Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Marca si imaginea

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micMarca si imaginea

Acest blazon pe care orice companie il poartǎ, stiut sau nestiut, spontan sau elaborat, seducator sau hidos, sintetizeazǎ tot ceea ce intr-o privire sau in cateva cuvinte rǎmane In memoria oamenilor despre acea companie. Marca este, asadar, semnul ei distinctiv, reprezentarea ei sumarǎ, identitatea si renumele, stilul si reputatia firmei. De marcǎ depind mirosul specific pe care il emana, increderea pe care o inspirǎ publicului si, nu in ultimul rand, rangul pe care piata i-l acordǎ.Pozitia pe piatǎ a oricarei firme este conditionatǎ de imaginea sa, de marca sa.
In functie de imaginea de marcǎ si, mai departe, in concordantǎ cu gusturile sale, clientul se indreaptǎ spre o firma sau alta. Apare astfel, inevitabil, problema stabilirii imaginii de marcǎ a firmei si, totodatǎ, a doua idee utilǎ pentru micul intreprinzator: firma isi consacrǎ o marcǎ si anume aceea care derivǎ direct din proiectele, strategia, stilul si aspiratiile proprietarului ei.
Desigur, orice magazin, service sau companie industrialǎ are o imagine a firmei la nivelul clientelei.

Implicarea constientǎ a intreprinzǎtorului in crearea imaginii publice a firmei ii serveste mai bine interesele decat dacǎ asistǎ pasiv cum aceasta imagine se formeaza la voia intamplǎrii.
Orice element cu rezonantǎ in public trebuie avut in vedere pentru a impune o marca pe piatǎ. Curatenia, amplasarea afiselor publicitare si aspectul acestora, modul de a servi clientela, culorile ce decoreazǎ localul, prezentarea ultimelor noutǎti o iatǎ elementele de care trebuie sǎ se tinǎ seama in promovarea imaginii firmei.

O mica intreprindere, oricare ar fi ea, isi poate impune o imagine pozitivǎ pe piatǎ, construindu-si reputatia unei firme care dispune de un local curat si desfasoarǎ o muncǎ bine organizatǎ. De asemenea, ea trebuie sǎ-si prezinte oferta adecvatǎ aranjatǎ si ambalatǎ, intr-o incintǎ corespunzatoare contactului cu publicul - curatǎ, luminoasǎ, decoratǎ special pentru acest gen de activitate.

Rǎmanand in sfera exemplelor, vom afirma pe tonul cel mai categoric cu putintǎ ca nici un negustor de carne nu-si va putea vinde cu succes produsele, oricat de ingrijit prezentate ar fi ele, dacǎ reclama pe care si-o face prin foi volante, sǎ zicem, este realizatǎ pe hartie de proastǎ calitate si, cu atat mai putin, dacǎ textul publicitar este scris neglijent, cu greseli ortografice. La fel de importanta este alegerea culorilor: negustorul nostru va reusi sǎ inspire repulsie potentialilor clienti dacǎ a optat pentru o hartie roz, imprimata cu caractere rosii.

Culorile care pot sugera prospetime si curǎtenie sunt, in acest caz, dimpotrivǎ, nuantele deschise de albastru si, desigur, albul imaculat. Personalitatea patronului este o componentǎ decisiva in impunerea unei mǎrci pe piatǎ. La nivelul unui intreprinzator de categorie mica sau mijlocie, care se aflǎ in relatii directe cu mica sa echipa de angajati, dar si cu clientela, personalitatea sa cantǎreste foarte mult in structurarea si functionarea firmei.

In aceste conditii, apare destul de evident faptul cǎ ar fi lipsit de sens sǎ incercati impunerea unei mǎrci in discordanta cu comportamentul dumneavoastrǎ de zi cu zi. Nici un client nu va lua in seama marca pe care doriti s-o lansati dacǎ aceasta pretinde cǎ firma ar poseda niste calitǎti pe care dumneavoastrǎ in mod clar nu le aveti.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1448
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved