Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Plan de Afaceri - Ceainaria Jasmine

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micCeainaria Jasmine

Prezentarea administrativaCeainaria Jasmine este un loc relativ nou de relaxare in partea veche a orasul Sighisoara. Situata aproape de Turnul Cositorarilor si de Scara Acoperita intr-unul din cele mai linistite si originale locuri ale cetatii medievale intr-o casa incarcata de istorie, localul respecta traditia locului si atmosfera tipica de ev mediu.

Infiintata pe 8 iunie 2004 ceainaria este o societate cu raspundere limitata, condusa de patronii sai Maria si Rares Marcov. Rares Marcov are o experienta manageriala de 5 ani , timp in care a condus cu success o micuta cafenea in orasul natal Cluj.

Dragostea si cunostintele sale despre ceaiuri au facut ca trecerea la deschiderea si conducerea propriei afaceri, Ceainaria Jasmine, sa fie un pas natural. Maria Marcov are o experianta de 7 ani in domeniu: 3 ani ca specialist in plante si 4 ani ca ingrijitoare a ierburilor de ceai la una din serele din campia moldovei. In prezent urmeaza un curs de formare ca nutritionist, iar cunostintele ei despre beneficiile ceaiurilor asupara sanatatii vor fii de mare ajutor ceainariei.

Ceainaria Jasmine va oferi o gama larga de produse: ceaiuri calde si reci, produse de patiserie, ciocolata, si mici pachetele cu ceaiuri si surprize pentru a le lua acasa sau a le face cadou prietenilor pentru un mic dejun delicios. Doamna Marcov est especialista in servirea ceaiurilor si impreuna cu sotul sau vor pregati fiecare angajat. Acestia vor sti conditiile adecvate pentru a pastra, pregati si servi fiecare tip de ceai.

Piata romaneasca de ceaiuri este in crestere. Vanzarile de ceaiuri s-au dublat crescand cu 100% fata de anul 2000, crescand astfel si numarul ceainariilor cu aproape 15%.

Potentialii clienti sunt impartiti intre rezidentii orasului si turisti. Vanzarile vor creste treptat, la fel si numarul clientilor. La inceput vor fii cei care de obicei prefera sa se relaxeze la un ceai intr-o atmosfera placuta, cei care aprecieaza calitatea produselor si serviciilor oferite de ceainaria Jasmine. Astfel atmosfera intima, produsele speciale si originale oferite, varietatea larga a potentialelor produse cadou vor atrage locuitorii orasului sa isi petreaca o dupa-amiaza linistita. Vanzarile facute de turisti se vor datora si asezarii ceainariei la vedere in centrul vechi al orasului, zona cu un sarm aparte. Un alt punct forte este publicitatea facuta prin intermediul principalelor restaurante si pensiuni.

Obiective

Deschiderea unui local de succces, ce se bazeaza pe vanzarea de ceai si ciocolata, angajand in primul an doi sau trei angajati

Un numar minim de 200 de clienti regulati in primul an al afacerii

Sa se ajunga la o cifra de afaceri de 190 000$ in primul an

Obtinerea unui profit net rezonabil la sfarsitul anului 3 al afacerii

Misiunea

Telul ceainariei Jasmine este de a oferi ceaiuri si ciocolate de cea mai buna calitate locuitorilor si vizitatorilor orasului Sighisoara intr-o atmosfera vesela si relaxanta

Cheile succesului

Experienta patronilor care sunt si manageri - sotii Marcov au ani de experienta in acest domeniu dar si in altele complementare

Produse de calitate - folosirea celor mai bune plante de ceai, produse de patiserie deosebite si cea mai gustoasa ciocolata

Servirea clientilor excelenta - fiecare client va fii tratat ca si cum ar fi un oaspete de onoare al localului

Fara competitie directa - este singura ceainarie pe o raza de peste 30 de km

Capital initial suficient ca sa poata supravietui primului an pana se stabilizeaza numarul clientilor de baza

Elemente de identificare ale firmei

Ceainaria Jasmine este o afacere aflata in plina ascensiune. Situata la intersectia unor strazi bine circulate ceainaria are ca atu cele peste 50 de tipuri de ceaiuri incluzand ceaiul negru.ceailu verde, ceaiurile din plante (infuzii) dar si ceaiurile aromate care se servesc calde sau reci.

Mai mult, in afara de acestea, meniul contine ciocolata de cea mai buna calitate, o gama larga din cele mai delicioase prajituri facute dupa vechi retete tipice locului dar si salate din fructe proaspete. Din moment ce nu intentioneaza sa intre in competitie cu cafenelele din zona la ceainarie se pregateste un singur tip de cafea zilnic din politete fata de clienti.

Nimic nu poate fi mai reconfortant in zilele fierbinti de vara dupa ce ai ratacit pe stradutele intortocheate ale cetatii medievale decat un popas la ceinaria Jasmine. Mobilierul din fier forjat, tablourile atinse de patima vremii, decoratiunile interioare, totul este menit sa ii transporte pe clienti in timp, cu blandete si armonie, fiecare pas fiind plin de poezie si mister.

Actionariatul firmei

Fiind un S.R.L. proprietarii Ceainariei Jasmine sunt managerii ei Maria si Rares Marcov fiecare detinand 50% din actiunile firmei.

Rares Marcov are o experienta manageriala de 5 ani , timp in care a condus cu succes cafeneaua "Cher amie" din Cluj, desi diploma lui de facultate il atesta ca inginer de mecanica fina. Contabilitatea tinuta cu rigoare la cafenea si cursul de "Management aplicat" pe care l-a facut timp de 6 luni au facut din el candidatul perfect la postul de manager a cafenelei "Cher amie".

Maria Marcov are o experianta de 7 ani in domeniul plantelor: 3 ani ca specialist in plante si 4 ani ca ingrijitoare a ierburilor de ceai la una din serele din campia moldovei. In prezent urmeaza un curs de formare ca nutritionist, iar cunostintele ei despre beneficiile ceaiurilor asupara sanatatii vor fii de mare ajutor ceainariei.

Baza tehnico-materiala

Echipamentele si inventarul vor alcatui 75% din cerintele principale. Imbunatatirile aduse casei inchiriate si cheltuielile generale reprezinta cele 25% ramase.

Proprietarii investesc 10330$ in afacere. Totalul de care a fost nevoie pentru deschiderea afacerii este de 63963$. Astfel cei 53633 $ de care a mai fost nevoie i-au obtinut printr-un imprumut bancar pe termen lung pe care o sa-l plateasca integral in 6 ani, cu o rata a dobanzii de 9,25%.

Bunuri pe termen lung 13808$

Lada frigorifica 3500$

Dulapioarele etajera pentru ceai 2300$

Masina de fiert apa 1100$

Masina de facut cafea 908$

Masina de spalat vase 3000$

Alte articole de menaj si accesorii 3000$

Bunuri pe termen scurt 6605$

Rasnita de cafea 564$

Shaker-e de ceai rece 541$

Mobile 5500$

Cheltuieli suplimetare 1200$

Servetele de masa, palete de mestecat, produse de curatat, pahare

Cheltuieli initiale

Juridice

Articole de papetarie

Brosuri de promovare

Asigurare

Chirie

Renovari si redecorari

Cheltuieli suplimentare

Vesela(farfurii, cesti, ibrice)

Alte cheltuieli

Total cheltuieli initiale

Bunuri materiale initiale

Necesar plati initiale

Termenii de inventar initial

Alte bunuri materiale curente

Bunuri materiale pe termen lung

Total bunuri materiale

Total

Capital initial

Cheltuieli initiale din capital

Bunuri materiale initiale din capital

Total capital necesar

Bunuri materiale

Bunuri materiale initiale neplatite

Necesar plati initiale

15000$

Crestere capital aditional

Balanta platilor la data de inceput

15000$

Total bunuri materiale

45413$

Valori initiale raportate ale cheltuielilor, bunurilor materiale, investitiei si imprumutului bancar

Produse si Servicii

Ceainaria Jasmine este specializata in ceaiuri de cea mai buna calitate,ciocolata fina si cosuri pentru cadouri. Scopul este ca ceainaria sa fie o destinatie pentru vizitatori si o resursa pentru localnicii cautatori de cadouri,experiente noi si cunostinte despre ceai.

52 de tipuri de ceai

Iubitorii de ceaiuri vor cunoaste cele mai bune temperaturi si cei mai buni timpi de fierbere pentru fiecare din cele 52 de tipuri de ceaiuri pe care le oferim.Acestea includ ceaiuri negre precum Asaam,Ceylon,Darjeeling si Keemun,amestecuri precum Chai,Earl Grey si creatii proprii ca "petrecere medievala", un amestec de Ceylon/Vanilla/Jasmin.

Este oferita si o gama larga de ceaiuri verzi,care devin din ce in ce mai populare odata cu cresterea numarului de restaurante chinezesti. Infuziile de plante fara cofeina ale Ceainariei Jasmine variaza de la aromatele Roibosh la amestecuri de fructe precum si la cele medicinale (chamomile,ginseng).

Toate aceste ceaiuri sunt disponibile calde,reci dar si nepreparate pentru clientii care doresc sa le pregateasca acasa.

Produse de patiserie

Pentru a suplimenta bauturile ceainaria ofera o mica selectie de produse de patiserie proaspete,de la patiseria locala.Alianta cu aceasta patiserie permite achizitionarea produselor proaspete, la un pret rezonabil in schimbul reclamei.

Aceste produse nu sunt folosite pentru cresterea profitului ci pentru creearea unui serviciu complet,fara a investi in bucatari,patiseri si echipament de bucatarie. Bazandu-se pe studiul pietei se crede ca 3/4 din clientii vor comanda o prajitura,o felie de tort,o briosa sau un croissant savuros alaturi de ceaiul lor. Neoferind aceste produse vom pierde clienti.

Ciocolata

Pastrandu-si standardele va vinde ciocolata de calitate superioara precum Godiva, Scarffen,Berger si Garrison, precum si cele nedaunatoare mediului ca Dagoba si ciocolata vegetariana. Se ofera o selectie limitata de trufe si bomboane glazurate (cirese in ciocolata, coaja de portocala si ginger in ciocolata) si o gama larga de batoane si cosuri-cadou.

Cafea

Fiind o ceainarie,se bazeaza pe ceai.Din moment ce nu este interesata sa concureze cu cafenelele se va servi doar un fel de cafea zilnic pentru a-i multumi pe cei ce insotesc adevaratii iubitori de ceaiuri

Enciclopedia ceaiului

Aceasta include ibrice speciale, seturi decorative, carti despre "arta ceaiului" si multe alte obiecte sezoniere legate de ceai.

Cosurile cadou

Se oferia o selectie de cosuri gata facute, dar clientii vor putea creea unul pentru orice ocazie. Seturile de ceai vin dintr-o gama variata de marimi si culori. Ceainaria va avea un stoc de cel putin 5 culori diferite.

Analiza pietei

Segmente de piata - potentiali clienti

Anticipam o impartire a clientilor intre localnici si turisti, cu varste cuprinse intre 23 si 60 de ani si un venit mediu.

Ani

Potentiali clienti

Nivel crestere

Localnici

12155

Turisti

Total

Ceainaria Jasmine va fii un loc de socializare si destindere pentru clasa de mijloc a orasului Sighisoara rasfatandu-se cu ceaiuri alese, prajituri delicioase, o ciocolata unica si cosulete cadou al caror continut il vor putea alege chiar ei.

Pentru turisti ceainaria Jasmine va fii oprirea perfecta in timpul vizitarii cetatii medievale. Raportul calitate pret va fi apreciat de acestia. Se poate intampla deasemenea ca unii clienti sa cumpere produsele mai scumpe in ideea ca "tot ce este cu adevarat bun are si un pret pe masura".

Analiza serviciilor oferite

Piata ceaiului este relativ noua. Insa succesul unei asemenea afaceri este recunoscut de multi dintre patronii de localul din zonele urbane. Atmosfera linistitoare, relaxanta dar si produsele aromate,speciale servite cu mult tact si grija fac din ceainari localuri din ce in ce mai frecventate.

Istoria ceaiurilor este ls fel de captivanta iar ceainaria Jasmine ofera mici brosuri cu astfel de detalii.

Dintre acestea "miturile" despre ceai:

majoritatea oamenilor nu fac din bautul ceaiului un adevarat ritual asa cum se intampla cu cafeaua

ceaiul se consuma dupa amiaza si seara inainte de culcare

oamenii beau ceai numai in anotimpurile reci

imaginea ceaiului este asociata cu imaginea doamnelor mai invarsta, papusi de portelan

Adevaruri despre ceai:

popularitatea ceaiului creste si din ce in ce mai multi oameni beau ceai ca inlocuitor la cafea

ceaiul se poate consuma de-a lungul intregii zile cantitatea mica de cafeina permitand consumul mai multor cesti odata

in zilele noastre ceaiul se consuma tot timpul anului

efectele benefice asupra santatii imbunatatesc imaginea ceaiului

Competitia in domeniu

In industria ceaiului, a ceainariilor mai exact competitia depinde in mare masura de calitatea ceaiului, de cunostintele chelnerilor in a servi ceaiul si in cultivarea si educarea unor clienti loiali. Consumatorii de ceaiuri la pliculete, sau a parfurilor gasite in magazine sunt uimiti de varietatea larga de gusturi, testuri si arome ale ceaiului adevarat, de calitate. Ofera-le acestora o ceasca buna de ceai si se vor intoarce mereu la ceainaria ta.Dar cea mai mare incercare este sa ii faci sa intre pentru prima oara in localul tau.

Bautorii de ceai cauta un loc placut, relaxant in care sa isi manifeste dragostea pentru ceai, sa o imparta cu alti pasionati, sa invete mai multe despre varietatile de ceai, despre modul in care se cultiva sau despre propietatile lor curative. Iar adevaratii bautori de ceai vor alege mereu calitatea in detrimentul pretului si comoditatii.

Femeile rezidente in Sighisoara dar si cele din imprejurimi cauta un loc comod, intim, unde sa intalneasca prieteni,sa manance o prajitura buna mai exact un loc in care sa fie rasfatate la un pret moderat.

Se spune ca odata ce ai calcat pragul unei ceainarii te vei intoarce negresit. Lucru confirmat deseori de turisti. Acestia pot fi noi bautori de ceai, cei care nu au gustat inca un ceai adevarat dar si cei care sunt pasionati de mancatul sanatos sau sunt chiar vegetarieni. Intrucat ceainaria Jasmine este singura pe o raza de 30 de km nu se poate pune problema de competitie directa cum ar fi cazul intr-un astfel de domeniu.

Startegie si implementare

Se va combina publicitatea agresiva prin printuri cu evenimente speciale si promotii pt a prezenta Ceainaria Jasmine localnicilor si turistilor din Sighisoara si pt a prezenta ceaiurile adevarate in general. Vanzarile depind de produse si servicii de inalta calitate. Se vor face traininguri cu fiecare angajat pentru a-i invata cum se stocheaza, prepara si cum se servesc cele 52 de feluri de ceai servite. Ceaiurile si ciocolata vor fii vandute la preturi accesibile ce vor descuraja clientii sa caute bunuri ieftine si de proasta calitate.

Aceasta nu numai ca va accentu sentimentul de prestigiu pe care clientii il au cand viziteaza ceainaria dar ii va asigura ca vom avea aceelasi pretentii de la serviciile si calitatea produselor oferite

Avantajul competitiv

Punctele forte din punct de vedere al competitiei

Experienta lui Rares Marcov de a conduce cu success o cafenea intr-un local asemanator

Experienta doamnei Marcov:3 ani ca specialist in plante si 4 ani ca ingrijitoare a ierburilor de ceai, si cursul de servire a ceaiului

Singura ceainarie pe o raza de 30 de km

Contracte de distributie competitive cu marii producatori de ceai din Europa

Singurii din zona care ofera o asa larga varietate de ciocolati

Produsele si serviciile de inalta calitate

Punctele slabe

Slabiciunea cea mai mare este aceea ca este o afacere noua care va concura impotriva lanturilor de cafenele deja existente si a clientilor lor care poate nu stiu cat de bune sunt produsele noastre

Pentru a face vanzari nu trebuie numai sa gasim clienti noi ci si sa furam clienti de la magazinele deja existente si de a le schimba obiceiul de a-si bea ceaiul

Putem face asta doar prin asigurarea unei selectii mai bune de ceaiuri si ciocolati, orientandu-ne spre servicii de inalta calitate si servici de livrare complete.

Strategia de marketing

Aceasta trebuie sa indeplinesca doua lucruri

sa aducem la cunostinta potentialilor clienti de locul in care s-a deschis Ceainaria Jasmine

sa educam potentialii clienti in ceea ce inseamna o ceainarie si cat de minunata poate fi experienta unui ceai baut intr-un asemenea mediu

Bugetul alocat marketing-ului nu va depasi 5% din vanzarile anuale.

Fiecare grup de clienti va fii sensibilizat in functie de tipul de clienti din care face parte.

Se va face astfel publicitate prin intermediul flyer-elor si a micilor brosuri impartie in magazinele de alimente, restaurante, saloane de infrumusetare , buticuri, magazine de suveniruri dar si in ziarele locale in ziua in care acesta are cel mai ridicat raiting adica martea.

Strategia vanzarilor

Fiind oarecum noua in domeniu ceianaria s-a bazat pe consumatorii loiali fie ca vin o data pe luna sau de mai multe ori pe saptamana. Fiecare dintre ei va fii tratat cu acelasi respect si gratie.

Previziunea vanzarilor

Anul

Vanzarile

Ceaiuri calde

Ceaiuri reci

Produse de patiserie

Ciocolata

Ceai Paraphernalia

Cosuri cadou

Ceaiuri pentru acasa

Total vanzari

Costuri directe din vanzari

Ceaiuri calde

Ceaiuri reci

Produse de patiserie

Ciocolata

Ceai Paraphernalia

Cosuri cadou

Ceaiuri pentru acasa

Subtotal costuri directe din vanzari

Vanzari lunare

Vanzari anuale

Managementul companiei

Ceainaria Jasmine este o companie mica condusa de Maria si Rares Marcov, sot si sotie, ca o societate cu raspundere limitata. Maria Marcov este designerul si cea care decide sub ce forma apar spre vanzare produsele iar Rares Marcov manageriaza magazinul. Dupa cum este mentionat mai sus amandoi au experienta in acest domeniu si isi etaleaza cunostintele in alegerea ceaiului, pregatirea acestuia si promovarea produselor pentru a aduce succes ceinariei.

Stilul managementului aplicat reflecta participarea celor doi patroni. Notiunea de ierarhie nu este aplicata intrucat ei incurajeaza angajatii sa invete cat mai mult posibil despre toate aspectele afacerii. Se respecta notiunea de conlucratori si fiecare angajat este trata l afel de bine. Fiind o afacere de familie este usor de inteles ca toti angajatii au propriile lor vieti, personalitati si sperante indiferent cu ce se ocupa in cadrul ceainariei. Situata intr-un oras destul de mic este probabil ca multi dintre clienti sa ii cunosca personal pe cei care servesc ceaiurile acestia fiind studenti sau casnice. De aceea este important ca acestora sa le faca placere sa munceasca in ceainarie si sa se simta recompensati pentru munca lor.

Numarul personalului a fost de 4 in primii 3 ani. In anii urmatori daca este necesar vor fii angajati inca 2 membrii, in functie de cresterea economica a localului.

Personalul

Anul   

2005

2006

2007

Rares Marcov

30000$

35000$

Maria Marcov

12000$

14000$

2 chelneri

14000$

14500$

Numar total angajati

4

4

TOTAL

63500$

Planul financiar

Presupuneri importante

nu se va deschide nici o alta ceainarie in sighisoara

o crestere continua, graduala a nivelui clasei socio-economice din zona Sighisoarei

intereseul turistic pentru aceasta zona se va pastra

va crest enumarul clientilor interesati de ceai si macare sanataosa

ciocolata de prima clasa va fii in continuare aleasa drept cadou

Presupuneri generale asupra taxelor si ratei dobazii

Anul

2006

2007

Rata dobanzii curente

9,50%

9,50%

Rata dobanzii pe termen lung

9,25%

9,25%

Rata taxelor si impozitelor

30%

30%

Profit si pierdere

Afacerea este profitabila de la inceputul primului an, profitul net continuand sa creasca pe masura ce cresc si vanzarile. Cheltuielile cu vanzrile si marketingul include costuril ealocate plubicitatii si promotiilor cum ar fi degustarea lunara si cupoanele cu reducere de jumatate de pret pentru turisti.

Profit lunar

Profit anual

Cresterea marginala lunara

Cresterea marginala anuala

Graficul platilorPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 10528
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved