Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


PLAN DE AFACERI 'DIPOL PIZZA ' SRL producerea si livrarea la domiciliu a pizzei

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPLAN DE AFACERI

'DIPOL PIZZA ' SRL

producerea si livrarea la domiciliu a pizzei1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Activitatea intreprinderii DIPOL PIZZA SRL se va axa pe producerea de pizza si livrarea acesteia la domiciliul clientului.

Vor exista mai multe feluri de pizza, dintre care principale vor fi:

Pizza Casei cu sunca, cascaval, ciuperci, masline, ardei, ceapa si rosii;

Pizza Exotica - cu ananas, ciuperci, masline;

Pizza Vegetala - cu ciuperci, ceapa, ardei, masline si piper verde;

Pizza Ton - cu peste, usturoi si cascaval;

Pizza Tomato - cu sos din rosii proaspete, cascaval, costita si masline;

Pizza Quatro Fromaggio    - cu 4 feluri de branza, rosii;

Pizza Spinachi spanac, cascaval si ou ochi.

Pizza va fi produsa si livrata in asa mod incat sa-si pastreze gustul si calitatea pana la consumator.

Piata potentiala este reprezentata, de persoane de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la oameni in varsta. Totusi piata tinta a intreprinderii o constituie persoanele cu varsta intre 15-40 ani.

Conform studiilor intreprinse, piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse.

Avantajul competitiv il constituie raportul calitate - pret, rapiditatea de servire si livrare, diversificarea produselor.

Aspecte financiare: investitia necesara este de 25.000$. Acestia vor fi folositi pentru procurarea utilajelor de productie si materiei prime necesare. In primii ani intreprinderea va utiliza o capacitate de productie de numai la 60%. In urmatorii anii se planifica marirea volumului vanzarilor    si ridicarea gradului de utilizare a capacitatii de productie pana la 80%.

Profitabilitatea firmei: estimand rezultatele financiare viitoare obtinem un profit anual de aproape 30.000$ (media pe primii 4 ani), in conditiile de venituri minime si cheltuieli maxime, regimul de lucru fiind de 16 ore pe zi.

Echipa manageriala este formata din 2 manageri.

2. PREZENTAREA INTREPRINDERII

Intreprinderea 'DIPOL PIZZA' SRL este o societate cu raspundere limitata si face parte din categoria intreprinderilor mici. Intreprinderea este proprietatea a 2 membri asociati.

Scopul intreprinderii este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse alimentare (pizza) si prestarea de servicii prin activitatea de antreprenoriat pentru realizarea intereselor sociale si economice ale membrilor asociati pe baza beneficiului obtinut.

Pentru realizarea scopurilor propuse intreprinderea va practica urmatoarele genuri de activitate:

. producerea si realizarea la comanda a pizzei

. livrarea pizzei la domiciliu.

Pretul pizzei, precum si pretul livrarii va fi acceptabil.

3. PRODUSELE SI SERVICIILE FIRMEI

Produsul care va fi fabricat de societate si anume pizza va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintati gurmanzi. Produsul este orientat spre satisfacerea nevoilor de zi cu zi, fie zi de lucru, fie zi de sarbatoare.

Pizza propusa de firma va avea gusturi diferite si specifice. Acest gust se va datora condimentelor proaspete si neobisnuite, de obicei neutilizate de alti producatori de pizza. Denumirea pizzei va fi la fel diferita, aceasta depinzand de materia prima si condimentele folosite la fabricarea produsului finit.

Vor exista urmatoarele denumiri italiene originale:

Pizza Casei cu sunca, cascaval, ciuperci, masline, ardei, ceapa si rosii;

Pizza Exotica - cu ananas, ciuperci, masline;

Pizza Vegetala - cu ciuperci, ceapa, ardei, masline si piper verde;

Pizza Ton - cu peste, usturoi si cascaval;

Pizza Tomato - cu sos din rosii proaspete, cascaval, costita si masline;

Pizza Quatro Fromaggio    - cu 4 feluri de branza, rosii, sunca;

Pizza Spinachi spanac, cascaval si ou ochi.

Se preconizeaza de a produce pizza de diferite marimi si, respectiv, de diferite greutati. Pe viitor se propune producerea pizzei cu greutate si marime speciala, comandata de client.

Dimensiunile si greutatile pizzei propuse de societatea noastra sunt urmatoarele:

Pizza normala cu un diametru de circa 15 cm si o greutate de 300g.

Pizza medie cu un diametru de 20 cm si o greutate de 350g.

Pizza mare cu diametrul de 25 cm si o greutate de 400g.

Pizza cu marimi si greutati speciale, la dorinta clientului.

Produsul original al firmei va satisface gusturile fiecarei persoane, gratie posibilitatilor pe care le oferim clientilor. Viitorii clienti ai firmei vor putea comanda pizza continand diferite produse si condimente specifice.

Intreprinderea preconizeaza sa foloseasca un ambalajul original, in care va fi livrata pizza. Acesta va consta din foaie de carton presat, avand imprimate pe fata emblema intreprinderii si date ce caracterizeaza intreprinderea, adresa juridica, numerele de telefon.

De asemenea intreprinderea va primi comenzi de livrare a pizzei la consumator pentru zile de nastere, sarbatori si alte ocazii speciale.

PROGRAMUL DE MARKETING SI PLANUL DE VANZARI

Produsul fabricat si oferit de firma fiind un produs final, va fi realizat pe piata consumatorului si este orientat persoanelor de toate varstele.

Piata aleasa de intreprindere este o piata in crestere. In viitorul apropiat, daca veniturile de la activitate vor spori, se asteapta deschiderea a noi filiale in alte sectoare ale orasului, precum si in alte orase.

Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata intreprinderea va adopta o strategie indreptata spre:

ridicarea calitatii produsului;

largirea asortimentului produsului;

ridicarea nivelului de deservire post-vanzare;

stabilirea unui pret convenabil pentru toate categoriile sociale.

Clientii potentiali ai intreprinderii sunt persoanele de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la oamenii in varsta. Totusi piata tinta a intreprinderii constituie persoanele varsta carora este intre 15-40 ani.

Pentru ai determina pe clientii sa cumpere produsele fabricate de intreprindere, conducerea va pune accentul, in primul rand, pe calitatea deosebita a serviciilor prestate, pretul convenabil, amabilitatea la indeplinirea comenzii, noutatea serviciului si produsului. La toate acestea se mai adauga faptul ca produsele vor fi fabricate din materii prime ecologic pure.

Pentru inceput frecventa comenzilor produsului va fi mica, aceasta din urma majorandu-se odata cu afirmarea pe piata. De asemenea frecventa cumpararii se va deosebi de la o perioada a zilei la alta, fiind mai mica in perioada zilei, apoi marindu-se la sfarsitul zilei.

Produsele firmei vor ti distribuite direct consumatorului, in urma unei comenzi care poate fi data prin telefon. Distribuirea in raza pietei alese va fi efectuata in circa 20-25 min., produsele fiind livrate in conditii speciale, pastrandu-se calitatile specifice.

Odata cu largirea activitatii si pietei de desfacere, se preconizeaza de a desface produsele si prin intermediul unei retele de magazine de firma.

Preturile la produsele livrate vor fi constituite din elementele proprii lor, reiesind din costurile de productie si din alte cheltuieli. Se preconizeaza de a stabili preturile la un nivel mai jos, 4-9% in zilele de sarbatori etc.

Reclama produselor si serviciilor prestate va fi efectuata prin intermediul retelei mass-media, afise, pe automobilele care livreaza produsele firmei si pe Internet.

Dupa ce produsele au fost fabricate la comanda clientului, in obligatiile firmei intra livrarea produsului pana la locul de destinatie. Clientilor care comanda peste un numar stabilit de produse, li se va acorda un mic cadou.

In raza municipiului Bucuresti exista producatori de pizza (Pizza Hut, Jerry's Pizza) si alti concurenti indirecti (Spring Time, Mado). Pizza Hut produce un asortiment destul de variat de pizza, preturile fiind foarte mari si nu livreaza produsul la domiciliu. Jerry's Pizza, produce un asortiment nu prea variat de pizza, de asemenea livreaza pizza la domiciliu, dar calitatea produselor este in permanenta scadere.

Spring Time propune pizza la un pret convenabil, insa timpul de pregatire este foarte indelungat.

Prin combinatia pret-calitate, asortiment-noutate speram sa cucerim un segment mai mare de piata.

In urma aparitiei intreprinderii DIPOL PIZZA SRL pe piata se presupune o    reactie neintarziata din partea Pizza Hut, care ar putea incepe prestarea serviciului de livrare.

Analiza punctelor forte si a punctelor slabe ale concurentilor

Puncte forte

Puncte slabe

Pizza Hut

    experienta mare;

    amplasament favorabil;

    asortiment variat.

    preturi ridicate;

    nelivrare la domiciliu.

Jerry's Pizza

    retea de comercializare;

    retea de livrare

    calitatea produsului;

    timp mare de asteptare;

    asortiment scazut.

Analiza comparativa a concurentilor

Indicatorii

NICOL

PIZZA

Concurenti

Pizza Hut

Jerry's Pizza

Produsul sau serviciul

Pretul

Calitatea

Amplasarea intreprinderii

Distribuirea produsului

Imagine

Numarul de puncte

5. PROGRAMUL ACTIVITATILOR OPERATIONALE

Procesul de productie consta in urmatoarele etape:

    aprovizionarea cu materie prima a intreprinderii;

    pregatirea aluatului;

    coacerea pizzei in cuptoare;

    livrarea pizzei la domiciliu.

Materia prima va fi procurata de la producatorii autohtoni. Condimentele si alte produse ce nu se produc la noi vor fi aduse din alte tari.   

Pentru coacerea pizzei va fi utilizat un cuptor special in componenta caruia intra forme de diferite marimi (mici, medii, mari). In componenta acestui bloc exista 12 despartituri - 7 pentru formele din aluat si 5 pentru produsele alterabile unde va fi o temperatura constanta (0-20C). Cuptorul este echipat cu functii suplimentare.

Realizarea pizzei va fi efectuata de 2 bucatari si de ceele 2 ajutoare de bucatar. Toate produsele pizza vor fi ambalate, ceea ce va permite pastrarea gustului si calitatii. Livrarea va fi efectuata de catre cele 2 persoane angajate. In caz ca automobilul este ocupat cu o comanda, sau clientul se gaseste nu departe de pizzerie comanda va putea fi realizata cu bicicleta. Se preconizeaza ca intreprinderea va lucra 16 ore in fiecare zi a saptamanii.

Planul de productie si realizare

Denumirea produsului

Unitatea de masura

Cantitatea

Luna 1-4

Luna 5-8

Lua 9-12

Pizza

buc.

Inca un element cheie a activitatii este faptul ca clientul va putea comanda orice combinatie de componente constituitoare ale pizzei, pretul depinzand de ele.

6. MANAGEMENTUL ACTIVITATILOR

Firma va fi condusa de cei 2 asociati, in egala masura, fiecare ocupandu-se de o alta latura a afacerii. Asociatii vor coordona intreaga activitate, se vor ocupa direct de problemele de aprovizionare, productie si desfacere, de asemenea vor angaja si controla personalul.

Procesul de producere a pizzei va fi efectuat de 2 bucatari experimentati si 2 ajutoare ale bucatarului. Procesul de livrare va fi efectuat de 2 persoane angajate.

Salariul asociatilor, cat si personalului va fi alcatuit din salariu fix.

Astfel asociatii vor primi un salariu de 500$ lunar. Salariul bucatarului va fi de 200$, iar a ajutorului de bucatar 125$. Persoanele angajate pentru livrarea pizzei vor incasa de asemenea cate 100$. Cu fiecare angajat va fi incheiat un contract de munca individual.

7. PLANUL FINANCIAR

Necesitatile financiare totale pentru deschiderea afacerii constituie 25.000$, in care:

15.000$ - pentru procurarea utilajului din credite pe termen lung;

7.000$ - pentru procurarea materiei prime din credite pe termen scurt;

3.000$ - alte cheltuieli de productie din surse proprii de finantare.

Conditii de creditare

Indicatorii

Pentru utilaj

Pentru cheltuieli curente

Marimea creditului, $

Termen de creditare

4 ani

2 ani

Rata anuala a dobanzii

Numarul de rambursari /an

Numarul perioadelor de gratie rambursari /an

Rata de rambursare calculata

Tabel de rambursare a capitalului imprumutat ($)

Nr.

Sold. creditor

Rata de

Rest de rambursat

Dobanda scadenta

Dobanda cumulata

rambursat

22.000

-

22.000

1.100

1.100

22.000

-

22.000

1.100

2.200

22.000

3.250

18.750

1.100

3.300

18.750

3.250

15.500

938

4.238

15.500

3.250

12.250

775

5.013

12.250

3.250

9.000

613

5.625

9.000

1.500

7.500

450

6.075

7.500

1.500

6.000

375

6.450

6.000

1.500

4.500

300

6.750

4.500

1.500

3.000

225

6.975

3.000

1.500

1.500

150

7.125

1.500

1.500

-

75

7.200

Luand in considerare veniturile minime si cheltuielile de productie maxime probabile se previzioneaza urmatoarele:

Venituri previzionare:

Lunar:    3.000pizza*3$=9.000$

venituri/4 luni: 9.000$*4luni=36.000$

Cheltuieli previzionare:

Numarul de pizza pe zi 100, lunar 3.000, anual 36.000.

Pentru fabricarea 1 pizza avem nevoie:

Componentele costului

Total chelt.

Cost unitar lunar

lunar

- Cheltuieli constante:

Amortizarea utilajului

718,2

0,1

Chiria spatiului

500,0

0,1

Intretinere automobil

175,0

0,0

Total

1.393,2

0,2

- Cost variabil:

-

Salariu bucatari

400,0

0,0

Salariul a 2 ajutori

250,0

0,0

Salariul pers. ce livreaza

200,0

0,0

Salariul asociatilor

1.000,0

0,1

Total salarii

1.850,0

0,2

-

Combustibil

125,0

0,0

Energie electrica

500,0

0,1

-

Faina

100,0

0,0

Cascaval

150,0

0,0

Sunca

175,0

0,0

Alte ingrediente

525,0

0,1

Ambalaj

750,0

0,1

Alte cheltuieli

400,0

0,0

Total cost variabil

4.575,0

0,5

Total cheltuieli de productie

5.968,2

0,7

Cheltuieli de productie/4 luni =5968.2$*4=23872.8$

Situatia veniturilor si cheltuielilor

Indicatorii

An 1

Total

Luna 1-4

Luna 5-8

Lua 9-12

An 1

An 2

An 3

An 4

Venituri de la realizare

36.000

36.000

36.000

108.000

108.000

108.000

108.000

Cheltuieli de productie

23.873

23.873

23.873

71.618

71.618

71.618

71.618

Profitul

12.127

12.127

12.127

36.382

36.382

36.382

36.382

Rata de rambursat

-

-

3.250

Dobanda bancara

1.100

1.100

1.100

450

Profit disponibil

11.027

11.027

11.027

33.082

24.307

30.757

31.432

Profit cumulat

11.027

22.054

33.082

66.163

90.470

121.226

152.658

Cost variabil unitar = $0,68

Punct critic sau pragul de rentabilitate calculat pentru o pizzerie

PC = 6457.45 / (1.06-0.68) = 16993.3 buc. anual.

Reiesind din calculele estimative se observa ca intreprinderea va acoperi toate cheltuielile, deoarece va produce anual 72000 buc (la cu gradul de utilizare a capacitatii de productie =(6000 buc./10000 buc)* 100%=60%) ce-i de 23,6 ori mai mult decat nivelul pragului de rentabilitate. Profitul obtinut ii va permite sa-si onoreze obligatiunile sale atat fata de banca, cat si fata de buget, precum si sa acumuleze resurse financiare necesare pentru extinderea afacerii in viitorul apropiat. perspectiva

Prin hotararea comuna a celor 3 asociati, o perioada de timp, pana cand intreprinderea nu va avea o pozitie financiara puternica, profitul va fi indreptat spre dezvoltarea intreprinderii.

Mentionam de asemenea ca principiile noastre de lucru sunt: eficacitatea, acuratetea, punctualitatea si dinamismul, principii preluate de la colegii nostri germani de la 'HALLO-PIZZA", care din situatii in care ne aflam si noi au ajuns la cifre comerciale de milioane.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2581
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved