Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

CALIMANESTI - CACIULATA

geografie

+ Font mai mare | - Font mai micCALIMANESTI - CACIULATA

Izvoarele preferate de imparatul Napoleon al III-lea
Izvoarele de apa minerala ale Vaii Oltului sunt mentionate in relatarile privind campaniile armatelor romane. In epoca moderna, inca din 1860, se bucurau de o faima europeana, apa fiind imbuteliata si transportata la Paris; era consumata in mod regulat de catre Imparatul Napoleon al III-lea pentru care era comparabila cu apele analoge ale statiunilor termale ale Frantei (Chapelle, Eaux Bonnes si Chatelguyon).

Clima Continentala influentata pozitiv de prezenta raului Olt, cu largi suprafete de apa colectate prin diguri construite pe raul Olt, si unde se gaseste statiunea, dar si de imediata vecinatate a Muntilor Fagaras cu versanti acoperiti complet de paduri.

Factori naturali Ape termominerale de adancime (2500 m) clorosodice, cu calciu, iodate, cu o mineralizare totala de cca 2 gr/l de utilizat in cure externe. Ape termominerale sulfuroase, clorosodice, bromoiodurate, cu calciu, cu mineralizari totale pana la 18 gr/l, de utilizat in cure externe. Ape minerale provenind din 12 izvoare reci, sulfuroase, clorosodice, cu calciu, magneziu, hipotone, de utilizat in cure interne. Bioclima protectoare, cu o usoara ionizare negativa si ambient termic favorabil.Indicatii terapeutice. Afectiuni ale aparatului digestiv, renale si ale cailor urinare, hepatobiliare, reumatism degenerativ , inflamatoriu si subarticular, metabolice si de nutritie (inclusiv obezitatea), neurologice si ginecologice, ORL dermatologice, endocrine, profesionale;

Posibilitati de recreere. Piscine acoperite si in aer liber, cu apa termala, tenis, canotaj, pescuit, excursii la munte si la monumentele istorice si de arhitectura (manastirile Cozia, Turnu etc) vestigii romane (castrul Arutela). Excursii la Rm. Valcea si in orasul medieval Sibiu.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1371
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site