Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


PROIECT DEZVOLTARE RURALA MILISAUTI

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
ACTIVITATEA EXTERNA A COLECTIVITATILOR TERITORIALE LOCALE
Cerere de sponsorizare pentru Baluri - Licee
ACTELE GUVERNULUI
SERVICIILE PUBLICE ADMINISTRATIVE
CONTRACT DE GAJ
Stabilitatea in functia publica, relatiile cu sistemul politic
LEGE nr.215 din 23 aprilie 2001 Legea administratiei publice locale
ATRIBUTIILE SECRETARULUI MUNICIPIULUI TULCEA
Eficacitatea in sectorul public
CERERE DE CONCEDIU


UNIVERSITATEA „SPIRU HARET”

FACULTATEA DE Drept si Administratie Publica
PROIECT

DEZVOLTARE RURALA

MILISAUTI

CUPRINS

- Probleme si obiective

- Formarea planului de dezvoltare si definirea cailor de actiune pentru atingerea obiectivelor

Probleme si obiective

Disfunctionalitati

Din analizele situatiei existente se desprind o serie de aspecte critice sau disfunctionalitati la nivelul comunei si a localitatilor componente.

- Satul Badeuti despartit in doua parti de paraul Sucevita, circulatia vehiculelor si pietonilor fiind ingreunata din cauza neexistentei nici unui pod prin vad. Constructia unui pod fie chiar din lemn se impune cu necesitate.

- Malul stang al paraului Sucevita este foarte erodat de apa, in unele portiuni existand pericolul ruperii drumului. In aceste situatii trebuie luate masuri de aparare a malului stang al paraului prin indiguirea acestuia in punctele critice.

- Traversarea localitatilor si in special a zonelor centrale de catre traficul greu constituie o situatie de disconfort. Se impune realizarea unor artere de circulatie ocolitoare in mod deosebit pentru acest gen de trafic.

- O serie de drumuri din intravilanul localitatilor sunt in anumite perioade greu practicabile prin lipsa unui pat din piatra compactata.

- reteaua de dotari social -culturale ale satelor este insuficient dezvoltata, iar cea existenta  este insuficient dimensionata.

- Zona cu valoare istorica din cimitirul satului Milisauti este insuficient protejata si pusa in valoare.

- Inexistenta unui sistem centralizat de alimentare cu apa si a unei retele de canalizare a apelor uzate menajere precum si de epurare a acestora inainte de deversare in emisar.

- Iluminatul public al strazilor este insuficient dezvoltat.

- Lipsa unui sistem organizat de aprovizionare a populatiei cu combustibili solizi necesari producerii caldurii in locuinte.

Administratia locala a orasului MILISAUTI ar dori sa realizeze contacte si sa intretina relatii de amicitie, colaborare si eventual de infratire cu alte localitati din Europa.
      Scopul lor este de a afla cum se poate imbunatati activitatea pentru o mai buna deservire a locuitorilor, de a asimila tehnici si metode moderne pentru rezolvarea problemelor deosebite cu care se confrunta.    Probleme de interes deosebit cu care se confrunta cetatenii din Milisauti:

- restituirea terenurilor agricole;

-organizarea unei evidente cadastrale;

- programe de sprijinire a virstnicilor si copiilor aflati in dificultate;

- mai buna valorificare a potentialului economic al localitatii;

-ecologizarea teritoriului, reducerea poluarii mediului ambiant.

Formarea planului de dezvoltare si definirea cailor de actiune pentru atingerea obiectivelor

Protectia mediului

Programul actiune pentru Protectia Mediului este conceput ca o componenta a programului de restructurare si dezvoltare.
Programele de actiune pe termen mediu prevad:
a) Protectia si conservarea naturii, a diversitatii biologice si utilizarea durabila a componentelor acesteia, dezvoltarea si buna administrare a retelei de arii protejate, in acord cu strategiile, politicile si practicile puse in aplicare la nivel european si international; realizarea programului de masuri tehnice de evaluare si finantare a costurilor reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, in concordanta cu prevederile Conventiei Cadru pentru Schimbari Climatice (1992) si ale Protocolului de la Kyoto (1997);
b) Aplicarea ferma a legislatiei de mediu (Legea nr. 137/1995); adoptarea unui sistem de norme, standarde si reglementari compatibile cu exigentele Uniunii Europene;
c) Stimularea productiei eco-eficiente si a consumului durabil;
d) Introducerea si utilizarea instrumentelor economice pentru protectia mediului.

Amenajarea teritoriului si dezvoltarea regionala

Strategia pe termen mediu confera o importanta majora Planului de Amenajare, in respectul valorilor dezvoltarii durabile si standardelor Uniunii Europene. Acest plan va fi promovat prin programe, inclusiv credite externe, in vederea dezvoltarii echilibrate a retelei localitatii, a infrastructurii, sistemelor de locuire in cadrul rural, gestionarii responsabile a terenurilor si a patrimoniului national si construit.

Principiile strategice ale dezvoltarii regionale vizeaza:
a) Promovarea mecanismelor economiei de piata in vederea imbunatatirii competitivitatii si realizarii unei cresteri economice permanente;
b) Cresterea capacitatii regiunii (din punct de vedere institutional, financiar, decizional);
c) Promovarea principiilor dezvoltarii durabile;
d) Crearea sanselor egale in ce priveste accesul la informare, cercetare-dezvoltare tehnologica, educatie si formare continua.
e) Preintampinarea aparitiei unor zone – problema;

Comisia de fundamentare a Strategiei a ajuns la concluzia ca obiectivele acesteia sunt nu numai dezirabile, ci si realiste.

Planurile de implementare a Directivelor Uniunii Europene

Stadiul realizarii masurilor  din Planurile de implementare a Directivelor Uniunii Europene privind protectia mediului (dosarul judetului Suceava), din responsabilitatea altor institutii.

Planul de implementare a legislatiei si de consolidare institutionala la nivel local in anul 2007

In perioada 16 – 22.09.2006, s-a desfasurat a IV a editie a ,,Saptamanii Mobilitatii Europene” sectiune care a avut ca scop circulatia fara masini.

In acest sens, s-au distribuit pliante si s-au lipit afise, in care s-a explicat populatiei importanta si rolul acestei actiuni cu privire la protectia mediului.

Deasemenea, reprezentanti ai Agentiei Pentru Protectia Mediului Suceava, impreuna cu reprezentanti ai Primariei Milisauti, au participat la Scoala cu clasele I-VIII din localitate, la o dezbatere cu elevii si cadrele didactice, intalnire care a avut ca scop sensibilizarea locuitorilor, cu privire la importanta acestei actiuni.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 979
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site