Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Cum sa desenam o natura statica?

Pictura

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Cum sa desenam o natura statica?
Planse de colorat


Cum sa desenam o natura statica?

Am ales pentru culoare o natura in care predomina metalele, o natura aproape monocroma cu draperie rosie satinata si o calimara de cristal.

Urmariti cu atentie ce frumos circula rosurile in subiectul nostru, dominanta calda si contrastele metalelor. Pentru a incepe aveti nevoie de o panza relativ mare  uleiuri, pensule, sicativ si vernis.

Atentie: Atunci cand aveti obiecte mari nu incercati sa la inghesuiti intr-o panza de mici dimensiuni, va va deruta!Avem aici o mica problema compozitionala: observati ca linia care uneste vasul mare, obiectul cilindric si cana rasturnata este foarte egala si neeleganta.Pentru a distruge descendenta ei vom supradimensiona obiectul cilindric echilibrand astfel compozitia.

Paginati natura astfel incat sa-i pastrati lucrarii aerul monumental. Nu ingramaditi obiectele,nu le subdimensionati si nu intrati in detalii inutile.Trebuie sa aveti un echilibru intre plin si gol, asa cum am mai discutat .

Scuturati cu o carpa carbunele in exces lasand doar o urma palida a desenului, e oricum arhisuficient pentru culoare. Evitati astfel sa imbacsiti pigmentul cu praf de carbune.

Puteti incepe cu fundalul. Il vibrati usor fara a-l incarca de culoare, veti reveni asupra lui pe tot parcursul sedintei, nu e cazul sa-l finisati acum .

Rosul draperiei va va stabili contrastele.Nu puneti inca intensitatea maxima, lasati loc pentru modeleu ( redarea a volumului prin introducera in culoara a albului in zona de lumina si a negrului in zona de umbra).

Modelati draperia accentuindu-i volumele si stabilind clar planul pe care sunt asezate obiectele.

Nu lucrati prea pastos deocamdata, incercati sa va hotarati asupra acordului cromatic inainte de a incarca panza cu culoare (pasta, cantitate de pigment)Puneti culoarea aproape monocrom (avand o singura culoare) pe obiecte. Redati volumele mari si incercati sa pastrati desenul initial.

Finisajele

Atunci cand pictati metale, feriti-va sa puneti inchisurile puternice de la inceput. Desi tentatia este foarte mare incercati sa nu aveti negru pe panza in acest stadiu, decat daca este absolut necesar.

Observati ca fiecarei culori ii corespunde o anumita intensitate valorica. Desi lucrarea noastra e aproape monocroma (putine culori),  avem valori multe.

Corectati desenul daca este necesar, intrati in detalii. Construiti faldurile draperiei, incepeti sa diferentiati textura metalelor (felul cum primeste lumina, daca e mat sau lucios, daca ia sau nu reflexii de la celelalte obiecte).

E momentul sa finisati draperia.Un rosu vermillon va exalta lucrarea si-i va indeparta aerul tern.Toate obiectele metalice vor prelua rosul in mici reflexe ici colo. Modelati lumina si umbra pe obiecte, mariti contrastele.

Asteptati cel putin o luna (sunt artisti care va vor recomanda 4-6 luni, dar daca ati folosit sicativ cred ca este suficient o luna) inainte de a vernisa pentru ca uleiul sa se usuce in profunzime

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2947
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site