Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Administratia Prezidentiala

Stiinte politice

+ Font mai mare | - Font mai mic
Administratia      Prezidentiala

Pentru ca Presedintele Romaniei sa-si poata exercita sarcinile si atributiile pe care i le confera Constitutia Romaniei si alte legi, este organizata si functioneaza o institutie publica cu personalitate juridica, denumita Administratia Prezidentiala.De fapt 'Administratia prezidentiala' reprezinta un manunchi de sarcini publice aflate la dispozitia Presedintelui pentru realizarea prerogativelor sale.

Ea este organizata si functioneaza in baza legii nr.47 din 1994 privind serviciile din subordine a Presedintelui Romaniei12.

In baza acestei legi a fost aprobat de catre Presedintele Romaniei Regulamentul de organizare si functionare a Administratiei Prezidentiale care stabileste compartimentele si functiile din structura administratiei, organizarea, functionarea si atributiile acestora.

Functiile de conducere din cadrul Administratiei Prezidentiale sunt: consilierul prezidential (cu rang de ministru) si consilierul de stat (cu rang de secretar de stat).

Numirea sau eliberarea din functie a consilierilor prezidentiali se face de catre Presedintele Romaniei, prin decret prezidential, iar personalului din celelalte functii ale serviciilor administratiei prezidentiale in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare.

Personalul Administratiei prezidentiale poate fi incadrat direct pe functiile sau posturile pe care urmeaza sa le indeplineasca sau prin detasare din ministere si alte autoritatii publice. Statutul lor este special, derogatoriu de la statutul functionarilor publici, fiind incadrati pe baza increderii acordate de Presedintele Romaniei si dupa semnarea unui angajament de loialitate.
Retragerea increderii va determina revocarea incadrarii, sau dupa caz, incetarea detasarii, eliberarea, destituirea din functie sau desfacerea contractului de munca in conditiile legii.

Reglementarile la care am facut referire se aplica in mod corespunzator si personalului de paza si ordine aflat la dispozitia Administratiei prezidentiale. Finantarea cheltuielilor necesare Administratiei prezidentiale este asigurata de la bugetul de stat si din venituri extrabugetare, realizate si cheltuite in conditiile legii.Modificata prin OUG nr. 1/2004 si aprobata prin Legea nr. 124/03.04.2001 , publicata in M-Of al Romaniei nr. 170, Partea I

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 636
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site