit presarandu-l cu putina imaginatie, creativitate si joc de copil.Va voi prezenta cateva imagini ce au ,, surprins" finalitatile activitatilor noastre. Daca doriti sa aflati mai multe detalii, puteti vizualiza proiectele didactice la sectiunea,, Lectii" de pe www.didactic.ro.

Cartea toamnei

Copiii grupei pregatitoare si-au adus aportul in realizarea unei carti cu continut specific anotimpului toamna. Dat fiind faptul ca am lucrat pe grupe, copiii din grupa fructelor au avut ca sarcina realizarea paginii cu fructe, iar cei din grupa legumelor,realizarea paginii cu legume.

Fiecare raspuns corect a atras dupa sine posibilitatea copiilor de a lipi, scrie sau desena cate un element de toamna specific paginii respective.

Paginile cartii au ramas deschise pentru a aduce completari si in activitatile viitoare.

Copiii au fost mandri de realizarile lor si am incercat impreuna sa dam un titlu potrivit cartii. L-am gasit, l-am notat, am scris si autorii, iar apoi ne-am vitaminizat cu salata de fructe. Invitatia s-a realizat prin intermediul unei poezii de toamna( creatie personala), astfel, am reusit sa-mi aduc si eu contributia la realizarea paginii de poezie:

,, Toamna la poarta ne bate

Fructele sunt toate coapte,

Struguri, prune de doresti,

Toamna o sa le gasesti.

Mere, pere pe alese

Toate-n cosuri sunt culese

Si va roaga azi, prin mine,

Sa poftiti la vitamine!

Totodata am citit versuri compuse de un baietel impreuna cu tatal sau, surpriza de care am avut parte pe perioada derularii proiectului tematic,, Toamna-un cantec in culoare"; impactul surprizei a fost atat de mare incat , am tinut in mod special sa -i prezint continutul .

Va prezentam cartea ca finalitate a activitatii integrate cu titlul ,, Cartea toamnei"

Fiindca am avut parte de invitati speciali, la finalul activitatii, am precizat faptul ca, pe prima pagina a cartii se pot oferi dedicatii pentru grupa prichindeilor isteti.

In cadrul activitatii practice am urmarit sa surprindem      si sa realizam,, frumuseti si bogatii de toamna" prin tehnici si metode de lucru variate.

Speram ca v-am surprins pentru cateva minute atentia si v-am delectat cu imagini de toamna -,, creatii"realizate prin mainile unor copii.

Cu stima, educatoarele si prichindeii isteti din TurdaPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 9095
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved