Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Conditii de calitate pentru apa industriala

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micConditii de calitate pentru apa industrialaConditii de caltate impuse diferitelor categorii de apa, folosite in industrie, acopera un domeniu f larg, mergand de la apa naturala folosita in transportul hidraulic in unele industrii cum ar fi:

prelucrarea miniera

industria carbonifera

industria extractiva

pana la ape de inalta puritate solicitate in industria electronica.

Calitatea apei industriale, trebuie sa corespunda cerintelor proceselor tehnologice, naturii materilor prime folosite, tipului de utilaje. In multe cazuri limitele de admisibilitate pentru apele de proces fiind atat de scazute incat pentru realizarea lor sunt necesare tehnologii f complexe.

Cateva cerinte pentru apa folosita la cazan:

Apa de cazan la 20 at

Semiconductor

Total substante dizolvate [mg/l]

Oxigen [mg/l]

Fe+Cu [mg/l]

<0.02

<0.05

O atentie deosebita trebuie acordata evitarii depunerilor carbonatice. In functie de rolul pe care il indeplineste apa in sistemul de alimentare cu apa industriala se deosebesc 4 categorii:

- apa de cat I - se foloseste pentru racirea utilajelor, a instalatiilor sau in schimbul de Q, fara a avea un contact direct cu produsul racit, in acest caz apa sufera doar o modificare termica fara a fi poluata.

- apa de categoria II - folosita ca mediu de preluare si tranport a impuritatiilor fara a avea loc si o incalzire a ei, ca efect, are loc o poluare a ei, cu impuritati mecanice, dar fara o modificare a regimului termic a apei.

- apa de cat III - are rolul de a prelua si transporta impuritatiile in suspensie, sau dizolvate concomitent avand loc si o incalzire a apei

- cat IV - sse foloseste in calitate de dizolvand al reactivilor

Paradoxal apa industriala ridica mult mai multe probleme decat apa potabila, nu numai datorita cantitatii mult mai mari solicitate de industie, dar si datorita conditilor de calitate mai diversificate si exigente in marea majoritate a cazurilor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1667
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved