Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

CUPTOR CU COMBUSTIBIL GAZOS MODEL B 500GAX IX - MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE SI INTRETINERE

diverse

+ Font mai mare | - Font mai mic
CUPTOR CU COMBUSTIBIL GAZOS MODEL B 500GAX IX
MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE SI INTRETINERE

Va multumim pentru alegerea unuia dintre produsele noastre; va dorim sa obtineti rezultatele asteptate.

Din acest motiv va rugam sa urmati cu grija aceste instructiuni si sugestii pentru obtinerea unei satisfactii depline.

Fabricantul isi declina orice responsabilitate pentru vatamarile provocate persoanelor sau deteriorarile unor bunuri datorate unei instalari improprii sau gresite a aparatului.

Consecventi politicii noastre de continua perfectionare a produselor, ne rezervam dreptul de a ajusta si a modifica produsul nostru fara o notificare prealabila.

Pregatirea cuptorului inainte de prima utilizare

Inainte de a utiliza cuptorul pentru prima data, stergeti interiorul cuptorului cu apa calda si sapun. Introduceti tava si gratarul in cuptor. Inchideti usa cuptorului si lasati-l sa functioneze la temperatura maxima timp de aproximativ 20 minute pentru a se elimina toate resturile de unsoare, rasina sau uleiuri utilizate in fabricatie; acestea pot produce mirosuri neplacute in timpul operatiei de coacere. Ventilati bine camera in care se afla cuptorul.

Odata efectuata aceasta operatie, cuptorul este gata de a fi folosit pentru prima coacere.

IMPORTANT:

In timpul utilizarii, usa cuptorului si panoul de comanda vor deveni calde. Din acest motiv, in timpul functionarii si o perioada de timp dupa intreruperea utilizarii, nu permiteti copiilor sa se apropie de aparat.

Este posibil sa apara condens pe panoul de comanda atunci cind cuptorul functioneaza. Aparitia acestui fenomen nu pune in pericol functionarea cuptorului.

INSTRUCTIUNI PENTRU INSTALATOR

Detalii tehnice

Acest aparat indeplineste standardele referitoare la eliminarea interferentelor radio.

Dimensiuni interioare:

Latime: 410 mm

Adincime: 395 mm

Inaltime: 365 mm

Volum: 59 l

Instalarea

IMPORTANT: Aparatul trebuie sa fie corect instalat in conformitate cu instructiunile producatorului, de catre o persoana calificata autorizata de Autoritatile Romane in Domeniu (electric si gaz), respectind standardele si normativele in vigoare.

Operatiile de intretinere si service trebuie efectuate doar dupa deconectarea de la sursa de alimentare cu tensiune electrica.

Conectarea electrica: asigurati-va ca sursa de alimentare cu energie electrica are aceleasi caracteristici cu cele inscrise pe eticheta care se gaseste in partea de jos a partii frontale a cuptorului.

Cuptorul se livreaza cu cablu fara stecher; va rugam sa montati un stecher corespunzator caracteristicilor tehnice ale aparatului tinind cont ca firul verde-galben reprezinta impamintarea, firul albastru reprezinta nulul iar firul maro reprezinta faza. Atunci cind priza nu este usor accesibila, cuptorul trebuie conectat la sursa de alimentare cu energie electrica prin intermediul unui intrerupator bipolar cu distanta minima intre contacte de 3mm. Firul verde-galben nu trebuie sa fie intrerupt de intrerupatorul bipolar.

Avertizare: acest aparat trebuie legat la impamintare.

IMPORTANT: Firma noastra isi declina orice responsabilitate pentru defecte aparute in urma lipsei impamintarii sau pentru conexiuni de impamintare care nu corespund cu regulile si normativele in vigoare in Romania.

Informatii importante referitoare la instalare:

Este important ca toate operatiile de instalare sa fie efectuate de personal calificat.

Cuptorul poate fi incorporat sub o suprafata de lucru sau intr-o coloana. In ambele cazuri dimensiunile din figura1 trebuie respectate.

Fixarea aparatului de cabinet se face prin intermediul a 4 suruburi autofiletante ”A”, in colturile ramei pe care se inchide usa.

Atunci cind asezati cuptorul in unitatea de mobila, nu folositi usa cuptorului ca pirghie pentru ridicarea cuptorului.

  • Nu exercitati presiuni asupra usii deschise a cuptorului.
  • ATENTIE: nu obturati caile de evacuare a produselor de combustie

In ambele moduri de incorporare trebuie lasate spatii suplimentare de ventilare. Aceste spatii sint reprezentate de un orificiu in spatele unitatii de mobila cu dimensiunile de 85-90 mm si 500 mm latime.

Efectuati un decupaj cu dimensiunile din figura 1, in placa de PAL de sub cuptor; lipsa acestui decupaj poate duce la supraincalzirea mobilei si a cuptorului sau la aparitia unui incendiu.

AVERTIZARE: Nerespectarea instructiunilor de instalare poate cauza o proasta functionare a cuptorului si duce la pierderea garantiei.


Conectarea la sursa de combustibil gazos

Conectarea la sursa de alimentare cu combustibil gazos trebuie efectuata doar de persoane autorizate de catre Autoritatile Romane in Domeniu.

FOARTE IMPORTANT !

Acest aparat este reglat pentru gaz metan la presiunea de 20mbar , conform reglementarilor Autoritatilor Romane in Domeniu.

In cazul in care presiunea din reteaua de gaze naturale nu corespunde acestui standard, nu raspundem pentru buna functionare a aparatului.

Va rugam sa solicitati instalatorului dumneavoastra sa verifice presiunea din reteaua de gaze si in cazul in care este necesar, sa regleze presiunea la aceasta valoare sau sa monteze un regulator de gaze.

In cazul in care aveti probleme cu buna functionare a aparatului, verificati presiunea gazelor din retea inainte de a apela la centrul de service autorizat FRANKE ROMANIA SRL. In cazul in care presiunea nu corespunde normei, reclamatia dumneavoastra nu va fi considerata interventie in garantie, urmand a fi taxata.

Cuptorul trebuie conectat la sursa de alimentare cu combustibil gazos prin intermediul unui furtun flexibil metalic (acest furtun trebuie sa fie omologat de Autoritatile in Domeniu si sa respecte normativele in vigoare).

Conectarea se face asa cum este aratat in figura 2, utilizindu-se o garnitura de etansare.

 


AVERTIZARE: Dupa conectare trebuie efectuat testul de etanseitate cu apa si sapun pentru verificarea eventualelor scurgeri de gaz. NU UTILIZATI FLACARA PENTRU VERIFICAREA ETANSEITATII.

Date tehnice

Tabel 2

CUPTOR

Diametrul injectorului pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) G30/G31 mm

Diametrul injectorului pentru gaz natural G20  mm

Putere nominala kW

Putere minima kW

Consum nominal G30 Kg/h

Consum nominal G20 mc/h

Reglare aer G30/G31 mm

Reglare aer (“X”) G20 mm

Tensiune de alimentare = 230 – 240 V ac

Volumul minim de aer necesar combustiei = 4,8 mc/h

Modificarea pe alt tip de gaz

Aparatul este reglat pentru a fi folosit pe gaz natural (G20), dar poate fi adaptat pentru gaz petrolier lichefiat, prin inlocuirea injectorului arzatorului.

Operatia de modificare de la un tip de gaz la altul trebuie efectuata de personal autorizat de Autoritatile Romane in Domeniu sau de catre Centrele de Service autorizate de catre FRANKE ROMANIA SRL. Aceasta operatie nu constituie obiectul garantiei.Pentru a efectua modificarea pe alt tip de gaz, urmati riguros pasii de mai jos:

Asigurati-va ca aparatul nu este conectat la sursa de energie electrica.

Deschideti complet usa

Scoateti fundul mobil al cuptorului ca in figura 3.

Scoateti arzatorul prin desurubarea surubului “A” figura 4.

Desurubati injectorul “B” si inlocuiti-l urmind instructiunile date in tabelulul 2 (dupa aceasta operatie trebuie verificat sa nu existe scurgeri de gaz).

Puneti la loc arzatorul cuptorului.

Asezati la loc fundul mobil al cuptorului

Fig. 3

 


Reglarea flacarii

In functie de diferitele caracteristici ale tipului de gaz folosit, flacara ar putea avea prea mult sau prea putin aer. In acest caz flacara trebuie reglata astfel (figura 4):

Slabiti surubul “C” si rotiti inelul “D”


Vezi tabelul 2

 

 

 


prea mult aer

flacara reglata corect

prea putin aer

Fig.5

Reglarea pozitiei de minim

Termostatul cuptorului este prevazut cu un by-pass pentru pozitia de minim. Cind se foloseste un tip diferit de gaz, acesta trebuie reglat in urmatorul fel:

Scoateti cele 2 butoane de comanda ale cuptorului (figura 6);

Scoateti inelul care fixeaza panoul de comanda, desurubindu-l in sens antiorar;

Scoateti panoul de comanda C;

Scoateti fundul mobil al cuptorului;

Aprindeti cuptorul si reglati-l pe temperatura maxima lasindu-l sa functioneze pentru cel putin 10-15 minute

Rotiti butonul termostatului la 150ºC, reglati by-passul la minim pina cind obtineti o flacara mica dar ferma. Aceasta operatie trebuie efectuata cu usa cuptorului inchisa.

IMPORTANT: dupa reglarea arzatorului, verificati daca flacara ramine pe pozitie minima, prin deschiderea si inchiderea repetata a usii cuptorului. Daca flacara se stinge, reglati din nou by-passul.

 


INSTRUCTIUNI PENTRU UTILIZATOR

Panoul de comanda

Cronometru led verde termostat


grila evacuare fum

Ledul verde - se aprinde pe perioada cit termostatul este pe alta pozitie decit pozitia „0”.

Termostatulcu ajutorul acestuia se selecteaza temperatura cea mai potrivita pentru a prepara diferite tipuri de mincare. Prin rotirea butonului termostatului in sens invers acelor de ceasornic se poate obtine o temperatura in gama de valori 150ºC pina la 270ºC.

Programarea cuptorului cu ceasul mecanic de 60 de minute

Cronometrul este echipat cu o sonerie si poate fi reglat pentru o perioada maxima de timp de 60 minute. Butonul de reglare (fig. 7) trebuie rotit in sens orar pina cind atinge pozitia 60 minute si apoi rotit in sens antiorar pina la perioada de timp dupa care doriti sa fiti avertizat. Dupa scurgerea timpului setat, cronometrul emite un semnal acustic, fara a fi intrerupta functionarea cuptorului.

 

Aprinderea si folosirea cuptorului

Utilizarea: arzatorul cuptorului este prevazut cu un dispozitiv de siguranta care intrerupe alimentarea cu gaz in urmatoarele cazuri:

Daca butonul termostatului este rotit in mod accidental ceea ce duce la curgerea gazului.

Daca flacara arzatorului se stinge in mod accidental.

Daca alimentarea cu gaz de la sursa de gaz se intrerupe.

Aprinderea: cuptorul se aprinde doar cind usa cuptorului este complet deschisa. Daca usa este doar partial deschisa, aprinderea gazului este blocata automat de un dispozitiv de siguranta.

 


Pentru aprinderea arzatorului cuptorului

Apasati usor butonul termostatului si rotiti-l in antiorar pe pozitia corespunzatoare.

Apasati butonul ceva mai tare pentru a activa dispozitivul electric de aprindere si tineti-l apasat citeva secunde pina cind dispozitivul de siguranta este activat.

Apoi rotiti butonul la temperatura dorita.

Daca aprinderea nu functioneaza sau cuptorul nu este alimentat cu energie electrica, urmati instructiunile de mai jos:

apropiati un chibrit aprins sau un aprinzator de gaz in orificiul central de aprindere (fig.8) si in acelasi timp apasati si rotiti butonul termostatului in sens antiorar pina la temperatura dorita. Verificati ca arzatorul cuptorului sa ramina aprins dupa ce butonul termostatului a fost eliberat. Daca arzatorul nu a ramas aprins, repetati operatia.

Asigurati-va ca arzatorul functioneaza perfect dupa ce usa cuptorului a fost inchisa.

Cum se foloseste cuptorul

Rotiti butonul termostatului la o temperatura din gama 150ºC - 270ºC, dupa necesitate. Pentru a obtine rezultate bune, inainte de a introduce mincarea, cuptorul trebuie preincalzit pina la temperatura dorita. Nu este necesar sa preincalziti cuptorul atunci cind gatiti alimente foarte grase. Atunci cind preparati carne congelata, este recomandat sa reglati temperatura cu aproximativ 20ºC mai scazuta decit temperatura normala de coacere.

In urmatorul tabel gasiti sugestii pentru citeva feluri de mincare cu temperaturile in ºC. Timpul de preparare variaza in functie de cantitatea si felul de mincare gatit.

Tabel 1

Fel mincare

Setare termostat (ºC)

Pozitia tavii in ghidajele laterale

Timpul de preparare in minute

Prajituri, dulciuri

Chec

Fursecuri

Pateuri tip choux

Fulgi sau pateuri pufoase

Biscuiti

Piine alba 0,45 – 0,9Kg

Lasagne

Pizza

CarneFriptura de vita 0,45kg mediu

Friptura de porc 0,45kg domol

Friptura de miel 0,45kg

Pasare

Rata 2 Kg

Gisca 3 Kg

Pui

Curcan 6,5 Kg

Legume coapte

Peste

Toate aceste valori sint orientative.

Numarul referitor la pozitia ghidajului se considera incepind de la baza cuptorului, fara a contoriza si baza (este interzisa asezarea pe fundul cuptorului a oricarui recipient sau a tavei)

Inlocuirea becului cuptorului

ATENTIE: deconectati aparatul de la sursa de alimentare cu energie electrica.

Daca becul cuptorului trebuie inlocuit, se scoate capacul protector “A” prin rotirea acestuia in sens antiorar. Dupa ce becul a fost inlocuit, puneti la loc capacul protector “A” (fig. 11).

Becul nu reprezinta obiectul garantiei fiind un element consumabil.


Scoaterea usii cuptorului

Pentru a face curatarea cuptorului mai usoara, usa poate fi scoasa.

Balama cu profile in forma “U” mobile (figura 12)

Balamalele “A” sint prevazute cu doua profile in forma “U” mobile - “B” care blocheaza usa cind aceasta este complet deschisa fiind agatate de sectiunea “C”. Dupa realizarea acestei operatii, usa trebuie ridicata si scoasa. Cind efectuati aceasta operatie, apucati de lateralele usii cuptorului de deasupra balamalelor. Pentru a monta la loc usa, mai intii ghidati balamalele in santuri.

In sfirsit, inainte de a inchide usa, nu uitati sa rotiti pe pozitia initiala cele doua profile in forma “U” care au fost folosite pentru a agata cele doua balamale.

 


Curatare si intretinere

Important: inainte de efectuarea oricarei operatii de curatare sau intretinere, aparatul trebuie sa fie deconectat de la sursa de energie electrica.

Cum se curata cuptorul: cuptorul trebuie curatat dupa fiecare folosire, atita timp cit cuptorul mai este putin cald (dar nu fierbinte); acest lucru va va ajuta sa indepartati mai usor stratul de grasime care s-a depus pe pereti in timpul procesului de gatit, picaturile si resturile de grasime neapucind sa formeze un strat tare si gros.

Stergeti interiorul cuptorului cu ajutorul unei cirpe moi umezita cu solutie de amoniac diluata; limpeziti si uscati foarte atent.

In cazul unor urme persistente, lasati in interiorul cuptorului pentru citeva ore cu usa inchisa, o cirpa inmuiata in solutie diluata de amoniac; apoi spalati cu apa calda si detergent lichid. Limpeziti si uscati cu mare atentie pentru ca apa sa nu patrunda in orificiile cuptorului.

Pentru partile exterioare, folositi o cirpa moale cu apa calduta cu sapun; limpeziti si uscati cu atentie.

Important: aveti grija sa nu folositi o cantitate prea mare de apa atunci cind curatati cuptorul si evitati ca apa sa patrunda in orice orificiu.

Nu folositi materiale abrazive.

Pastrati aceste instructiuni de folosire si intretinere. Urmati cu grija aceste instructiuni si sugestii. Producatorul isi declina orice responsabilitate pentru vatamari sau stricaciuni provenite din nerespectarea acestor instructiuni sau din folosirea necorespunzatoare a cuptorului.

In cazul in care sint necesare operatii de service adresati-va numai Centrelor de Service autorizate pe care le gasiti in Certificatul de Garantie.

Atunci cind aparatul este in functiune, toate suprafetele cuptorului devin fierbinti. Tineti in permanenta copiii departe de cuptor.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1460
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site