Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

 
CATEGORII DOCUMENTE


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Isaac Martin

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
JOCUL PE MAI MULTE TABLOURI
NOI INSTRUCTIUNI ORGANIZATORICE, COOPERAREA CU STRUCTURILE SPECIALIZATE ALE ALIATILOR SI APORTUL INFORMATIV AL MISCARII DE REZISTENTA (1917 1919)
Organizarea administrativa a Daciei romane
STRUCTURA SI ACTIVITATEA SERVICIILOR DE INFORMATII ROMANESTI (1914 1916)
Fascismul in stat
Reorganizarea limes-ului dunarean in epoca Dominatului
Patrick Hamilton
Razboiul din anii 101-102
Dacii liberi si relatiile lor cu Imperiul Roman
Dacia in sistemul economic roman


MIME-Version: 1.0 Content-Location: file:///C:/6C74E2F7/jsdh767.htm Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Content-Type: text/html; charset="us-ascii"

Isaac Martin      Isaac Martin, un comerciant englez, tr= aia in Spania impreuna cu sotia si cei patru copii ai lor. Din pricina prenumelui sau, autoritatile s-au gan= dit ca precis este evreu si au inceput sa-l hart= uiasca pentru a-l determina sa-si schimbe religia. Dupa un timp, Ma= rtin a gasit cu cale ca este mai bine sa parasească= ; tara dar a facut greseala de a impartasi planul s= au unui vecin spaniol, astfel ca a fost arestat in miez de noapte.      

Fiind dus in celula sa in = toiul noptii, lui Martin i s-a spus ca „Trebuie sa stai in lini#= 1;te deplina, de parca ai fi mort. Nu ai voie sa vorbesti, s= a fluieri, sa canti sau sa faci vreun alt zgomot care s&= #259; poata fi auzit. Si daca vei auzi pe cineva strigand or= i facand galagie, trebuie sa stai linistit si sa nu sc= oti o vorba, altfel vei primi doua sute de bice.” Martin a intrebat daca are voie sa se plimbe prin celula si pentru ca i s-a dat voie, el se plimba in tacere. &nbs= p;    

Martin a fost chemat in audien&#= 355;a de sase ori, fiind acuzat de inchizitorul sau cu douazeci &#= 351;i sase de capete de acuzare triviale si neadevarate. I s-a promis u= n avocat dar i s-a spus ca avocatii nu au voie sa ia cuvantul la aceste audieri. La o luna dupa aceasta, i s-a pus o funie la g&ac= irc;t si a fost dus la altarul catedralei. Functionarii Sfantului Oficiu in fata carora statea ca acuzat, l-au alungat d= in Spania pentru faradelegile de care era acuzat, dupa ce i se = vor da doua sute de lovituri de bici. A doua zi dimineata, cal&#= 259;ul si-a facut aparitia, l-a dezbracat de haine pe Martin p= ana la brau, i-a legat mainile si l-a condus afara din inchisoare. A fost urcat pe un asin si a primit cele doua s= ute de bice, dupa care a mai stat doua saptamani &ici= rc;n temnita. Apoi a fost trimis in Malaga de unde a fost luat la bord de catre o corabie engleza care a venit sa-l ia acas= 59;.      

Inchizitia a continuat pan&= #259; la invadarea Spaniei de catre Napoleon Bonaparte in anul 1808 ş= ;i abdicarea de la tron a regelui Carol IV in favoarea fiului sau Ferdinand VII. Pe data de 22 februarie 1813 s-a intrunit Adunarea Generala a regatului la Madrid si a decretat ca existenta Inchizi= tiei nu mai era compatibila cu constitutia politica adoptata= de catre natiune. Episcopilor si tribunalelor civile li s-au re= dat vechile puteri si astfel apasarea poporului Spaniei a luat sf&aci= rc;rsit.

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 759
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022. All rights reserved