Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Pozitia omului pe lantul trofic

Ecologie mediu

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CLIMA
VEGETATIA
Suprapopulatia si criza ecologica mondiala
Sursele de apa
Obiectul de studiu al ecologiei
Apa in doua ipostaze - apa pura - Stare naturala
Procedee si Echipamente pentru Epurarea Atmosferei
STAREA RADIOACTIVITATII MEDIULUI DIN BUCURESTI
PROTECTIA PEISAJULUI
Cauzele poluarii apei: Consecintele poluarii


Pozitia omului pe lantul trofic

Cat priveste omul si pozitia lui pe lantul trofic situatia este dependenta de tipul de hrana pe care‑l consuma situandu‑se pe nivelul trofic al fitofagilor sau al zoofagilor ca in figura 14.

Pozitia omului pe lantul trofic

Pozitia omului in lantul trofic, prezinta o serie de caracteristici particulare, acesta fiind ultima veriga in numeroase lanturi trofice ale biosferei, nedepinzand insa obligatoriu de un anumit lant, deoarece omul are posibilitatea de a se hrani omnivor (lat. omnis – tot, orice si vorare – a manca, a se hrani).Pozitia omului la nivelul diferitelor lanturi trofice este in functie de conditiile climatice regionale si apoi de posibilitatile de dezvoltare a anumitor specii de plante si animale care-i asigura hrana necesara existentei. In zonele de litoral consumul de peste si alte specii acvatice reprezinta principala hrana, in regiunile muntoase cresterea animalelor si implicit carnea acestora, iar in zonele agricole si horticole, cerealele, fructele si legumele constituie alimentele de baza. Astazi comertul cu alimente a facut ca omul sa nu mai fie legat de productia locala de hrana. Starea de sanatate a omului poate astfel sa nu se resimta de pe urma particularitatilor structurii lanturilor trofice naturale, cu atat mai mult cu cat acestea pot fi dirijate in sens pozitiv de om, crescandu‑le astfel productivitatea.

Raporturile cantitative dintre plante, animale ierbivore si om pot fi evaluate prin unitati numerice, biomasa si unitati de energie (figura 15), reprezentarea grafica a acestor raporturi avand aspectul unei piramide („piramida trofica”).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4033
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site