Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Breakdance-ul din zilele de azi

Muzica

+ Font mai mare | - Font mai mic

Descrierea proiectului

d. Istoria b-boying-lui

e. Concursul

f. Desfasurarea concursului

a.    Istoria b-boying-lui

Breakdance-ul din zilele de azi provine din anii 1969 si 1970, cand Disc Jockey, producatorii de muzica si membrii clubului "Afrika Bambaataa" au convins membrii din bandele de cartiere din Bronx sa se dueleze in ritmul muzici cu miscari macho in locul cutitelor si a pistoalelor.

Dupa anii 70, miscarile au fost mai diversificate folosindu-se si multe miscari ritmatice ale picioarelor (numite Floor Rock sau Down Rock), dar au mai fost adaugate si alte miscari si scoase unele vechi dupa cum evoluau dansatorii si incepand sa simta muzica, facand miscarile strict pe muzica Hip-Hop. Pana la conflictul dintre 'Rock Steady Crew' si cei de la 'Electronic Boogaloo Lockers' (mai tarziu numindu-se 'Electric Boogaloos') miscarile erau cam acelasi. Cele 2 trupe au "lovit" strazile din New York cu spectaculoase invartiri in maini, salturi spectaculoase, invartiri pe podea, si invartiri in cap, miscari care au devenit incet, incet elemente de baza in breakdance.

Breakdance-ul a devenit popular in anii 80 si 90, cand miscarile de breakdance au devenit parti importante in filme, in teatrul musical precum si in videoclipuri din Europa si Asia.

Un B-boy sau o B-girl, este o persoana devotata culturii Hip-Hop. Cuvantul provine de la primul DJ de Hip-Hop si anume DJ Kool Herc, care cand a observat reactia unor dansatori, care dansau beat-ul de pe piesele lui, ia numit break-boys sau B-boys. Aceasta comunitate, cea a b-boy-lor a devenit curand o minicultura fiind identificata prin muzica pe care o asculta, stilul de imbracaminte purtat si stilul de viata si s-a intors in zilele noastre cu o mai mare legatura cu dansul.

b.   Concursul

Battle-urile sunt partile cele mai importante in cultura de b-boys. Pot fi sub forma de cerc sau battle-uri organizate. Amandoua tipurile de battle sunt confruntari cap la cap intre indivizi sau grupuri de indivizi care incearca sa castige cu stlul lor propriu.

"The Cypher", sau cercul, este numele dat unui cerc de b-boys sau b-girls care intra si danseaza breakdance in centrul cercului. Nu exista juriu in acest caz, in afara celor ce participa, nu sunt nici reguli in afara celor traditionale. B-boying-ul a inceput intr-un cerc iar mai tarziu a fost organizat sub forma de concurs.

Concursul de breakdance are spre deosebire de un cerc, o limita de timp la intrarile in centru si/sau un numar anume de dansatori care participa la battle. Concursurile mai dispun si de un juriu, care trebuie sa fie ales in functie de anii de experienta, nivelul de cunostinte in materie si in functie de contributia la dezvoltarea breakdance-ului si in special a b-boying-lui.

c.    Desfasurarea concursului

Concursul va avea loc in data de _________ la Sala Polivalenta din Municipiul Arad, incepand cu orele ______ .

Se va desfasura pe 3 categorii:

1 vs 1 Exhibition - se va realiza ca un battle demonstrativ cu cate 3 intrari de fiecare parte si se va face in functie de provocarile de pe forum.

Open circle - se va face cu specific de style si toprock, intre concurentii inscrisi pe loc in concurs.

Crew vs Crew unde vor concura trupe de breakdance din Romania si Ungaria, in functie de inscriere, se va face tip "piramidal", prin avansare prin eliminare.

Scopul proiectului

Echipament necesar

Pentru desfasurarea in bune conditii a concursului, organizatorii au nevoie de urmatoarele lucruri:

1.Sala polivalenta: - Pentru desfasurarea evenimentului in bune conditii e nevoie de inchirierea Salii Polivalente. In afara de inchiriere mai trebuie cumparat un linoleu de dimensiuni 8X8 m pentru desfasurarea in conditii bune a concursului. COST: 1500 RON2.Sonorizarea: - Sonorizarea consta in inchirierea unui sistem de minim 1000 Watt, mixer, 2 microfoane SHURE, si 4-8 reflectoare pentru vizibilitate mai buna in timpul desfasurarii concursului. COST: 1000 RON

3.Dj: - Dj-ul trebuie sa fie un Dj recunoscut la nivel national si ne-am gandit pentru a reduce costurile sa-l aducem pe Dj Tweety, un cunoscut Dj in cultura Hip-Hop din Romania si va concerta si trupa FebOsix din Arad. COST: 300 EUR

4.Juriu: - Juriul, fiind prima editie va fi format din B-boy Obsession, B-boy Andrei si B-boy Nas-t. COST: 100 EUR

5.Paza intrare: - Un contract cu o firma de paza. COST: 100 EUR

6.Premii: - Premii vor fi:

1st in the circle: 200 RON

Locul I Crew vs Crew - 1200 RON

Locul II Crew vs Crew - 900 RON

Premiul sponsorului Crew vs Crew - 600 RON COST: 2900 RON

7.Invitati: - Pentru a avea o prezenta sporita in cadrul concursului, am decis sa invitam primele 4 trupe din Romania, sa le decontam drumul, si anume:

1.Supersonic

2.Freakquency

3. Iazyges Soul

4. Breakstuff Crew COST: 2000 RON

8.Camin cazare: - Incercam sa rezolvam problema cazarii cu o unitate scolara, in caminele proprii, pentru cazarea celor veniti din tara si din afara tarii.

9.Afise/reclama: - Reclama concursului se va face in special pe site-urile de specialitate: https://romaniabboy.ro/forum/index.php , https://vedetearadene.forum7.biz/ , in publicatiile media aradene: Arad Expres, Jurnalul Aradean, Observatorul, Flacara Rosie, precum si la televiziunile locale Info TV si TV ARAD, dar si la TVR Timisoara si Radio Pro FM, Kiss FM si Radio 21. Tin sa anunt ca media din Arad si TVR Timisoara ne-au promis deja sustinerea. Singurul lucru care va costa vor fi cele 500 de afise care vor impanzi orasul Arad. COST: 500 RON

Invitatii

Pentru a avea o prezenta sporita in cadrul concursului, am decis sa invitam primele 4 trupe din Romania si anume:

1.Supersonic

2.Freakquency

3. Iazyges Soul

4. Breakstuff Crew

Si mai jos voi scrie cateva adrese de internet unde puteti observa de ce sunt cele mai bune trupe din Romania:

Breakstuff Crew vs Freakquency: https://www.youtube.com/watch?v=roMl7vZK4Kk

Freakquency vs Supersonic: https://www.youtube.com/watch?v=szDvT6Bz-Z8

Iazyges Soul vs Freakquency: https://www.youtube.com/watch?v=oIDRiiWfVm8

Iazyges Soul vs SuperSonic:     

Aceste filmari vor fi si atasate pe CD-ul atasat acestui document.

Sustinere media

Am impartit sustinerea celor de la media in 3 categorii:

Presa scrisa: Arad Expres, Jurnalul Aradean, Observatorul Aradean, Flacara Rosie.

Audio-vizual: Info TV, TV Arad, TVR Timisoara, Radio ProFM, Radio 21, Radio Kiss FM.

Publicitate web: https://romaniabboy.ro/forum/index.php - site didicat 100% B-boy-lor

https://vedetearadene.forum7.biz/ - site dedicat trupelor aradene si nu numai

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1108
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved