Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Perle examene

Divertisment

+ Font mai mare | - Font mai mic



DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Cum iti dai seama ca ai imbatranit
Perle examene
Perle la proba de matematica
Perle ale elevilor
FunFunFun - Culmi si Bancuri
GANDESTE SI SOCOTESTE! INCERCUIESTE REZULTATUL CORECT
'Copiii spun lucruri trasnite'
61 Perle din compuneri de scoala
Bancuri lungi cu blonde
O FOARTE INTERESANTA LECTIE DE ISTORIE


Perle examene

Basmul popular:

- 'Este specia genului epic ca are ca aspect povestiri si nuvele'.

- 'se povesteste ca a fost multi razboinici, la care a murit multi boieri'




-'basmul are o atractie pentru cifra trei'.

- 'personajele reprezinta idealuri umane, fiind pozitive fie negative precum zmeii; semn al lacomiei si al simtului civic, ajungand chiar prin furt in domeniul penalului. In basm, merele erau culese de Stefan Tipatescu'.

Actiunea din basmul 'Praslea cel Voinic si merele de aur':

- 'In timpul luptei, fratii au adormit, Praslea a salvat puii proptozoaicei. Zmeii au atacat in banda, iar Praslea i-a pandit'.

- 'Praslea a pregatit trei butoaie cu vin si si-a taiat cu limba o bucata de carne din talpa. Praslea conducea cu mana dreapta calul si cu stanga zise:'.

- personajul Praslea era: 'un tip precaut pentru ca si-a bagat varful de la sageata in ceafa si dosul l-a bagat in copac ca sa nu adoarma'

- 'noaptea, cand statea de paza, isi lua cu el reviste ca sa nu adoarma'.

- 'Zgripturoaica, in zbor, ramane fara energie si il roaga pe Praslea sa ii dea o bucata din fesa lui, dar pe care i-o va inapoia si i-o va lipi cu saliva'

- 'Imparatul avea o gradina si in fund avea un mar'

- 'Praslea cauta infractorul care furase merele de aur'

- 'Praslea avea si frati. Ei erau niste panarame care se dau mari'

- 'Praslea avea in mana un baltag. L-a intalnit pe zmeu. Ei s-au batut acolo mult. I-a tras un baltag in cap la zmeu si a intrat pe jumatate in pamant. Apoi Praslea, cand a venit inapoi, s-a suit pe o pasare mare si a venit acasa'.

Confuzie intre Praslea si Mircea cel Batran:

- 'Mircea cel voinic era necajit si se simtea rau pentru ca merele erau stropite, iar cand a muscat din mar i-a ramas in gat o bucata si cand si-a dat seama era tarziu'.

Testul la limba si literatura romana - redactarea unei scrisori catre o fosta colega:

Un candidat ii marturiseste Paulei: 'Te-am avut in vis'. O candidata face o incheiere 'cool' a scrisorii sale, semnandu-se: 'Cu dor de viata si chef de nebunii, Marcela'. Daca nu ati aflat pana acum cine a scris 'Miorita' si daca inca considerati ca este o balada, va inselati pentru ca, potrivit elevilor, este de fapt vorba despre un basm popular, scris de Bobe Ispionescu!

Marea descoperire a lui Vasile Alecsandri a fost ca 'romanul s-a nascut poet'.

Si anul acesta, copiii au dat inca o data dovada ca nu s-au pregatit nici macar cu cele mai elementare notiuni de gramatica, afirmand ca subiectul dintr-un text dat este 'invizibil, dar, totusi, se supraintelege'.

Apa

Apa pe noi cat si pe celelalte ne ajuta la hranirea organelor care fara apa noi nu am putea face nici o mancare.

Apa in general este de forma lighida.

Apa poate lua si o forma solida si alta de abur, in forma solida o ia odata ce temperatura e sub -0 iar in forma de abur o ia atunci cand temperatura e de cel putin 10-20.

Apa dupa cum stim pana acum a luat trei mari forme, din lighid in solid, din solid in lighid, din lighid in abur, din abur in lighid prin ploaie. Deci acum noi ne putem da seama ca face o rotatie prin cele 3 mari transformari cum s-ar spune face o miscare prin cele trei transformari.

Apa stim ca este mai grea ca petrolul din-tro experenta facuta acasa, punem in-trun pahar jumate cu apa si punem jumate cu petrol si se distileaza una fata de alta care apa trece la fund si petrolul ramane la suprafata. Noi in tara mai gasim si apa minerala care o consumam la recomandarea medicului sau sub forma de spritz si o gasesti in majoritate in statiunile de odihna. Aceasta apa este consumata atat de noi cat si de turisti de peste hotare.

Orase din moldova

Orasele din Moldova sunt foarte numeroase la numar, cum este Iasu si alte orase mari si frumoase care le plac strainilor foarte mult de frumusetile din Moldova, Moldova in trecut era o ruina foarte imensa adica mare care in timpul lui Mircea cel batran oamenii ziceau ca apara aceasta ruina si s-au tinut de cuvant care si azi mai exista dar mai putin dar tot mai sunt urme din care se vede ca moldoveni au luptat cu atata eroism pentru pamant uni chiar si-au jertfit viata pentru pamant din cauza aceasta populatia nu era prea mare daca in trecut nu ar fi murit atatea vieti omenesti inseamna ca azi Moldova ar fi foarte mare atat de imensa ca ar intrece si orasul Bucuresti. In Moldova este o veche populatie ca in trecut. Moldova este foarte veche de sute de ani au fost batali asa de multe incat nu lasa omul sa traiasca. La 1848 oameni saraci si si de tot felul in afara de cei care erau bogati au strigat (vrem pamant). Toate comitetele au inceput sa se retraga atunci ca sa treaca timpul.



Stefan cel Mare si Vrancioaia

Este vorba despre o femeie vadana care avea sapte feciori si atunci cand torcea pe prispa s-a oprit un calaret si a spus eu sunt Stefan turci neau invins. Si noi iam invins pe turci fiindca peunul la omorat cu sabia adica la taiat la gat si atunci Stefan cel Mare sa dus cu calul la el si-a spus ia uite cum ii curge sange si au venit ceililanti colegi de-ai lui si-a zis si ei ia uite cum ii curge sange. Atunci Stefan cel Mare a plecat si calul era plin numai de spuma si sa intors la castel si Stefan era ranit la mana calare pe cal si Stefan a ciocanit in poarta si a spus eu sunt Mama dami drumul sa intru finca sunt ranit la mana. Dar daschideti poarta nu vezi ca turci ne conjor bine am sat dau drumu ce binimi pare finca si calul ingheata de frig si pana la urma ia dat drumu.

Conditiile care au favorizat centralizarea statului francez

Centralizarea inseamna ceva care nu lasa pe altul in pace. Conditiile care au favorizat statului Franceze sunt : regele Filip al II-lea care a domnit intre ani 843 si 987. Filip al IV-lea caruia i se mai spunea Filip cel Frumos. Filip al II-lea a purtat multe razboaie cu turci. Filip al II-lea a intemeiat capitala la Paris ca pana atunci nu era deloc. Dupa moartea lui Filip al II-lea a fost domnia lui Filip al IV-lea care a facut tot ca Filip al II-lea.

Marile descoperiri geografice si urmarile lor

Renasterea

Rusia in secolele XIII-XVI

De la secolul XVI-XVII urmarile descoperirii geografice au fost descoperite de calatorul roman Magelan. Magelan a trecut prin multe insule. Calatorul roman Magelan a cunoscut teritoriul insulelor unde sa dus el. Magelan a fost iintr-o insula ca insula Filipile. Pe Magelan la omorat o oaste intreaga care la asteptat chiar pe drumul pe care mergea el. Dupa ce la omorat pe Magelan el a fost aruncat intr-o insula ca insula Filipile. Magelan pana ce nu muri el a pictato pe Gioconda. Gioconda era o femeie care care a fost si ea una din cele cea descoperit mari descoperiri geografice. Gioconda a ramas ca una dintre cele mai frumoase picturi in viata poporului nostru. Alt calator roman a fost si Ivan al IV-lea zis si Ivan Turbinca care a fost deopotriva cu Magelan. Ivan al IV-lea a trecut prin multe insule ca Magelan si a descoperit si el insule foarte multe. Ivan al IV-lea a fost omorat in insula Filipile. Urmarile marilor descoperiri geografice. Dupa marile descoperiri geografice a fost si urmarile marilor descoperiri geografice. Aici in urmarile decoperiri geografice a fost iara ca conducator roman Ivan al IV-lea si Magelan. Ivan al IV-lea ii era lui in minte si ca amintire insula Filipile pentru ca acolo a murit Magelan si la aruncat tot in insula Filipile. Ãstia doi calatori ca Magelan si Ivan al IV-lea isi mai aduc aminte si de Gioconda care si ea a fost sa descopere multe insule si ca insula cea mai insemnata este insula Filipile unde a murit calatorul roman Magelan. Acesti trei calatori romani ca Gioconda, Magelan si Ivan al IV-lea raman in inima poporului nostru. A mai fost si un alt calator roman ca Filip al II-lea si el a descoperit insule multe si cea mai insemnata insula a fost insula Filipile, in care a fost Magelan. Un alt calator roman a fost Filip al III-lea care a descoperit si el multe insule si cea mai insemnata insula a fost insula Filipile. Al cincilea calator a fost Filip al IV-lea care (lucrare neterminata).

Dictatura lui Cezar

Noi caracterizam dictatura lui Cezar astfel : Dictatura s-a numit legea secreta pe care o facuse el cu colegi sai Cassus si Pompei pentru ca colegi sai au murit in razboaie. El cand se facuse domn al acestui stat cucerise multe state si le facuse orase Romane. De acea Cezar a format statul roman in monarhie. Si aproape toate legile pe care le facea le vota populatia, iar cererile pe care le facea populatia le vota el. De acea a fost numit al saptelea om al luni - Iulie.






Politica de confidentialitate



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1415
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site