Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Relatiile plantelor floricole cu apa, factorii care influenteaza necesarul de apa, calitatea apei, perioade si metode de udare, masuri de corectare a necesarului de apa

Botanica

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
MICROORGANISMELE IMPLICATE IN PROCESELE FERMENTATIVE
ZONELE DE CRESTERE LA ORGANELE VEGETALE
Pelargonium-muscata
Azaleea (trandafirul de munte)
Relatia plantelor cu factorii de mediu
PLOPII
Albumeala cruciferelor Albugo candida
Lemnul-raios
Organe vegetative si de reproducere: radacina, tulpina, frunza, floarea, fructul si samanta (clasificare, tipuri, exemple)
Calinul


Relatiile plantelor floricole cu apa, factorii care influenteaza necesarul de apa, calitatea apei, perioade si metode de udare, masuri de corectare a necesarului de apa.

Apa este un factor indispensabil vietii pl, atat pt. absorbtia din sol si transportul substantelor nutritive, cat si pentru o serie de reactii chimice complexe legate de metabolism.Continutul in apa al organelor vegetale este diferit, de la 8-12% (in seminte)la 85-95% (in fructe sau radacini). Specia si originea:pl.ca Monstera, Colocasia, Anthurium, Zantedeschia, care traiesc in stare naturala in regim cu umiditate mare in sol si atmosfera, solicita apa multa si in conditiile de cultura de la noi. Aceste plante au frunzele mari, cu limbul neted, lucios. Speciile din zonele secetoase au pretentii foarte reduse fata de cantitatea de apa, ele prezentand adaptari xerofitice: frunze mici, putine, carnoase sau pubescente sau chiar disparitia frunzelor la unele dintre ele (cactusi). Sistemul radicular si aerian influenteaza cantitatea de apa necesara pentru o planta - un sistem aerian voluminos este corelat cu un consum mai mare de apa. Starea sanatatii constituie conditia necesara pentru consumul specific al plantei fata de apa, consum ce se diminueaza la plantele bolnave sau atacate de daunatori. Faza de crestere si dezvoltare - necesarul de apa pentru o planta este foarte diferit in functie de fenofaza. Temperatura mediului si intensitatea luminii- cu cat acesti factori au valori mai mari, cu atat cantitatea de apa necesara plantelor este mai mare si invers. Tipul de sol: solurile usoare a caror permeabilitate este mai mare, necesita udari mai dese, ceea ce conduce la cantitati mai mari de apa decat pe solurile grele unde se uda mai rar si cu cantitati mai mici. Sistemul de cultura, considerat factor tehnic, influenteaza cantitatea de apa administrata: pl.cultivate la ghiveci necesita mai multa apa decat pl.cultivate in camp, unde apa poate fi suplinita de apa care urca prin capilaritate din straturile mai adanci ale solului sau din stratul freatic.Administrarea rationala a apei presupune cunoasterea si respectarea unor reguli:stabilirea cantitatii optime de apa, frecventa,calitatea, perioada de udare si modul de administrare.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1307
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site