Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

PROIECT MANAGEMENT - PLAN DE AFACERI 'PIZZA - ACAPULCO' SRL

management

+ Font mai mare | - Font mai micUNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE 

SI MEDICINA VETERINARA BUCURESTIPROIECT MANAGEMENT

PLAN DE AFACERI

'PIZZA - ACAPULCO' SRL

SUMAR

Intreprinderea 'PIZZA - ACAPULCO' SRL este o intreprindere de productie. Activitatea intreprinderii se va axa pe producerea pizzei italiene originale si livrarea acesteia la domiciliul clientului.

Pizza va fi produsa si livrata in asa mod ca sa-si pastreze gustul si calitatea pana la consumator. Vor exista mai multe feluri de pizza, clientul avand posibilitatea sa comande oricare in cantitatile dorite la un pret accesibil, de $1.06. Pretul pizzei va fi mai mic sau egal cu preturile de pe piata, insa calitatea produsului nostru va fi net superioara.

Investitia necesara este de $24723.41. Acestea vor fi folosite pentru procurarea utilajelor de productie si materiei prime necesare. In primii ani intreprinderea va utiliza o capacitate de productie de numai la 60%. In urmatorii anii se planifica marirea volumului vanzarilor si ridicarea gradului de utilizare a capacitatii de productie pana la 80%.

Vor exista 2 pizzerii localizate in sectoarele 4,6 care vor produce si realiza circa 12000 pizza lunar. Personalul intreprinderii va fi compus din director, vice-director pe realizare, vice-director pe productie, 2 bucatari, 4 ajutori ai bucatarului, 2 angajati pentru livrare.

Conform studiilor intreprinse piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse. Cumparatorii vor fi in principal persoanele cu varsta intre 15-40 ani.

Estimand rezultatele financiare viitoare obtinem un profit anual de cca. $18107.57, in conditiile de venituri minime si cheltuieli maxime, regimul de lucru fiind de 10 ore pe zi. In perspectiva se prevede extinderea intreprinderii si in celelalte sectoare ale orasului.

INTREPRINDEREA

Intreprinderea 'PlZZA-ACAPULCO" SRL cu un capital statutar de $1149 a fost infiintata la 25.10.2006 Intreprinderea este o societate cu raspundere limitata si face parte din categoria intreprinderilor mici. Intreprinderea este proprietatea a 3 membri asociati.

Repartizarea capitalului statutar

al "PIZZA -ACAPULCO"SRL intre asociati

Asociatul

Suma, $

Cota, %

POPESCU ADRIAN

ANDONE ALINA

IONESCU VIOREL

Total

Scopul intreprinderii este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse alimentare (pizza) si prestarea de servicii prin activitatea de antreprenoriat pentru realizarea intereselor sociale si economice ale membrilor asociati pe baza beneficiului obtinut.

Pentru realizarea scopurilor propuse intreprinderea va practica urmatoarele genuri de activitate:

. producerea si realizarea la comanda a pizzei italiene originale;

. livrarea pizzei la domiciliu.

Pretul pizzei, precum si pretul livrarii va fi acceptabil

PRODUSELE SI SERVICIILE

Produsul care va fi fabricat de societate si anume pizza italiana originala va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintati gurmanzi. Produsul firmei noastre este orientat spre satisfacerea nevoilor zi de zi, fie zi de lucru, fie zi de sarbatoare.

Pizza propusa de firma va avea gusturi diferite si specifice. Acest gust se va datora condimentelor proaspete si neobisnuite, de obicei neutilizate de alti producatori de pizza, din cauza ca pizza se fabrica dupa o receta unica italiana. Denumirea pizzei va fi la fel diferita, aceasta depinzand de materia prima si condimentele folosite la fabricarea produsului finit.

Vor exista urmatoarele denumiri italiene originale

Pizza Tropicana - cu ananas si ciuperci;

Pizza Salami - cu salam proaspat si oua batute;

Pizza Vegetara - cu ciuperci, ceapa si piper verde;

Pizza Peste - cu peste, usturoi si cascaval;

Pizza Tomato - cu sos din rosii proaspete, cascaval si masline.

Se preconizeaza de a produce pizza de diferite marimi si, respectiv, de diferite greutati. Pe viitor se propune producerea pizzei cu greutate si marime speciala, comandata de fidelul client.

Dimensiunile si greutatile pizzei propuse de societatea noastra sunt urmatoarele:

Pizza normala, avand un diametru de circa 15 cm si o greutate de 280g.

Pizza mare cu diametrul de 20 cm si o greutate de 350g.

Pizza cu marimi si greutati speciale, la dorinta clientului.

Produsul original al firmei va satisface gusturile fiecarei persoane, gratie posibilitatilor pe care le oferim clientilor. Viitorii clienti ai firmei vor putea comanda pizza continand diferite produse si condimente specifice.

Intreprinderea preconizeaza sa foloseasca un ambalajul original, in care va fi livrata pizza. Acesta va consta din foaie de carton presat, avand imprimate pe fata emblema intreprinderii si date ce caracterizeaza intreprinderea, adresa juridica, numerele de telefon.

De asemenea intreprinderea va primi comenzi de livrare a pizzei la consumator pentru zile de nastere, sarbatori si alte ocazii speciale.

PIATA SI STRATEGIA VANZARILOR

Produsul fabricat si oferit de firma fiind un produs final, va fi realizat pe piata consumatorului si este orientat persoanelor de toate varstele.

Piata aleasa de intreprindere este o piata in crestere, relativ noua. In viitorul apropiat, daca veniturile de la activitatea vor spori, se asteapta deschiderea noilor filiale in alte sectoare, precum si in alte orase.

Dat fiind faptul ca in Bucuresti nu exista concurenti reali ai intreprinderii, cota pe piata va fi majora (se asteapta la 25-35%, aceasta marindu-se respectiv odata cu pozitionarea si pe alte piete). 

Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata intreprinderea va adopta o strategie indreptata spre:

ridicarea calitatii produsului;

largirea asortimentului produsului;

ridicarea nivelului de deservire post-vanzare;

stabilirea unii pret convenabil pentru toate paturile sociale.

Clientii potentiali ai intreprinderii sunt persoanele de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la oamenii in varsta. Totusi piata tinta a intreprinderii constituie persoanele varsta carora este intre 15-40 ani.

Pentru ai determina pe clientii sa cumpere produsele fabricate de intreprindere, conducerea va pune accentul, in primul rand, pe calitatea deosebita a serviciilor prestate, pretul convenabil, amabilitatea la indeplinirea comenzii, noutatea serviciului si produsului. La toate acestea se mai adauga faptul ca produsele vor fi fabricate din materii prime ecologic pure.

Pentru inceput frecventa sunetelor de comanda a produsului va fi mica, aceasta din urma majorandu-se odata cu ridicarea image-ului firmei si afirmarea pe piata. De asemenea frecventa cumpararii se va deosebi de la o perioada a zilei la alta, fiind mai mica in perioada zilei, apoi marindu-se la sfarsitul zilei.

Produsele firmei vor ti distribuite direct consumatorului, in urma unui sunet de comanda. Distribuirea in raza pietei alese va fi efectuata timp de 20-25 min., produsele fiind livrate in conditii speciale, pastrandu-se calitatile specifice.

Odata cu largirea activitatii si pietei de desfacere, se preconizeaza de a desface produsele si prin intermediul unei retele de magazine de firma.

Preturile la produsele livrate vor fi constituite din elementele proprii lor, reiesind din costurile de productie si din alte cheltuieli. Se preconizeaza de a stabili preturile la un nivel mai jos cli 5-8% in zilele de sarbatori etc.

Reclama produselor si serviciilor prestate va fi efectuata prin intermediul retelei mass-media, foi volante, standuri luminescente si pe automobilele care livreaza produsele firmei.

Dupa ce produsele au fost fabricate la comanda clientului, in obligatiile firmei intra livrarea produsului pana la locul de destinatie. Clientilor care comanda peste un numar stabilit de produse, li se va acorda un mic cadou.

CONCURENTA

Mai sunt si alti doi concurenti indirecti (McDonald's si Danisa-food). Acapulco propune un asortiment foarte limitat si nu livreaza produsul la domiciliu. Pizza Cleo produce un asortiment destul de variat de pizza, de asemenea livreaza pizza la domiciliu, dar deja este renumita in oras pentru calitatea in permanenta scadere, si timp indelungat de pregatire. Andre's Pizza propune pizza la un pret convenabil de $1.06 - $1.28, insa aspectul si ingrediente fiind foarte primitive. Pizza Cleo propune pizza la preturi mult mai ridicate $1.70-$2.77. Prin combinatia pret&calitate, asortiment&noutate speram sa cucerim un segment mai mare de piata.

In urma aparitiei intreprinderii "PIZZA-ACAPULCO SRL pe piata se presupune o reactie neintarziata din partea Cleo -Pizza, care ar putea incepe prestarea serviciului de livrare.

Analiza punctelor forte si slabiciunilor concurentilor

Puncte forte

Slabiciunile

PIZZA ANDRE'S

experienta mare;

pret atractiv;

amplasament favorabil

utilaj invechit;

calitate relativ scazuta;

asortiment redus

PIZZA CLEO

retea de comercializare;

asortiment variat;

retea de livrare

popularitate

amplasament favorabil

calitatea produsului;

timp mare de asteptare

Analiza comparativa a concurentilor

Indicatorii

Produsul sau serviciul

Pretul

Calitatea

Amplasarea intreprinderii

Distribuirea produsului

Deservirea post-vanzare

Image-ul intreprinderii

Alte:

Numarul de puncte

Comentarii

AMPLASAMENTUL INTREPRINDERII

Intreprinderea va activa pentru inceput in Bucuresti. In urma unor studii si cercetari s-a ajuns la concluzia ca toate sectoarele sunt potrivite pentru acest tip de activitate

Analizand sectoarele date putem afirma ca acestea :

sunt relativ compacte;venitul mediu la locuitorilor in general e destul de inalt;

infrastructura dezvoltata;

inexistenta unei oferte largi de mancaturi calde.

Concurentii de asemenea se afla in Centru

Alte avantaje:

conditii de lucru normale (electricitate, canalizare, incalzire, gaz, telefon);

existenta statiilor de alimentare cu petrol in apropiere;

existenta unui numar mare de oficii, institutii de invatamant, camine studentesti (, tinerii vor fi clientii principali - pionerii serviciului intreprinderii.

PRODUCEREA

Procesul de productie consta in urmatoarele etape:

Aprovizionarea cu materie prima a intreprinderii.

Pregatirea aluatului dupa o receptura traditional italiana.

Coacerea pizzei in cuptoare.

Livrarea pizzei la domiciliu.

Materia prima va fi procurata de la producatorii autohtoni. Condimentele si alte produse ce vor fi aduse din Germania. Asociatii au obtinut, gratie unor relatii de prietenie, de la o pizzerie din Berlin retete originale italiene.

Pentru coacerea pizzei va fi utilizat un cuptor special " in componenta caruia intra forme de diferite marimi (mici, medii, mari). In componenta acestui bloc exista 14 despartituri - 7 pentru formele din aluat si 7 pentru produsele alterabile unde va fi o temperatura constanta (0-20C), fiecare despartitura avand 4 pozitii. Cuptorul este echipat cu functii suplimentare. Consumul de energie este reprezentat astfel: min. 8 kw/h, max. 20 kw/h. Echipamentul va fi furnizat de o societate italiana ce se ocupa cu transportul produselor si utilajelor

Realizarea pizzei la comanda va fi efectuata de cateva persoane cu ajutorul a 4 autoturisme inchiriate timp de 20-30 min. Toate pizzele vor fi ambalate, ce va permite pastrarea gustului si calitatii. Livrarea va fi efectuata de catre 2 din asociati si 2 persoane angajate. In caz ca automobilul este ocupat cu o comanda, sau clientul se gaseste nu departe de pizzerie comanda va putea fi infaptuita pe jos sau cu bicicleta. Se preconizeaza ca intreprinderea va lucra intre 8-12 ore in fiecare zi a saptamanii.

Planul de productie si realizare

Nr.

Denumirea produsului

Unitatea de masura

Cost unitar

Cantitatea

inclusiv

I trim

II trim

III trim

IV trim.

Pizza- Pizzeria 1

buc.

Pizza- Pizzeria 2

buc.

Inca un element cheie a activitatii este faptul ca clientul va putea comanda orice combinatie de componente constituitoare ale pizzei, pretul depinzand de ele.

MANAGEMENTUL SI PERSONALUL

Firma va fi condusa de toti asociatii in dependenta de cota fiecaruia la capitalul statutar al intreprinderii. Asociatii vor coordona intreaga activitate, se vor ocupa direct de problemele de aprovizionare, productie si desfacere, de asemenea vor angaja si controla personalul.

Procesul de producere a pizzei va fi efectuat de un 2 bucatari experimentati (fosti lucratori ai unui mic restaurant) si 4 ajutori ai bucatarului. Procesul de desfacere va fi deservit de 2 dintre asociati si alte 2 persoane angajate.

Salariul asociatilor, cat si personalului va fi alcatuit din salariu fix si un comision. Astfel asociatii vor primi un salariu de $63.83 lunar, care va oscila in dependenta de volumul vanzarilor, la fel si ceilalti angajati efectuandu-se o cointeresare a personalului in marirea volumului vanzarilor. Salariul bucatarului va constitui $127.66, iar a ajutorului de bucatar $63.83. Persoanele angajate pentru livrarea pizzei vor incasa de asemenea cate $63.83. Cu fiecare angajat va fi incheiat un contract de munca separat

PLANUL FINANCIAR

Necesitatile financiare totale pentru deschiderea afacerii constituie $24723.41, in care:

$14893.62 - pentru procurare utilajului din credite pe termen lung;

$6382.98 - pentru procurarea materiei prime din credite pe termen scurt;

$3446.81 - alte cheltuieli de productie din surse proprii de finantare.

Conditii de creditare

Indicatorii

Pentru utilaj

Pentru cheltuieli curente

Marimea creditului, $

Termen de creditare

3 ani

l,5ani

Rata anuala a dobanzii

Numarul de rambursari /an

Numarul perioadelor de gratie

Rata de rambursare calculata

Tabel de rambursare a capitalului imprumutat ($)

Nr.

Sold. creditor

Rata de

rambursat

Rest de rambursat

Dobanda scadenta

Dobanda cumulata

IVeniturilor si cheltuirilor au fost calculate reiesind din cheltuielile si veniturile pentru pizza normala (medie), pe baza careia se formeaza si celelalte. De asemenea cheltuielile de productie au fost luate cele maxime posibile, iar veniturile ca minim probabile. Calculele sunt efectuate pentru 1 pizzerie.

Venituri previzionare:

Lunar: 6000 pizza*$1.06=$6360 trimestrial: $6360*3 luni=$19080

Cheltuieli previzionare:

Numarul de pizza pe zi 200, lunar 6000, anual 72000. Pentru fabricarea 1 pizza avem nevoie:

(lei)

Componentele costului

Total chelt.

lunar

Cost unitar lunar

- Cheltuieli constante:

Amortizarea utilajului

Arenda unei incaperi

Arenda unui automobil

Total cost fix

- Cost variabil:

Salariu bucatarului

Salariul a 2 ajutori

Salariul pers. ce livreaza

Salariul asociatilor

Total salarii

Combustibil

Energie electrica

Faina

Cascaval

Pastrama

Alte preparate

Ambalaj

Alte cheltuieli

Total cost variabil

Total cheltuieli de productie

Aceleasi costuri in $ SUA 4621.10 0.77

Cheltuieli de productie trimestriale =$4621.10*3=$13863.3

Cost fix anual=2529.1667*12/4.7=$6457.45

Pentru ambele pizzerii cifrele vor fi urmatoarele:

Venituri trimestriale l9080*2 pizzerii = $38160

Cheltuieli trimestriale =$ 13863.3*2 pizzerii = $27726.6

Situatia veniturilor si cheltuielilor

($ SUA)

Indicatorii

1 an

Total

1 an

2 an

3 an

I trim.

I trim.

I trim.

I trim.

Venituri de la realizare

Cheltuieli de productie

Venitul brutImpozitul pe venit

Profitul  net

Rata de rambursat

Dobanda bancara

Profit disponibil

Profit cumulat

Fluxul de numerar

($ SUA)

Indicatorii

1 an

Total

1 an

2 an

3 an

I trim.

I trim.

I trim.

I trim.

Resursele financiare la inceputul perioadei

Intrari in numerar

Credite

Vanzari

Total INTRARI de numerar

Iesiri din numerar

Investitii

Cheltuieli curente

Impozitul pe venit

Rata de rambursat

Dobanda bancara

Total IESIRI de numerar

SURPLUS/ DEFICIT de numerar

Cost variabil unitar = $0,68

Punct critic sau pragul de rentabilitate calculat pentru o pizzerie

PC = 6457.45 / (1.06-0.68) = 16993.3 buc. anual.

Reiesind din calculele estimative se observa ca intreprinderea va acoperi toate cheltuielile, deoarece va produce anual 72000 buc (la cu gardul de utilizare a capacitatii de productie =(6000 buc./10000 buc)* 100%=60%) ce-i de 23,6 ori mai mult decat nivelul pragului de rentabilitate. Profitul obtinut ii va permite sa-si onoreze obligatiunile sale atat fata de banca, cat si fata de buget, precum si sa acumuleze resurse financiare necesare pentru extinderea afacerii in viitorul apropiat. perspectiva

Prin hotararea comuna a celor 3 asociati, o perioada de timp, pana cand intreprinderea nu va avea o pozitie financiara puternica, profitul va fi indreptat spre dezvoltarea intreprinderii.

Mentionam de asemenea ca principiile noastre de lucru sunt: eficacitatea, acuratetea, punctualitatea si dinamismul, principii preluate de la colegii nostri germani care din situatii in care ne aflam si noi au ajuns la cifre comerciale de milioane.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1735
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved