Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

EVALUARE WELLNESS

diverse+ Font mai mare | - Font mai micEVALUARE WELLNESS

Etape :

Destinderea atmosferei si pregatirea materialelor (brosura evaluare Wellness, rigla proteica, Body Fat Monitor).Descrierea analizei si anunt cererea recomandarilor.

Ati auzit de Herbalife? Herbalife in 3 cuvinte (1 min) cu ajutorul mapei de prezentare.

Evaluarea efectiva: date personale, scopuri wellness, aflarea IMC-ului, proteine, rata metabolica.

Detaliere obiceiuri alimentare - Revista Clientului

Chestionar intrebari, scor

Promovarea brosurii

Evaluare servicii.

Cererea recomandarilor.

Tranzitia spre vanzare: capcana dubla in alimentatie si solutia Herbalife. 2 iesiri posibile - suplimenti sau controlul greutatii cu Ghidul Clientului.

Recomandarea programului personalizat

Fixarea unei noi intalniri de Total Plan - Mic dejun sau Nutritie Externa.

Total Wellness si Prezentarea oportunitatii financiare sau invitatie la Business Seminar/Cina de Afaceri.

Aici prezentam un exemplu de metodologie. Experienta dvs. personala o sa va aduca cu siguranta usurinta in desfasurarea intalnirii, dar aveti grija sa respectati principiile care au dovedit ca functioneaza.

Pregatirea intalnirii

Pregatiti instrumentele din timp pe birou. Asezati documentele si toate materialele de care aveti nevoie. Instrumente necesare: Brosura Wellness, Chestionarul de alimentatie, Brosura Total Wellness, mapa de prezentare, rigla estimator de proteine, Body Fat Monitor ,cantar. Nu lasati la vedere nici un alt document despre produse si nici un produs.

Nu trebuie sa aveti nici un produs de Nutritie Interna pe masa in timpul intalnirii. Serviti participantul de la inceput doar cu Ceai Thermojetics (fara sa il promovati). Pastrati mostrele de F1 si toate produsele necesare pentru o eventuala vanzare undeva unde participantul sa nu vada.

Cum sa facem evaluarea wellness

Destinderea atmosferei si servirea ceaiului

Descrierea evaluarii si anuntarea cererii de recomandari

Discutie de inceput:

"Vom face pentru dvs. o evaluare a obiceiurilor alimentare si a modului de viata.

Vom completa un chestionar despre ce mancati dvs in fiecare zi si vom face niste masuratori. Astfel vom vedea ce faceti bine si care sunt punctele slabe in alimentatia dvs. Veti primi si recomandari personalizate pentru a putea face imbunatatiri in acest domeniu. In completare, vom face si un chestiionar de evaluare a stilului de viata, deoarece specialistii spun ca starea de bine cuprinde toate aspectele importante ale vietii nu numai sanatatea. La final veti primi ca si cadou aceasta brosura cu recomandari de la unul dintre cei mai buni nutritionisti din lume. Mai mult decat atat, daca o sa va placa si o sa considerati utila evaluarea, o sa va ofer sansa sa o faceti cadou altor persoane dragi. "

3. Ati auzit de Herbalife? Herbalife in cateva cuvinte (1 min) cu ajutorul mapei de prezentare.

- "Inainte sa incepem evaluarea am sa va spun in cateva cuvinte cine este comania care va ofera acest cadou valoros. Ati mai auzit de compania Herbalife?"

Daca "nu" - spuneti "Excelent" si continuati etc.

Daca "da" - spuneti "Excelent!" si:" Cunoasteti direct un consultant HBL sau ati beneficiat de vreun serviciu din partea HBL?" (diverse situatii specifice discutati cu sponsorul) Incercati sa aflati daca el sau cineva din familie este deja consumator pentru a nu incalca etica profesionala.

- "Herbalife este o companie americana cu experienta de aproape 30 ani in domeniul Wellness. Are reprezentante in peste 70 de tari pe toate continentele si colaboreaza cu nutritionisti de renume mondial, printre care si un laureat al premiului Nobel pentru medicina.

Oferim solutii pe 4 directii:

alimentatie corecta (mic dejun, nevoi specifice),

controlul greutatii (slabire, mentinere, ingrasare),

nutritie externa si

solutie pentru imbunatatirea situatiei financiare.

Toate produsele si solutiile pe care le avem sunt oferite numai prin intermediul distribuitorilor independenti, ca si mine, pentru ca Herbalife pune foarte mare accent pe monitorizare si servicii de consultanta."

4. Evaluarea efectiva: aflarea IMC-ului, proteine, rata metabolica

"Ok, cam atat despre noi. Acum vom vedea care sunt obiceiurile dvs alimentare si stilul de viata. Ultimele studii in domeniu au demonstrat ca starea de sanatate este influentata in proportie de 70% de acesti doi factori: alimentatie si stil de viata."

Completam datele personale in brosura wellness. Cereti adresa completa, telefon fix si mobil, e-mail.

Completam scopurile wellness foarte concret si specific.

Explicati ce inseammna termenul wellness:

" Wellness inseamna sa te simti si sa arati bine, sa ai satisfactie in toate domeniile, sa te bucuri de viata in fiecare clipa"

- Puneti intrebari specifice:

"Ce anume doriti sa imbunatatiti la modul in care aratati si va simtiti?" (nu lasati raspunsuri vagi - sa fiu sanatos, sa ma simt mai bine .) Puteti sugera daca persoana nu vine cu un raspuns exact: imbunatatirea digestiei, cresterea energiei .

Identificarea corecta si concreta a scopurilor este esentiala pentru a putea oferi o solutie potrivita acestei persoane dupa principiul : "Nu oferi omului ce nu are nevoie" si va va ajuta enorm la trecerea spre vanzare.

Masuratorile si analiza corporala.

"Acum vom face o serie de masuratori, care poate pentru prima oara va vor ajuta sa cunoasteti realitatea despre corpul dvs."

a.      Explicati IMC :" un indice care se calculeaza matematic si ne arata daca greutatea noastra ridica riscuri din punct de vedere al sanatatii."

Daca este peste 24,9 subliniati riscurile care exista pentru sanatate.

b. Procentul de grasime:

"O parte din greutatea noastra corporala este reprezentata de grasime. Poate fi vizibila si neplacuta estetic, dar adevaratul pericol pentru sanatate il reprezinta grasimea depusa pe organele interne si pe vasele de sange. V-a spus cineva vreo-data care este procentul de grasimi interne pe care il aveti? Cu acest aparat vom vedea exact cum stati din acest punct de vedere."

Un procent ridicat = riscuri majore pentru sanatate. Vezi imagine din brosura "Informatii revolutionare"

c. Calculul necesarului de proteine:

"Proteinele sunt esentiale pentru functionarea organismului. Daca acesta nu primeste din alimente cat are nevoie, va extrage din rezervele proprii, adica din masa musculara. Necesarul zilnic de proteine este individual. Acum vom vedea care este nesarul dvs."

Calculati necesarul de proteine cu rigla.

"Retineti! Aveti nevoie de gr.proteine care este echivalent cu X portii carne (unde o portie cat palma = 25 gr proteine). Dar nutritionistii recomanda minim jumatate din necesar din sursa vegetala de ex. soia , deoarece carnea are prea multe toxine."

d. Greutatea tinta :

"Este in functie de constitutie (vezi tabel). Aceasta este greutatea la care organismul se afla in echilibru si se poate mentine usor."

e. Rata metabolica in repaus:

"Controlul greutatii depinde de raportul dintre nr. de calorii ingerate si cele arse. Fiecare dintre noi insa, ardem calorii in mod diferit. V-a calculat cineva vreo data cate calorii aveti nevoie zilnic? Vom calcula acum cate calorii ardeti dvs. in stare de repaos, adica Rata Metabolica in repaos. Acest rezultat ne va ajuta sa calculam nr. de calorii pentru: slabire/ingrasare/mentinere (in fct.de scop)"

Pentru aceste date consultati tabelul.

5. Detaliere obiceiuri alimentare

Completam detaliat chestionarul de alimentatie (ce mananca dimineata, pranz .) Max 10 min

"Acum urmeaza 14 intrebari despre lucrurile de baza pt un stil de viata sanatos. Daca raspundeti corect am sa va completez un chestionar detaliat despre ce mancati zilnic.".

6. Chestionar intrebari, scor

Chestionarul cu da sau nu fara detalii.

"Ok aveti un scor wellness .. din 14. Asta inseamna ca sunt anumite lucruri pe care le faceti bine, dar sunt inca multe lucruri de imbunatatit."

Daca scorul wellness este mic trebuie sa atragem atentia persoanei ca ceea ce obisnuieste sa faca in fiecare zi ii afecteaza, in timp, foarte serios starea de sanatate si este momentul sa faca schimbari.

"V-am bifat aici punctele slabe. Eu o sa va las cadou brosura care a fost conceputa de unul dintre cei mai buni nutritionisti din lume Dr. David Heber - absolvent de Harvard, Director al Centrului de Nutritie Umana de la Universitatea din California. Are peste 30 ani de experienta, este specialist in boli de nutritie si a punctat in termeni foarte simplii factorii cheie pentru obtinerea unei stari wellness optime. Tot ce va spun astazi sunt informatii dintr-o sursa foarte avizata."

7. Promovarea brosurii

Promovam brosura.

(doar pentru persoanele cu surplus de greutate)

"O sa vedeti de ce obezitatea implica riscuri majore pentru sanatate (accentuam statisticile) O sa vedeti Dr. David Heber ne da 3 pasi esentiali:

  • Apa - minim 2 L zilnic deoarece transporta elementele nutritive la celula si sprijina eliminarea toxinelor.
  • Exercitii fizice - minim 30 minute pe zi.
  • Echilibrarea dietei.

Dr. Heber ne arata elementele nutritive de baza, necesare zilnic. Daca avem o nutritie corecta si comlpeta avem energie, vitalitate, digestie buna, ne simtim bine din toate punctele de vedere.

Nutrientii de baza sunt proteinele, vitaminele si mineralele, fibrele, grasimile sanatoase. Acestea corespund cu primele 4 intrebari din chestionar (urmariti si chestionarul). Dupa cum se vede in alimentatia zilnica nu aveti toti nutrientii in cantitatea optima.

Nu va luati suficiente proteine atat animale cat si vegetale. V-am explicat care este necesarul dvs.zilnic.

In privinta fibrei necesarul zilnic este de 35 gr., echivaland cu 14 banane sau o varza si jumatate in fiecare zi. Cu siguranta nu il atingeti. Vad in chestionarul de alimentatie ca mancati paine graham (daca este cazul) dar nu este suficient. Vitaminele si mineralele le-am putea lua din 5-7 portii de fructe si legume crude de culori diferite (fiecare culoare reprezinta un anume tip de nutrient), dar nu reusiti sa mancati atat in fiecare zi.

Grasimile esentiale corespund cu 3 portii de peste oceanic proaspat in fiecare saptamana. Din pacate nu reusim sa mancam atat din diverse motive. (poate nu-i place)

Aveti aici in brosura si un exemplu de masa echilibrata, apoi avem o pagina interesanta despre suplimentii alimentari. Daca inainte era un moft sa consumi suplimenti alimentari acum a devenit o necesitate.

Pentru a vedea de ce, va dau o tema: aveti aici un tabel cu vitaminele si mineralele necesare zilnic organismului si alimentele in care se regasesc. Uitati-va ce mancati zilnic. Daca va lipseste constant un anumit aliment inseamna ca aveti o carenta.

In continuare aveti informatii si recomandari despre exercitii fizice si apa."

8. Evaluare servicii

"Aceasta a fost evaluarea obiceiurilor dvs alimentare. O sa va mai dau cateva recomandari concrete si vom completa chestionarul despre stil de viata. Dar inainte am o rugaminte la dvs. Pe noi ne intereseaza sa vedem daca acest serviciu este valoros si am sa va rog sa dati doua note. 1 cea mai mica 5 cea mai mare.

Excelent! ma bucur ca ati primit informatii utile."

9. Cerere Recomandari

" Asa cum v-am promis de la inceput, pentru ca v-a placut, am sa va ofer sansa sa faceti cadou aceasta evaluare persoanelor dragi. Aici aveti spatiu sa treceti zece persoane. Dar pentru ca, de cand facem aceste evaluari, suntem extrem de solicitati, va sugerez sa treceti pe primele 5 locuri persoanele care vreti in mod special sa beneficieze de aceasta evaluare. Pot fi, de exemplu, persoane care au surplus de greutate si cauta solutii, sau au probleme de sanatate pe care vor sa le imbunatateasca si o astfel de informatie le-ar fi utila. Notati numele si numarul de telefon si vom face comentariile impreuna."

"Intre timp eu lipsesc un minut merg sa va pregatesc o surpriza. Pentru aceasta surpriza vreau sa stiu ce preferati: lapte sau suc? Ce inghetata alegeti de obicei?" (lasati sa aleaga aroma).

Cand aduceti shake-ul spuneti: "V-am adus ceva bun. Va place?" (nu incepeti sa promovati inca produsele, la fel ca pe ceai)

"Haideti sa completamam rubrica de comentarii. Cine este persoana? Prietena, colega, sora, frateCe varsta are? De ce v-ati gandit la ea?"

10. Trecerea spre vanzare. 2 iesiri posibile: suplimenti sau controlul greutatii

Dupa ce am luat recomandari mergem la ultima coperta a brosurii unde sunt pasii pentru atingerea unei stari wellness optime.

"Ca si concluzie la aceasta brosura, dr. Heber recomanda niste pasi concreti pentru a ne simti mai bine. Haideti sa vedem ce am realizat deja."

Cititi si bifati primii trei pasi si la pasul patru comentati:

"Urmatorul pas este sa obtineti recomandari de la consultantul dvs. adica de la mine. Dupa aceasta mai urmeaza 2 puncte. Sa facem un plan de actiune care sa vi se potriveasca si sa obtineti un sprijin permanent.

Si aici chiar pot sa va ajut pentru ca:

Informatiile pe care le-ati primit le cunosteati, in mare masura

In practica este greu sa le aplicam. Sincer si mie, ca specialist in domeniu, mi-e imposibil sa respect toate aceste recomandari (exemplu clar personalizat - nu pot, nu-mi place sa mananc atatea fructe sau de atatea ori peste). Tocmai de aceea solutia care am gasit-o pentru mine au fost produsele Herbalife.

NUTRITIA DE BAZA SAU NUTRITIA INTELIGENTA Este important sa asiguram nutritia de baza sau nutritia inteligenta. De ce ? Omul modern este intr-o capcana dubla: mancare multa inseamna kcal multe si inseamna surplus de greutate. Daca trebuie sa slabeasca, atunci trebuie sa manance mai putin, adica kcal mai putine, ceea ce inseamna un deficit nutritiv. Ce se intampla cu organismul nostru in aceasta situatie ? Organismul are nevoie de nutrientii de baza: proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase pentru a repara celulele si a naste celule noi sanatoase. Surplusul de grasimi polueaza si se depune in celule. Deficitul de nutrienti si in mod special de proteine nu permite organismului sa repare celulele si sa produca celule sanatoase. O celula nesanatoasa va produce celule nesanatoase. Iata de ce pe termen lung, carentele nutritive determina oboseala, imbatranire prematura si predispozitie la diferite boli. Nutritia inteligenta, corecta, furnizeaza organismului toate elementele nutritive de care are nevoie sa functioneze optim. Cand organismul primeste tot ce are nevoie sunteti sanatos.

REZULTATUL PERSONAL. Herbalife a creat solutii concrete pt omul modern, usor de folosit care ne pot ajuta sa obtinem rezultatul pe care il dorim de ex. la dvs. sa imbunatatiti ., sa slabiti . etc.

Va intereseaza sa va arat ce program Herbalife vi se potriveste?"

"Nu. Excelent ! Oricand o sa fiti serios interesata sa faceti o schimbare in felul in care va simtiti puteti apela la mine, acum stiti ca eu va pot ajuta cu solutii concrete." Treceti la etapa urmatoare - Total Wellness.

"Da." 2 variante posibile:

    1. Nu are surplus de greutate. Trecem la personalizarea programului prin graficul nutritiei inteligente. Explicati importanta nutritiei inteligente, F1 + F2, ca solutie la capcana dubla din alimentatie. Explicati si promovati F1 (deja l-a testat) si F2.

"Eu am sa va recomand un program optim, urmand sa ne adaptam si din punct de vedere financiar."

In functie de ceea ce doreste sa obtina persoana, (scopurile wellness) mergeti pe domeniul potrivit. Odata cu promovarea produselor povestiti si rezultate care se aseamana cu ceea ce il preocupa. Cand notati produsul recomandat pe brosura, in spatiul destinat, notati si pretul fiecarui produs.

Urmatorul pas: finalizarea tranzactiei.

B.     Persoana are surplus de greutate. Faceti prezentarea de slabire. Ghidul Clientului (grafice, rezultate). Personalizati programul. Notati pretul pentru fiecare produs. Urmatorul pas: finalizarea tranzactiei.

11.Recomandarea programului personalizat

Finalizarea tranzactiei. Daca persoana are mai multe scopuri wellness puteti intreba: "Va calculez pretul pentru toate produsele sau alegem scopurile prioritare?" Faceti calculul, spuneti pretul programului si intrebati: "Cum este pentru dvs.?

Taceti! Nu mai faceti nici un alt comentariu, asteptati raspunsul.

Daca persoana spune "e ok", intrebati: "Cand incepeti?" si stabiliti toate detaliile vanzarii. Zi, ora, aroma F1.

Daca persoana spune "e prea mult", intrebati: "Cat sunteti dispus sa investiti in sanatatea dvs?" Reduceti din program anumite produse dar explicandu-i ce pierde.

Minim program de nutritie: Formula 1 + Formula 2 + produsul cel mai potrivit pentru scopul persoanei (ex. ceai Thermojetics pt energie)

Minim program slabire: Formula 1 + Fomula 2 + Cel Activator.

12. Fixarea unei noi intalniri de Total Plan - Nutritie Externa sau Mic dejun

"Herbalife are o abordare complexa a nutritiei. Conceptul este, de fapt , de Nutritie Totala, adica nutritie interna si nutritie externa. Recent am lansat doua game exceptionale de produse pentru ingrijire personala NouriFusion si Skin Activator. Nourifusion are la baza vitaminele A, C si E, extrase din plante si alge, pentru curatare, nutritie si protectie, iar Skin Activator contine un complex brevetat de glucosamina pentru sporirea producerii de colagen.

In aceasta perioada promotionala oferim tratamente gratuite cu aceste game de produse, pentru a studia opinia consumatorilor despre ele. Pot sa ofer cadou acest tratament persoanelor care participa la evaluarile wellness, sau clientilor nostri. Va fi o experienta foarte placuta. Vom aplica produsele si dvs. le veti aprecia in cadrul unui chestionar aferent. Este un adevarat rasfat! Cand ne putem intalni?"

SAU

-"Am o intrebare pentru dvs. Pentru ca Herbalife vrea sa faca cunoscuta importanta Micului Dejun pentru a arata si a ne simti bine pe termen lung. In aceasta perioada, in mod promotional, facem niste studii de piata depre ce mananca romanii la micul dejun, cu posibilitatea de a degusta solutia pe care o avem noi ca si mic dejun sanatos. Este vorba despre niste shake-uri cu vitamine, minerale, proteine care reprezinta o masa sanatoasa, indiferent de varsta, precum si de un ceai energizant care inlocuieste cafeaua. Acum tocmai s-a lansat o noua aroma Cookies & Cream si dorim sa vedem ce parere au consumatorii din Romania despre ea. Ati dori sa beneficiati de aceasta degustare gratuita ?"

13.Total Wellness si Prezentarea oportunitatii financiare sau invitatie la Business Seminar/Cina de Afaceri.

"Acum pt a considera evaluarea incheiata vreau sa dicutam despre wellness intr-o perspectiva mai larga pentru ca, din punctul meu de vedere, wellness inseamna mai mult decat sa fii sanatos, sa arati bine, sa-ti controlezi greutatea etc. Wellness inseamna sa fii satisfacut si de serviciu, relatii familiale, situatia financiara, stilul de viata, etc.

De aceea vreau in continuare sa completam un chestionar foarte important pentru dvs., in care sa vedem care este nivelul de satisfactie in plan profesional, stil de viata, financiar.

Pentru dvs. conteaza aceste domenii ale vietii, sunt importante? Avem o serie de intrebari si o sa notam raspunsul cu note de la 1 la 5 in functie de gradul de satisafcatie unde 1 e minim, 5 e maxim." (Fiti atenti la domeniile care au primit note mai mici)

Calculati scorul total, cititi interpretarea si intrebati daca nu ati aflat inca in ce domeniu lucreaza, ce perspective sunt, ce o nemultumeste.

"Sunteti interesat sa imbunatatiti situatia profesionala, stilul de viata si situatia financiara?"

Daca persoana spune nu. "Excelent! In momentul in care veti dori sa faceti imbunatatiri in aceste domenii putem sa va oferim mai multe detalii."

Daca persoana spune da. "Excelent!"

"Va intreb toate acestea nu intamplator ci pentru ca dvs. ati nimerit la aceasta evaluare intr-un moment foarte foarte prielnic. Compania Herbalife are in acest moment foarte multe proiecte la nivel national si mai ales la nivel local. Herbalife se extinde foarte mult si recrutam persoane interesate sa-si imbunatatesca situatia financiara cu cateva sute de dolari, sau care doresc sa-si completeze serios venitutile in timpul liber cu 500-1000 $. Ofera chiar si o oprtunitate de implicare foarte serioasa care sa-ti permita schimbarea radicala a stilului de viata, o situatie financiara solida stabila. Ce cauta de fapt Herbalife acum? Persoane dispuse sa invete o meserie noua, meseria de consultant wellness, o meserie foarte bine platita. Nu conteaza vartsa, experienta, pregatirea anterioara.

Eu cand am cunoscut Herbalife am crezut ca aceasta activitate presupune sa vinzi produse din usa in usa cu sacosica dar nu e deloc asa. E o munca foarte placuta de consultanta, la birou asa cum suntem noi acum si foarte bine platita"

Povestiti pe scurt istoria proprie..

"Deci dvs v-ar placea sa vedeti oferta de lucru Herbalife?"

"Acum eu am o oportunitate exceptionala pentru dvs deaorece chiar saptamana viitoare marti, noi organizam un seminar de afacere special. Acolo nu numai ca puteti vedea oferta de lucru Herbalife, dar puteti vedea un seminar de afacere care sa va ajute foarte mult cu privire la viitorul dvs financiar si al familiei dvs. Se va discuta despre mediul de afaceri din Romania, pespectivele prezente si viitoare in situatia economica actuala, deci cu siguranta va va foarte util Seminarul nu va costa nimic. In baza acestei invitatii intrati gratuit si puteti veni insostit. O sa va placa foarte mult! Va doresc mult succes pana ne revedem. Mi-a facut placere sa ne cunoastem."

Recomandari Evaluare Wellness

Inainte de a face evalarea este foarte important sa acordati atentie anumitor aspecte. Foarte importanta este sursa din care vin prospectii pentru o evaluare. De multe ori poate avem tendinta sa mergem doar pe o anumita sursa (doar pe recomandari sau doar pe contacte ocazionale sau active si sa neglijam celelalte surse). Recomadarea noastra este sa faceti tot posibilul sa mergeti in paralel pe cel putin 3 surse, asta insemnand ca in paralel sa aveti persoane din lista de cunostinte, din contacte ocazionale, din contacte active, din recomandari de la persoanele care au fost la evaluare. Acest lucru va va da diferiti prospecti in cadrul evaluarii si asta o sa conteze foarte mult in obtinerea rezultatelor.

In momentul in care incepeti sa faceti evaluari, primele 40 de evaluari luati-le ca antrenament, este ca si cum incepeti sa invatati sa mergeti pe bicicleta. O sa cadeti de cateva ori, dar nu este nici o problema, face parte din procesul de invatare. In primele 40 de evaluari, orice rezultat luati-l ca bonus. Este un bonus pentru voi daca faceti un client sau un distribuitor, o sa capatati o experienta extraordinara si focusati-va sa faceti bine evaluarea.

In momentul in care faceti programari pentru evaluare, asigurati-va ca in fiecare zi aveti foarte multe programari in functie de cum lucrati. De exemplu, daca lucrati part-time, nu va programati 2 intalniri pentru a avea 2 intalniri, ci stabiliti 3, 4 intalniri pentru a face 2 intalniri. In general numarul programarilor trebuie sa fie dublu cu ceea ce vreti sa obtineti ca si rezultat. O cifra optima ar fi 80 de programari intr-o luna pentru a obtine 40, iar pe zi, programati de la 3 evaluari in sus. Acest lucru o sa va aduca foarte mari rezultate, pentru ca altfel o sa va confruntati cu o dezamagire in momentul in care aveti 2 evaluari si tendinta este sa faceti foarte putine. Este ceva normal, este statistica pe care nu o putem schimba, putem schimba insa punand foarte multe evaluari intr-o zi (de la 3 in sus din surse diferite).

In momentul in care aveti o persoana la evaluare, este foarte important sa intrati in focus din primul moment al evaluarii. Sunteti acolo pentru a aduce o contributie in viata persoanei respective si nu doar de dragul de a va face treaba si a face o evaluare si atunci focusati-va corect. Este foarte important sa fiti in contextul potrivit. Un context gresit in care ati putea fi este sa va ganditi din primul moment cum sa faceti acea persoana sa faca ce va doriti dvs, sa urmeze un program pe care doriti dvs sa il urmeze, sa vina la un seminar la care doriti dvs sa il invitati. Este gresit sa va concentrati pe ceea ce dvs doriti si nu pe ceea ce doreste persoana. Un context corect care va va aduce multe rezultate si satisfactie este: cum sa ajut eu aceasta persoana sa obtina ceea ce ea doreste. Daca ea doreste sa imbunatateasca ceva in alimentatie, sa o ajut in sensul asta, daca ea doreste sa imbunatateasca ceva pe plan profesional, stilul de viata, situatie financiara, cum sa o ajut in sensul asta. Astfel veti observa ca veti comunica altfel si veti avea un impact mult mai mare asupra persoanelor respective. Intotdeauna oamenii cumpara ceea ce ei au nevoie, deci nu vindeti ceea ce ei nu au nevoie. Concentrati-va pe nevoile persoanei si totul va fi in regula daca ascultati persoana din fata.

In cadrul evaluarii, fiti focusati de la inceput pe nevoile persoanei atat din punct de vedere al alimentatiei, cat si din punct de vedere al situatiei financiare, stilului de viata si viata profesionala, astfel incat sa stiti de la inceput in ce situatie va aflati si cum sa conduceti discutia pe perioada evaluarii.

La finalul fiecarei evaluari propuneti-va ca maine sa faceti o evaluare mai buna decat ati facut astazi. In fiecare seara evaluati evaluarile din ziua respectiva in felul urmator: cate evaluari am facut astazi, din cate programari (puteti avea astfel statistica pe ziua respectiva si stiti apoi cate programari sa va fixati), cate recomandari am luat eu astazi la evaluare, care a fost scopul wellness al persoanei (vedeti daca l-ati identificat), i-am oferit eu o solutie potrivita pentru scopurile ei? Daca toate aceste intrebari primesc un raspuns pozitiv, atunci evaluarea a avut succes si ati raspuns nevoilor persoanei. Daca nu, nici o problema, maine veti face o evaluare mai buna daca va focusati sa raspundeti la aceste intrebari dupa o evaluare. Este foarte usor, totul vine din experienta si din focus pe lucrurile corecte.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2665
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved