Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Comunicarea in activitatea comerciala si organizatia romaneasca in perioada actuala

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micComunicarea in activitatea comerciala si organizatia romaneasca in perioada actualaDupa cum am aratat in primul capitol al acestei lucrari, evolutia comunicatiilor de marketing este legata de necesitatea adaptarii organizatiilor economice la exigentele sociale in continua schimbare. In Romania, aceasta realitate este cat se poate de evidenta, renasterea comunicatiilor de marketing dupa o lunga perioada de letargie, fiind generata de schimbarile radicale, ce au avut loc in societatea romaneasca.

Dupa mai bine de un deceniu, se poate vorbi astazi despre existenta unei piete romanesti a comunicatiilor de marketing, aflata in continua crestere. Oferta de servicii specifice comunicatiilor de marketing este in plin proces de maturizare, in timp ce cererea de astfel de servicii evolueaza de la un an la altul, atat cantitativ, cat si din punct de vedere al exigentelor.

Managerii devin tot mai constienti de importanta implementarii marketingului in activitatea comerciala, cei mai responsabili si cei mai competenti avand preocupari serioase in acest sens. Implicit, acestia actioneaza daca nu din convingere, cel putin din necesitate, in vederea construirii si sustinerii unei retele de comunicatii de marketing care sa corespunda nevoilor organizatiei pe care o conduc. Treptat, are loc o reevaluare a rolului comunicatiilor de marketing, atat la nivelul intreprinderii, cat si la nivelul societatii romanesti in general.

Consideratii privind reevaluarea rolului comunicarii in marketing la nivelul organizatiei si societatii romanesti in general

Transformarile care s-au produs in Romania, incepand cu anul 1990, au generat schimbari profunde atat in mediul intern, cat si in mediul extern al fostelor intreprinderii de stat, determinandu-le sa adopte o conduita specifica noilor conditii ale economiei de piata. Trecerea la economia de piata si formarea unei societatii in care guverneaza libertatea, au creat conditiile dezvoltarii comunicarii, inclusiv in sfera marketingului.

Astazi dupa mai bine de zece ani de tranzitie, actorii de pe scena comunicarii specifice marketingului ar trebui sa fie constienti de importanta acesteia, importanta ce decurge din rolul pe care-l joaca atat la nivelul fiecarei organizatii, cat si la nivelul societatii in general.

Evaluarea rolului comunicarii in activitatea comerciala are ca punct de plecare analiza modului in care diferitele categorii de public percep demersurile specifice domeniului.

In concluzie, se poate spune ca in prezent, fiecare organizatie in parte trebuie sa reconsidere rolul comunicarii si sa adopte o atitudine corespunzatoare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1487
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved