Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Statistica

Libra bank - PREZENTAREA BANCI PE PIATA FINANCIAR BANCARA A ROMANIEI

finante

+ Font mai mare | - Font mai mic
Introducere

Lucrarea de fata abordeaza problematica complexa a riscului specific mediului economic actual, in contextul dinamic si diversificat al mecanismului economiei de piata, tratand riscul ca pe o asumare, constienta si calculata a realitatii, evaluata deopotriva in spatiu si timp.Este adevarat ca cine nu risca nu castiga,dar tot atat de adevarat este ca asuparea superficiala sau partiala a riscului nu inseamna intodeauna garantia castigului asteptat. Viata recreeaza in mod constant incertitudinea si riscul. Insasi viata este in sine si prin sine un risc.

De aceea singura alternativa realista pentru indivizi si societate este de consolidare a abilitati de a accepta si de a infrunta realitatea riscurilor. Rationalitatea este nu atat o problema de evitare a riscurilor si de eliminare a incertitudinii, cat de control al riscurilor si de reducere a incertitudinii la niveluri acceptabile in situatii date. Asumarea constienta, responsabila a riscurilor ca factor pozitiv si sfidarea incertitudinii sunt conditii obligatorii pentru mersul inainte spre progres.

Nazuinta catre certitudine cu orice pret este si va ramane o utopie negativa bazata pe idealul unui viitor ireal de certitudini, lipsit de angoasele spirituale si materiale ale vietii. Desigur, viata poate fii distrusa de o incertitudine controlabila, dusa la extrem, dar in egala masura si de ideea ca incertitudinile ar putea fi vreodata eliminate complet. Este evident ca numai in cazuri cu totul exceptionale norocul surade numai celor care se avanta in afaceri fara sa stie exact unde vor sa ajunga.

In mod constant, insa, succesul este un corolar al unor studii sustinute privind adaptarea la conditiile pietei. Natura sistemica a economiei moderne reclama tot mai mult un control adecvat al vulnerabilitati acesteia.Economistii zilelor nostre se refera la managementul riscurilor si incertitudinii de catre institutiile de asigurari sociale si de ocrotire a sanatatii, ca modele de referinta.

Riscul propriu conjucturii economice este un act responsabil perfect analizat si evaluat, fiind apanajul unor specialisti adevarati,al unor factori de decizie eliberati de constrangerile practicilor si mentalitatilor specifice economiei de comanda.

Societatea umana in ansamblul ei, inclusiv in perimetrul vietii economice se confrunta cu doua aspecte majore: incertitudinea si cunoasterea imperfecta.Exista in activitatea economica evenimente incerte care sunt atribuite nu atat hazardului, cat mai ales insuficientei sau impreciziei informationale.

Cu toate acestea, procesele de decizie trebuie alimentate cu informatii de un grad acceptabil de completitudine si exactitate.Acesta este si motivul pentru care informatia devine tot mai mult o resursa strategica. Vectorul informational trebuie s-a stea la baza constructiei orcarui arbore decizional, iar spectrul nou al modelarii economico-matematice trebuie sa se resfranga asupra metodelor curente de lucru intanlite in institutiile specializate de evaluare a riscului.

Intrand in profunzimea riscului economic, lucrarea de fata este dedicata evaluari performantelor LIBRA BANK pe piata financiar-bancara din Romania.

1.1.PREZENTAREA BANCI PE PIATA FINANCIAR BANCARA A ROMANIEI

Libra bank a fost infiintata in 1996 devenind operationala in 1997,iar din Mai 2003 a devenit membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH).

In perioada imediat urmatoare preluarii de catre companiile membre NCH, Libra Bank a intrat intr-un proces de restructurare profunda: si-a stabilit o noua strategie, a schimbat procesele si operatiunile, a creat noi produse. Imaginea sucursalelor au fost schimbate, fiind creata o atmosfera deschisa si prietenoasa, care comunica transparenta si aproprierea bancii fata de clienti.

Preluarea Libra Bank de catre companiilor membre ale grupului NCH a insemnat de asemenea relansarea intregii activitati a bancii.Incepand cu aceasta perioada, Libra Bank a intrat intr-un proces de crestere constanta si solida. Asfel in 2005, Libra Bank a inregistrat cele mai inalte rate de crestere de pe piata bancara romaneasca.

Actionarii directi ai bancii sunt companii romanesti care, la randul lor, sunt integral controlate de NCH Broadhurst.

NCH, unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania, are investitii da peste 3 miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est din care peste 300 milioane de dolari au fost investiti in Romania.

Acest grup si-a dezvoltat o puternica prezenta in tara noastra inca din 1993, implicandu-se in dezvoltarea mai multor domenii importante ale economiei romanesti:

- industria electrotehnica;

- panificatie;

- industria materialelor de constructii;

- servicii financiar-bancare;

- servicii financiare de capital;

- proprietati imobiliare, fiind actionar majoritar la multe companii.

NCH administreaza fondurile unor institutii americane prestigioase, precum fundatiile unor universitati, sau fondurile de pensii ale unor companii cum sunt Dow Chemical si General Electric.

NCH investeste in Romania, in principal prin intermediul a trei fonduri de investitii :

- Broadhurst Investments,

- Lindsell Enterprises,

- Ivington Enterprises.

Prin fondurile pe care le administreaza, NCH detine pachetul majoritar in companii, intre care se numara:

-Electropartaj Bucuresti, producator principal de echipament electrotehnic de joasa tensiune;

-Vel Pitar Ramnicu Valcea, unul dintre cei mai importanti producatori de produse de morarit si panificatie, grupul are operatiuni in Ramnicu Valcea, Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj Napoca, Targi Jiu, Iasi, Tecuci si de curand, Giurgiu;

-Elpreco Craiova, lider pe piata materialelor de constructie;

-Anticorosiv Bucuresti, jucator major pe piata protectiilor anicorosive in Romania;

-Libra Bank S.A.Bucuresti.

NCH este de asemenea, actionar majoritar, intr-un numar de 24 de societǎti comerciale care impreunǎ au in proprietate si administreaza peste 1.500 de spatii comerciale, cu o suprafatǎ totalǎ de peste 400.000 de metri pǎtrati, localizate in toata tara. Cele mai cunoscute dintre aceste companii sunt:

- Romarta S.A. Bucuresti,

- Metex S.A.Galati,

-Valmetex S.A. Ramnicu Valcea, precum si companiile care fac parte din reteaua Winmarkt, unica retea de magazine universale din Romania, cu prezenta in Ploiesti, Sinaia, Bistrita, Cluj Napoca, Ramnicu Valcea, Slatina, Alexandria, Buzau, Braila, Galati, Tulcea, Piatra Neamt si Vaslui.

In societatile in care NCH detine capitalul majoritar, lucreaza peste 11.000 de angajati, in prezent.

In anul 2005, cifra de afaceri in a companiilor din Grupul NCH a fost de peste 280 milioane dolari, excluzand activitatile financiare.

Ca actionar minoritar, grupul este implicat si in industria medicamentelor, detinand 4,8% din actiunile Antibiotice Iasi si in industria petroliera, fiind unul din actionarii importanti ai Oltchim Ramnicu Valcea si Oil Terminal Constanta (7,6%).

De asemenea, NCH detine peste 14,9% din actiunile celei mai mari firme de asigurari din Romania, Asirom S.A. Bucuresti.

Misiunea NCH este de a genera randament pe termen mediu si lung, din aprecierea capitalului investit, atat ca actionar majoritar, cat si ca actionar minoritar. Grupul se implica activ pentru a sustine financiar si managerial cresterea societatilor in care este actionar, respectand principiile corporatiste ale eticii, transparentei si performantei in afaceri.

O parte a investitiilor NCH lansate pe piata romaneasca beneficiaza de garantii acordate de Overseas Private Investment Corporation – Agentia guvernamentala americana pentru incurajarea investitiilor in afara Statelor Unite.

Cu o prezenta de 12 ani in Romania, NCH este unul dintre cei mai importanti investitori straini. Planurile de extindere nu se opresc aici, NCH mai are disponibili 100 de milioane de dolari pentru investitii in Romania.

Libra Bank si-a stabilit misiunea de a deveni „partenerul financiar al sectorului medical” lansand in primavara anului 2004 un pachet de servicii financiare dedicate in exclusivitate medicilor si membrilor familiilor lor, tehnicienilor si asistentilor medicali, companiilor din acest domeniu, spitalelor si clinicilor private, cabinetelor medicale. Peste 3.500 de clinici, cabinete medicale si medici au beneficiat de solutiile financiare ale Libra Bank.

In 2005, Libra Bank a castigat premiul „Cea mai importanta banca comerciala pentru sistemul sanitar” , cu prilejul Galei Premiilor de Excelenta medic.ro, urmat in 2006 de premiul, „Cea mai activa banca pentru IMM” la Gala Premiilor Templus.

Ca urmare a rezultatelor bune si a experientei dobandite in sectorul medical, Libra Bank si-a diversificat oferta, furnizand acum produse bancare dedicate mai multor segmente de profesii liberale: medici, veterinari, farmacisti, juristi, contabili, arhitecti dar si intreprinderi mici si mijloci. Libra Bank isi dezvolta tot odata portofoliul de clienti pe segmentul retail, pentru care implementeaza produse si servicii dedicate.

Libra Bank este o banca autorizata sa indeplineasca toate activitatile specifice unei banci comerciale si cateva activitati legate de pietele de capital.

De asemenea, banca este membru SWIFT, actionar la SNCDD, TRANSFOND si BIROUL DE CREDITE. Banca este agent de decontare pentru Societati de servicii investitii financiare (SSIF), intermediar pe piata secundara a titlurilor de stat si depozitar pentru un fond de investitii.

Libra Bank este de asemenea membru al Asociatiei Romane a Bancilor din Februarie 1998.

1.2.POZITIONAREA LIBRA BANK

In prezent Libra Bank este pozitionata si recunoscuta drept „Banca Profesiilor Liberale” .

Misiunea sa este sa fie un partener financiar de incredere pentru fiecare dintre clientii sai specialistii profesiilor liberale, IMM si persoane fizice.

Strategia pe termen lung a Libra Bank are ca obiective atat cresterea cotei de piata cat si extinderea teritoriala. Cresterea cotei de piata este indreptata catre segmentul profesiilor liberale, companiilor mici si mijloci, precum si catre segmentul retail.

Factorii care stau la baza succesului Libra Bank sunt: sprijinul puternic acordat de investitorii americani, respectarea promisiunilor facute clientilor, precum si flexibilitatea si promptitiudinea serviciilor oferite.

Libra Bank este cea mai activa banca pentru IMM-uri.

Bucuresti 29 Decembrie 2006.

Libra Bank a castigat premiul pentru cea mai activa banca a IMM-urilor.

In data de 14 Decembrie a avut loc Gala Premiilor Templus, eveniment la care au participat reprezentanti din domeniul fianciar-bancar alaturi de mici intreprinzatori. Cu acest prilej au fost acordate o serie de premii pentru a recompensa activitatea desfasurata de banci in anul 2006, pentru a veni in intampinarea nevoilor financiare ale IMM-urilor.

Libra Bank a fost desemnata drept cea mai activa banca pe segmentul IMM-urilor.

Premiul a fost imanat de catre Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.Libra Bank a fost reprezentata de Emil Bituleanu, Vicepresedintele, care a tinut si o scurta prezentare a rezultatelor si a activitatilor desfasurate de banca in acest an pentru IMM-uri.

La eveniment au fost prezente personalitati marcante din domeniu: Varujan Vosganian, Ministrul Industriilor si Comertului, Mugur Stet, purtator de cuvant al BNR, Aurel Saramet, Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Bogdan Baltazar, consultant financiar si alti reprezentanti din zona buget-finante din Parlamentul Romaniei.

Premiul primit de Libra Bank marcheaza recunoasterea rezultatelor si reputatia bancii in sectorul IMM-urilor si mai ales reprezinta confirmarea faptului ca eforturile desfasurate in ultimul an si junatate de catre Libra Bank in directia IMM-urilor au venit in intampinarea nevoilor financiare ale acestora.

Competitia in domeniu a fost una foarte puternica, Libra Bank fiind nominalizata pentru acest premiu alaturi de alte nume importante din sistemul bancar romanesc cum sunt:

- BRD,

- BCR,

- Raiffeisen si altii.

Libra Bank respecta profesia de medic si are incredere in potentialul de dezvoltare al sectorului medical din Romania, de aceea se implica activ in acest proces. Acest premiu ne onoreaza si ne obliga sa fim in continuare la fel de buni, „sa acordam in continuare aceeasi importanta medicilor si companiilor medicale” , a declarat Vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu.

Libra Bank a fost premiata ca Banca Profesiilor Liberale 2007.

Vineri 7 Decembrie 2007, la Gala Premiilor de Excelenta acordate de Templus Advertising, Libra Bank a castigat „Premiul de excelenta la categoria Banca Profesiilor Liberale 2007 ” . In cadrul ceremoniei, premiul a fost imanat presedintelui Libra Bank, Emil Bituleanu, De catre Theodor Stolojan, expert economic international.

Gala a marcat incheierea seriei anuale de seminarii si conferinte ale agentiei Templus, care a dorit sa onoreze o serie de institutii si parteneri, recunoscandu-le meritele pe piata bancara si in dezvoltarea economiei nationale.La eveniment au participat oficiali guvernamentali, oameni de afaceri si jurnalisti din presa nationala.

Primirea acestei distinctii ne onoreaza si reprezinta o confirmare obiectiva a

faptului ca „Libra Bank- Banca Profesiilor Liberale” , nu este doar o devizie proprie a bancii, ci ai modul in care Libra Bank este perceputa si apreciata pe piata pentru sustinerea acestor clienti cu profil aparte.

Misiunea asumata pe segmentul celor mai respectate profesii a inceput in 2004, cand Libra Bank a devenit prima banca orientata in mod prioritar pe segmentul medical-, consolidandu-se pana in 2007 prin difersificarea treptata a specialistilor vizati si a produselor competitive ale bancii.

Peste 3.700 de medici si peste 1.600 de contabili, juristi, farmacisti si arhitecti se afla deja in portofoliul Libra Bank, iar numarul lor este in crestere.

In prezent Libra Bank detine:

- cea mai indelungata traditie pe segmentul profesiilor liberale in peisajul bancar romanesc,

- cele mai multe tipuri de profesii liberale deservite( medici, veteriniari, farmacisti, contabili, juristi, arhitecti ),

-cel mai larg set de produse de creditare( investitii, activitati curente, achizitii de echipament etc.), si de economisire dedicate profesiilor liberale ( HIPOCRATE,GALEN, PACCIOLI, SOLON ).

In anul 2007, Libra Bank s-a implicat ca partener si a sprijinit peste 10 evenimente in domeniile profesiilor liberale si continua sa aprofundeze colaborarea traditionala cu:  - Colegiul Medicilor,

- Colegiul Medicilor Dentisti,

- Colegiul Farmacistilor,

- Uniunea Juristilor din Romania,

- CECCAR, Ordinul Arhitectilor din Romania,

- Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania.

Din Noiembrie 2007, Libra Bank a extins avantajele oferite segmentului

sau prioritar de clienti, adaptandu-se nevoilor profesiilor liberale, ca o dovada a aprecieri Libra Bank fata de puterea cunoasterii, independenta, forta, sprijinul liber si initiativa acestor clienti.

1.3.DEZVOLTAREA TERITORIALA A BANCI

Reteaua teritoriala a Libra Bank cuprinde in acest moment 20 de sucursale:

8 in Bucuresti,

cate una in Constanta,

Buzau,

Pitesti,

Ramnicu Valcea,

Piatra Neamt

Sibiu,

Bistrita,

Iasi,

si doua in Oradea si Ploiesti.

In urmatoarele luni, Libra Bank va mai deschide si alte sucursale atat in Bucuresti cat si in alte centre economice importante.

Sediul Central

Adresa:

Str.Grigore MORA. Nr. 11, Sector.1, Bucuresti.

Telefon:

Fax:

SWIFT:

BREL RO BU

E-mail:

info@librabank.ro

Sugestii/reclamatii:

sugestii-reclamatii@librabank.ro

Divizia eBanking:

ebanking@librabank.ro

Internet Banking:

ib@librabalk.ro

Resurse umane:

jobs@librabank.ro

Bucuresti - Baneasa

Adresa:

Str. Av.Al. Serbanescu Nr.50 Sector 1. Bucuresti.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni -Vineri: 9:00 - 17:00

Bucuresti – Berceni

Adresa:

Bd. Alexandru Obregia Nr.23-25, Sector. 4, Bucuresti.

Telefon:Fax:

Program de lucru:

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

Bucuresti - Iuliu Maniu

Adresa:

Bd. Iuliu Maniu, Nr.18-20, Bl 15A-15B, Parter, Sector.6, Bucuresti.

Telefon:

Fax:

Program:

Luni - Vineri: 9:00-17:00

Bucuresti - Mosilor

Adresa:

Calea Mosilor Nr. 241, Bl. 47, Parter, Sector. 2, Bucuresti.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni - Vineri: 9:00-17:00

Bucuresti - Pantelimon

Adresa:

Sos Pantelimon Nr.249.Bl.48,Sector 2, Bucuresti

Telefon:

Fax:

Program de lucru

Luni – Vineri: 9:00-17:00

Bucuresti – Rahova

Adresa:

Calea Rahovei,Nr.358, Bl.10B,Parter, Sector. 5, Bucuresti.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni - -Vineri: 9:00-17:00

Bucuresti-SMB:

Adresa:

Bd. Ion Campineanu, Nr 29, Bl 6, Sector.1, Bucuresti.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

BUCURESTI-STEFAN CEL MARE

Adresa:

Sos. Stefan cel Mare, Nr. 38, Bl. 30A Sector. 2, Bucuresti.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Bistrita

Adresa:

Str.Garii, Nr. 17, Centru Comercial „Magura”, Parter, Bistrita, Jud. Bistrita Nasaud.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni_Vineri: 9:00-17:00

Buzau

Adresa:

Piata Daciei Nr 1 Magazinul WinMarkt, Parter.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-18:30

Sambata: 9:00-14:30

Constanta

Adresa:

Bd. Tomis Nr. 308 Bl.LT3, Parter (zona Dacia).

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Iasi

Adresa:

Bd.Independentei, Nr.10 Bl. R4, Sc.A si B, Parter, Iasi, Jud. Iasi.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Oradea

Adresa:Bd.Dacia Nr. 40, Bl. C14 Oradea, Jud. Bihor.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Agentie Oradea

Adresa:

Str. Republici, Nr. 10/A Oradea Jud. Bihor

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Sambata: 9:00-14:00

Piatra Neamt

Adresa:

Bd. Decebal, Nr. 3 Complex Comercial Petrodava, Piatra Neamt, Jud. Neamt

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Sambata: 9:00-14:30

Ramnicu Valcea

Adresa:

Calea lui Traian Nr. 127, Complex Comercial COZIA, Parter.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Sibiu

Adresa :

P-ta. Aurel Vlaicu, Nr. 1 Bl. V4 Sibiu Jud. Sibiu.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Pitesti

Adresa:

Str.I.C. Bratianu, Bl. D1 Parter.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri:9:00-18:30

Sambata: 9:00-14:00

Ploiesti

Adresa:

Bd. Republici Nr 15 Magazinul WinMarkt(Complex Comercial OMNIA), Parter

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri:9:00-18:30

Sambata: 9:00-14:30

Ploiesti-Mihai Viteazu

Adresa:

Bd. Republici, Nr. 143, Bl. 31A1,.Parter, Ploiesti, Jud. Prahova.

Telefon:

Fax:

Program de lucru:

Luni-Vineri: 9:00-17:00

Banci corespondente:

Tara

Nume banca

Cod SWIFT

Cont

SUA

J.P. MORGAN CHASE BANK

CHASUS33

USD

Germania

COMMERZBANK AG

COBADEFF

USD, EUR

Germania

ANGLO-ROMANIAN BANK

ARBLDEFF

EUR

Olanda

RABOBANK NEDERLAND

RABONL2U

EUR

Belgia

KBC BANK N.V.

KREDBEBB

EUR

Italia

SANPAOLO IMI SPA

IBSPITTM

EUR

Marea Britanie

ANGLO ROMANIAN BANK

ARBLGB2L

GBP

Elvetia

CREDIT SUISSE FIRST BOSTON

CRESCHZZ80A

JPY

Japonia

THE BANK OF TOKYO-MITSUBISHI LTD

BOTKJPJT

JPY

Republica Ceha

CESKOSLOVENSKA OBCHODNI BANKA ASCEKOCZPP

CZK

Ungaria

KERESSKEDELMI ES HITELBANK RT

OKHBHUHB

HUF

Romania

BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.

BRDEROBU

EUR, USD, GBP, CHF, CAD

Romania

BANCA COMERCIALA ROMANA

RNCBROBU

MULTI CURRENCY

Danemarca

DANSKE BANK

DABANO22

NOK

1.4.PREZENTAREA CONDUCERI

Conducerea executiva este asigurata de:

Presedinte: Emilian Bituleanu

Vicepresedinte: Cristina Mahika Voiconi

Vicepresedinte: Eugen Goga

Misiunea noastra este sa oferim cele mai potrivite solutii financiare pentru specialistii din segmentul profesiunilor liberale si pentru antreprenorii din segmentul firmelor mici si mijlocii.Credem in profesionalism si, din aceasta perspectiva, medicii reprezinta pentru noi o categorie speciala de clienti.

Pentru ca am invatat sa-i ascultam, stim sa-i intelegem si sa le oferim solutii adaptate nevoilor lor. Dorim sa fim partenerul financiar al medicilor. Mizam pe specializare si ne propunem sa fim recunoscuti drept banca ce ofera cele mai rapide raspunsuri clientilor.

Libra Bank respecta si urmeaza valorile pe care si le-a stabilit.Resursa noastra cea mai importanta sunt oamenii ambitiosi care lucreaza aici si care imprima aceste valori bancii.

Misunea Libra Bank este sa devina un partener financiar de incredere pentru fiecare client al sau.

„Convingerea noastra e ca succesul si performanta in mediul bancar se realizeaza nu doar prin oferirea de servicii de calitate ci, mai ales, prin construirea unor parteneriate financiare de lunga durata cu clientii nostri.

De aceea, Libra Bank este mai mult decat o institutie, este un partener financiar care te asculta, te intelege si iti ofera solutiile financiare cele mai potrivite” declara Emil Bituleanu, Vicepresedintele Libra Bank.

Strategia pe termen mediu si lung a echipei manageriale Libra Bank are ca obiective cresterea cotei de piata si pozitionarea Libra Bank pe piata romaneasca drept o banca ce se diferentiaza prin specializare si rapiditate cu,care raspunde clientilor sai. Cresterea cotei de piata este in mod special indreptata catre segmentul profesiilor liberale si catre companiile mici si mijlocii.

Argumentele Libra Bank care vin in sprijinul acestei strategii sunt: sustinerea financiara acordata de catre investitorii americani, seriozitate si incredere, respectarea promisiunilor facute clientilor, flexibilitate si promptitudine.

Aici la Libra Bank, activitatea noastra este guvernata de o serie de valori si principii, asigurandu-ne ca pastram cele mai inalte standarde in tot ceia ce facem.

1.5.Categori de clienti

O parte importanta din strategia Libra Bank este indreptata catre profesiile liberale din domeniul medical, juridic, contabilitate si audit. Pentru cei care activeaza in aceste domenii, banca ofera servicii si solutii financiare in conditii preferentiale care sa se potriveasca nevoilor financiare specifice ale acestora.

Aici la Libra Bank acordam o atentie deosebita clientilor persoane juridice si persoane fizice

Intelegem ca fiecare companie este diferita, de la felul in care opereaza la oamenii care o conduc. De aceea nu suntem adeptii solutiilor predefinite, ci cautam sa ne adaptam profilului fiecarei afaceri, oferind servicii financiare, moderne, flexibile, eficiente.

Tipuri de clienti:

- persoane fizice.

- persoane juridice.

- persoane cu profesii liberale: - medici,

- veterinari,

- farmacisti,

- psihologi,

- arhitecti,

- juristi,

- contabili.

Capitalul social si structura actionariatului

Capital social : 105.500.000 Ron

Actionari:  Procente:

1.ROMARTA S.A.  47.97025%

2.VALM PROPRIETATI  13.25014%

3.ELECTROAPARATAJ S.A. 12.10928%

4.METEX BIG S.A.  10.52457%

5.BIL INVESTITII S.A. 9.90086%

6.VEL PITAR 4.16115%

7.SAPTE SPICE  1.74057%

TOTAL  100,0000%

1.6.Prezentarea serviciilor si produselor

Persoane fizice:

- cardul de economii Libra Mix

- cardul de debit Libra Salary

- cardul de credit Libra Credit

- contul curent investitia

- depozite la termen

- credite

- operatiuni valutare

- retea ATM-uri

- internet banking

- caseta de valori

- alte servicii

Credite persoane fizice:

- creditul Libra Maxim

- creditul Libra Acces

- creditul Libra Plus

- creditul Libra Extensive

- creditul Libra Special

- creditul Libra Special Plus

- creditul Libra Special Extensiv

- creditul Smart PF

Link-uri utile:

- internet Banking

- Bancassurance

- Lista Comisioane PF

- Lista Comisioane PJ

- Dobanzi Depozite

- Curs Valutar

Depozite persoane fizice:

- depozite in lei

- depozite in valuta

-depozite in valuta valabile pentru pensionari

-depozite in lei pentru pensionari

Persoane juridice:

- credite

- conturi

- Cardul Libra Business

- operatiuni valutare

- alte servicii

Depozite pentru personae juridice:

- depozite in lei

- depozite in valuta

- depozite pe termen lung

Persoane liberale

Sectorul medical

- credite medici

- depozite medici

- carduri medici

- cardul Libra Business

- credite cabinete

- credite farmacii

- credite Optim-Credit.

Domeniul juridic:

- credite juristi

- depozite juristi

- cardul Libra Business

- cont curent

-credite cabinete

Contabili:

- credite

- cardul Libra Business

- depozitele conta plus

Arhitecti:

- credite birouri de arhitectura

- cardul Libra Business

- depozite Baroc

Psihologi:

-credite cabinete de psihologie

-cardul Libra Business

Corporate:

- Capital

- Instant

- Overdraft

- Credit rapid societati comerciale

- Creditul VIP

- Smart PJ

- Credit SIMPLU

Professionals:

- Creditul PACCIOLI

- Creditul HIPOCRATE START-UP

- Creditul HIPOCRATE discount

- Credit SOLON

- Creditul HIPOCRATE Standard

- Depozite Hipocrate

- Depozite Justitia

- Depozite Conta Plus

- Depozite Baroc

Carduri corporate/ professionals:

- Carduri professionals

- Carduri Libra Business

- Carduri Libra Medical

- Retail Asigurari:

- Generali Asigurari

- Asigurari Astra

Retail Carduri:

Cardul de credit Libra Credit

Cardul de debit Libra Mix

Cardul de debit Libra Salary

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1316
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site