Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Identificarea riscurilor relevante pentru proiectul de investitie

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai micIdentificarea riscurilor relevante pentru proiectul de investitie

In general, pentru investitiile directe in tari din afara Uniunii Europene conducerea firmei Loedig abordeaza cinci categorii de riscuri:
  1. riscul ratei dobanzii;
  2. riscul de exploatare;
  3. riscul cresterii cheltuielilor cu personalul;
  4. riscul politic;
  5. riscul valutar.
  1. Riscul ratei dobanzii. Firma Loedig urmeaza sa se imprumute, pentru a finanta cheltuielile initiale de investitii, cu un credit cu rata dobanzii variabila. Aceasta operatiune este expusa riscului ca valorile reale ale EURIBOR sa difere semnificativ de cele prognozate.
  2. Riscul de exploatare. In calculele initiale s-a pornit de la valori planificate ale productiei, stabilite in functie de prognozele asupra cererii pentru produsele firmei. In cazul in care cererea va fi semnificativ mai mica fata de ceea ce s-a previzionat, filiala va trebui sa isi reduca substantial productia, ceea ce va majora valoarea cheltuielilor conventional constante raportate la o unitate de produs.
  3. Riscul cresterii cheltuielilor cu personalul. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ar putea cauza cresteri substantiale ale salariilor, mai mari decat cele pe care s-au bazat calculele anterioare. O astfel de evolutie ar provoca majorarea costului productiei filialei si, implicit, a preturilor cu care aceasta productie va fi vanduta firmei-mama.
  4. Riscul politic. Intr-un capitol anterior s-a estimat ca posibilitatea unor actiuni ostile ale guvernantilor din Romania la adresa investitiilor straine este neglijabila. In consecinta, riscul politic nu poate fi considerat relevant pentru proiectul de investitie.
  5. Riscul valutar Intre firma-mama si filiala din Romania se vor derula fluxuri monetare de intrare si de iesire iar compensarile dintre acestea vor diminua in mare masura expunerea tranzactionala. In plus, valoarea redusa a capitalului social al filialei face neglijabila expunerea de consolidare. In aceste conditii, riscul valutar poate fi considerat irelevant pentru proiectul de investitie.Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1102
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site