Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

 
CATEGORII DOCUMENTE


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Isaac Martin

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

JOCUL PE MAI MULTE TABLOURI

NOI INSTRUCTIUNI ORGANIZATORICE, COOPERAREA CU STRUCTURILE SPECIALIZATE ALE ALIATILOR SI APORTUL INFORMATIV AL MISCARII DE REZISTENTA (1917 - 1919)

Organizarea administrativa a Daciei romane

STRUCTURA SI ACTIVITATEA SERVICIILOR DE INFORMATII ROMANESTI (1914 - 1916)

Fascismul in stat

Reorganizarea limes-ului dunarean in epoca Dominatului

Patrick Hamilton

Razboiul din anii 101-102

Dacii liberi si relatiile lor cu Imperiul Roman

Dacia in sistemul economic romanMIME-Version: 1.0 Content-Location: file:///C:/6C74E2F7/jsdh767.htm Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Content-Type: text/html; charset="us-ascii"

Isaac Martin      Isaac Martin, un comerciant englez, tr= aia in Spania impreuna cu sotia si cei patru copii ai lor. Din pricina prenumelui sau, autoritatile s-au gan= dit ca precis este evreu si au inceput sa-l hart= uiasca pentru a-l determina sa-si schimbe religia. Dupa un timp, Ma= rtin a gasit cu cale ca este mai bine sa parasească= ; tara dar a facut greseala de a impartasi planul s= au unui vecin spaniol, astfel ca a fost arestat in miez de noapte.      

Fiind dus in celula sa in = toiul noptii, lui Martin i s-a spus ca „Trebuie sa stai in lini#= 1;te deplina, de parca ai fi mort. Nu ai voie sa vorbesti, s= a fluieri, sa canti sau sa faci vreun alt zgomot care s&= #259; poata fi auzit. Si daca vei auzi pe cineva strigand or= i facand galagie, trebuie sa stai linistit si sa nu sc= oti o vorba, altfel vei primi doua sute de bice.” Martin a intrebat daca are voie sa se plimbe prin celula si pentru ca i s-a dat voie, el se plimba in tacere. &nbs= p;    

Martin a fost chemat in audien&#= 355;a de sase ori, fiind acuzat de inchizitorul sau cu douazeci &#= 351;i sase de capete de acuzare triviale si neadevarate. I s-a promis u= n avocat dar i s-a spus ca avocatii nu au voie sa ia cuvantul la aceste audieri. La o luna dupa aceasta, i s-a pus o funie la g&ac= irc;t si a fost dus la altarul catedralei. Functionarii Sfantului Oficiu in fata carora statea ca acuzat, l-au alungat d= in Spania pentru faradelegile de care era acuzat, dupa ce i se = vor da doua sute de lovituri de bici. A doua zi dimineata, cal&#= 259;ul si-a facut aparitia, l-a dezbracat de haine pe Martin p= ana la brau, i-a legat mainile si l-a condus afara din inchisoare. A fost urcat pe un asin si a primit cele doua s= ute de bice, dupa care a mai stat doua saptamani &ici= rc;n temnita. Apoi a fost trimis in Malaga de unde a fost luat la bord de catre o corabie engleza care a venit sa-l ia acas= 59;.      

Inchizitia a continuat pan&= #259; la invadarea Spaniei de catre Napoleon Bonaparte in anul 1808 ş= ;i abdicarea de la tron a regelui Carol IV in favoarea fiului sau Ferdinand VII. Pe data de 22 februarie 1813 s-a intrunit Adunarea Generala a regatului la Madrid si a decretat ca existenta Inchizi= tiei nu mai era compatibila cu constitutia politica adoptata= de catre natiune. Episcopilor si tribunalelor civile li s-au re= dat vechile puteri si astfel apasarea poporului Spaniei a luat sf&aci= rc;rsit.

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1189
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nouTermeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023. All rights reserved