Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Aparate inregistratoare

Fizica



+ Font mai mare | - Font mai mic



Aparate inregistratoare

Aparatele inregistratoare sunt utilizate pentru inregistrarea automata a valorilor masurate pe o diagrama, cel mai frecvent in functie de timp. Avantajele inregistrarii sunt evidente in privinta economisirii fortei de munca si a evitarii erorilor de observatie.



Inregistrarea este indispensabila in cazul in care este necesara sesizarea unor fenomene imprevizibile, cu evolutie rapida, atunci cand urmeaza sa se efectueze analize cu metode grafoanalitice asupra semnalelor, cand trebuie urmarita evolutia in timp mai indelungat a unor semnale.

Un osciloscop dotat cu aparat inregistrator devine un oscilograf.

Pentru o marime cu o variatie nesinusoidala in timp frecventa maxima se considera frecventa armonicii de cel mai inalt ordin. Din punctul de vedere al frecventei maxime pe care aparatul inregistrator o poate reda fara distorsiuni exista:

1. aparate de supraveghere (pentru inregistrarea fenomenelor lente), cu fmax=0,01-1Hz;

2. aparate cu inregistrare rapida (pentru inregistrarea proceselor rapide), cu fmax=300-2000Hz;

3. aparate de inregistrare ultrarapida cu frecvente de 10KHz (oscilografe electromecanice), respectiv (100KHz-lMHz) in cazul inregistratoarelor magnetice si 250MHz-20GHz in cazul celor catodice.

Aparatele de supraveghere sunt construite cel mai frecvent ca aparate de tablou. Dupa modul de functionare aceste aparate pot fi cu inregistrare prin puncte sau cu inregistrare continua; actionarea dispozitivului putand fi facuta fie direct, de catre dispozitivul mobil al sistemului de masurat, fie indirect, de catre un motor de urmarire (cazul compensatoarelor inregistratoare).

Aparatele cu inregistrare rapida au constructia sistemului mobil simplificata, acul indicator avand dimensiuni reduse sau fiind inlocuit cu jet de cerneala sau o raza de lumina. De obicei aceste aparate nu permit observarea vizuala ci numai inregistrarea fenomenelor studiate.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 843
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved