Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


INDICATII PRIVIND PLANUL DE ALARMARE, ALARMAREA IN CAZ DE INCENDIU SI INSTRUIREA ELEVILOR

Protectia muncii+ Font mai mare | - Font mai micIndicatii privind planul de alarmare, alarmarea in caz de incendiu si instruirea elevilor

Cuprinsintroducere

PLANUL DE ALARMARE SI EVACUARE

CHECK-LISTE privind asigurarea conditiilor de

"APARARE IMPOTRIVA INCENDIILOR IN SCOLI"

stingatoare

Utilizarea stingatoarelor

Informatii pentru elevi

Masuri in cazul producerii unui incendiu Si al altor pericole

anexe

INTRODUCERE

In caz de

incendiu sau alte pericole ce pot avea loc intr-o cladire, este important a se urmari evacuarea cat mai rapida si in siguranta a persoanelor.

In acest sens, in functie de categoria persoanelor implicate, se stabilesc modalitatile de alarmare, comportamentul de adoptat in caz de urgenta, atributiile pe care trebuie sa le indeplineasca factorii responsabili desemnati.

Concluziile rezultate in urma unor incendii demonstreaza ca, in caz de pericol, comportamentul persoanelor se poate caracteriza prin:

a.-in primele momente de la alarmare, nesiguranta, interpretare gresita, indecizie si cautare de informatii;

b.-reactia sceptica la semnalul de alarma de incendiu (alarma este reala sau este vorba doar de un exercitiu ?);

c.-efectul de grup asupra individului;

d.-evitarea cailor de evacuare, de care utilizatorii nu sunt siguri .

Studii internationale arata in mod clar ca, in caz de incendiu, oamenii cauta mai intai sa stie ce se intampla, dar influenta de grup este atat de mare ca individul urmeaza actiunile grupului, chiar daca acestea contravin propriei perceptii a situatiei sau propriei norme comportamentale. Daca grupul nu reactioneaza, nu reactioneaza nici individul, el gasindu-se, astfel, in situatia in care propria sa viata este amenintata. Exista insa si pericolul ca un lider al grupului care are initiativa, sa fie urmat de grup sau de o parte a grupului. In urma unor incendii cu urmari dramatice s-a constatat ca liderii care, nu erau familiarizati cu locul sau au ignorat procedura de urmat in caz de incendiu, au pus grupul in pericol (persoane blocate in culoare fara iesire, patrunderea in culoare pline de fum si gaze toxice, etc.).

Factori, precum timpul mare de descoperire a unui incendiu, momentul intarziat al alarmarii persoanelor aflate in pericol, modul deficitar de alarmare, nesemnalizarea cailor de evacuare si acceselor, necunoasterea cladirii si a modului de comportare de catre persoane, pot intarzia inceputul evacuarii sau pot conduce la alegerea unui drum mai lung pana la iesire in locul drumului scurt.

Incendiile in unitatile de invatamant sunt in prezent foarte rare. Aceasta nu trebuie sa conduca insa la neglijarea masurilor de aparare impotriva incendiilor in aceasta categorie de obiective. Daca totusi, intr-o scoala izbucneste un incendiu, atunci cei implicati se vor confrunta cu probleme foarte dificile. Pe langa efectul direct al focului, cele mai mari pericole le reprezinta fumul si gazele de incendiu. Dar unitatile de invatamant se pot confrunta si cu alte pericole, precum amenintari cu bombe sau cutremure, evenimente ce conduc la necesitatea evacuarii persoanelor.

Exercitiile de evacuare, periodic realizate, vin in sprijinul conducerii unitatii de invatamant, personalului cu atributii specifice (alarmare, evacuare, stingere) in caz de incendiu, precum si profesorilor si elevilor.

Pe langa executarea exercitiilor de alarmare in baza planului de alarmare si evacuare, educatia elevilor trebuie sa cuprinda si pregatirea preventiva in domeniul apararii impotriva incendiilor care se face organizat in scoli conform unei programe de invatamant.

Aceasta lucrare se adreseaza tuturor profesorilor, care ii instruiesc pe elevi in privinta comportamentului pe care trebuie sa-l adopte in caz de alarma. Pe de alta parte ofera directorului scolii si responsabilului cu p.s.i. un sprijin efectiv la stabilirea unui plan corect de alarmare.

Fiind un document caracteristic conditiilor interne ale fiecarei unitatii de invatamant, lucrarea nu poate oferi un model standard pentru Planul de alarmare si evacuare, ci doar sa schiteze structura acestuia. Planul de alarmare si evacuare cuprinde instructiuni si sfaturi privind comportamentul in caz de incendiu si masurile specifice de interventie. El trebuie sa cuprinda pentru fiecare categorie potentiala de pericol toate masurile tehnice si organizatorice. De asemenea, planul de alarmare si evacuare va cuprinde si masurile de prevenire a incendiilor din unitatea scolara respectiva.

La baza intocmirii planului de alarmare stau urmatoarele documente:

Normele specifice de prevenire si stingere a incendiilor pentru unitati de invatamant

Aceasta instructiune

Experientele ultimului exercitiu de alarmare; planul de alarmare nu este    niciodata definitivat, fiind necesara reactualizarea lui permanenta.

PLANUL DE ALARMARE si evacuare

A.-INCENDII

In principiu, Planul de alarmare si evacuare al unei scoli nu poate fi intocmit de o singura persoana, la elaborarea lui trebuind sa contribuie:

Directorul scolii

Responsabilul cu p.s.i. in scoala

Planul de alarmare si evacuare este structurat in trei capitole:

Capitolul I se adreseaza tuturor persoanelor, care se pot afla la un moment dat in scoala - chiar si cand acestea sunt pentru scurt timp (de ex. vizitatori, parinti). El cuprinde instructiuni privind comportamentul de urmat de aceste categorii de persoane in cazul in care este necesara evacuarea. Un model de instructiuni este prezentat in anexa nr.1.

In unitatile de invatamant aceste instructiuni sunt amplasate in casa scarii sau lift, in apropierea intrarii in scoala sau langa stingatoare. Culoarea si textul nu trebuie schimbate. Totusi, pot fi indepartate cuvinte sau simboluri, ca de exemplu "nu folositi ascensorul" daca nu exista nici un ascensor in cladire. Conform Motto "cu cat mai putin cu atat mai bine" s-ar putea renunta de exemplu in scolile generale la formularile "stingeti incendiul" sau "utilizati stingatoarele", atata timp cat in situatii de urgenta toti profesorii si elevii au interesul principal sa evacueze rapid cladirea si nu participa la stingere.

Capitolul I se refera si la marcarea cailor de salvare si de evacuare in caz de urgenta. Aceasta se face in acord cu pompierii. Simbolurile internationale ale acestora sunt reprezentate in anexa nr.2.

Capitolul II se adreseaza persoanelor, care isi petrec timpul in cladire, deci care nu sunt doar in trecere (de ex. profesori, elevi).

El este impartit in urmatoarele subcapitole:

Reguli specifice de prevenire a incendiilor

Scenarii de incendiu

Cai de evacuare si salvare

Sisteme de alarmare si echipamente de stingere a incendiilor

Reguli speciale de comportament in caz de incendiu

Anuntarea incendiului

Semnale de alarmare si indicatii

Evacuarea in siguranta

Stingerea incendiului

In fiecare clasa vor fi afisate intr-un loc vizibil extrase din acest capitol cuprinzand reguli pe care elevii si profesorii trebuie sa le cunoasca si sa le respecte in cazul declansarii alarmei de evacuare. Un exemplu dintr-un astfel de extras este prezentat in anexa nr.3

La realizarea acestui capitol se va tine seama de urmatoarele principii:

Nu este nevoie de text mult!

Formulare clara !

Prezentare concisa.

Se recomanda desenarea unui plan al etajului

si marcarea cu culoarea verde a cailor

posibile de evacuare si a tuturor scarilor si acceselor.

In acest context, este important

Usile de evacuare catre exterior trebuie sa fie accesibile permanent pe timpul functionarii unitatii de invatamant si sa poata fi deschise usor din interior fara dificultate.

Nu este suficient daca este prevazut ca administratorul sa deblocheze usile in caz de alarma.

Usile trebuie sa se deschida in sensul evacuarii.

Se interzice pastrarea in cutii a cheilor pentru usile de evacuare catre exterior.

Dimensiunile si numarul cailor de evacuare si salvare se asigura respectand prevederile Normativului tehnic specific de siguranta la foc.

La elaborarea capitolului II se va tine seama de urmatoarele conditii:

Evacuarea rapida a cladirii

Siguranta primeaza rapiditatii

La evacuare grupele de elevi trebuie sa fie conduse compact spre exterior

Supravegherea si ordinea pot evita panica

Salvarea oamenilor primeaza stingerii incendiilor

Un punct important in cadrul subcapitolului "Evacuarea in siguranta" il constituie stabilirea locului de adunare. Locul de adunare va fi astfel ales incat sa indeplineasca urmatoarele conditii principale:

asigura un spatiu suficient pentru toate persoanele care urmeaza a se evacua din cladire

este desemnat individual pentru fiecare clasa in parte

drumul pana la locul de adunare este accesibil si fara pericole

sa fie sigur, urmarindu-se ca persoanele aflate pe locul de adunare sa nu poata fi afectate ca urmare a dezvoltarii incendiului sau interventiei pompierilor (intoxicatie cu fum, caderea unor parti de constructie, accidente cu vehiculele de interventie etc)

sa nu incomodeze interventia pompierilor

Capitolul III se adreseaza persoanelor, care pe langa obligatiile generale au si atributii speciale in domeniul apararii impotriva incendiilor (de ex. directorul scolii, administratorul, tehnicieni).

Astfel, in caz de urgenta, profesorii au ca atributie principala "Evacuarea scolii". Obligatiile directorului si administratorului scolii in caz de alarma sunt reglementate prin instructiuni de serviciu. In acest context mai trebuie clarificate si alte aspecte, precum:

Cine verifica realizarea evacuarii totale?

Cine ii intampina pe pompieri si il informeaza pe seful de interventie?

M B.-Amenintarea cu bombe

Se poate intampla ca o unitate de invatamant sa trebuiasca sa fie rapid evacuata ca urmare a unei amenintari anonime cu bomba sau a altor delicte criminale. Ce trebuie urmarit intr-un astfel de caz?

Pentru a stabili masurile speciale corecte de actiune in aceste cazuri, in vederea includerii lor in Planul de alarmare si evacuare, se solicita sprijinul politiei si protectiei civile.

Directorul scolii este cel care are responsabilitati si competente pentru indeplinirea masurilor stabilite prin Planul de alarmare si evacuare.

Check-liste privind asigurarea conditiilor de

Aparare IMPOTRIVA incendiilor in scoli

Nr.

crt.

Aspecte de urmarit

DA

NU

La nivelul scolii exista un Plan de alarmare si evacuare

In scoala (holul de intrare, casa scarii, avizier) sunt afisate instructiuni privind comportamentul de urmat in caz de evacuare a scolii (anexa nr.1).

In fiecare sala de curs sunt afisate instructiunui cu reguli de comportare in caz de incendiu (anexa nr.3).

Pentru fiecare clasa exista un loc de adunare prestabilit.

S-a stabilit ca rezultatul prezentei la locul de adunare dupa evacuarea cladirii sa fie anuntat directorului.

Semnalul de alarma se diferentiaza clar de semnalul zilnic de intrare la ore si iesire in pauza si este sesizabil din orice loc.

Exercitiile de alarmare anuale sunt executate.

Exercitiile sunt organizate impreuna cu pompierii militari.

Profesorii sunt informati despre comportamentul corect in caz de alarma de incendiu.

Elevii sunt informati despre comportamentul corect in caz de alarma de incendiu.

Este reglementata indeplinirea atributiilor specifice (verificarea evacuarii scolii, primirea pompierilor, sprijinirea persoanelor cu handicap, verificarea evacuarii incaperilor de specialitate, incaperilor administratiei, etc.)

Dupa fiecare exercitiu, are loc o "analiza critica a acestuia" cu elevii si cadrele didactice.

Impreuna cu pompierii militari, se organizeaza teme de prezentare a pericolelor de incendii existente si a modului de comportare a elevilor pe timpul unui incendiu.

Pe timpul orelor de program, usile de pe caile de evacuare si salvare se pot deschide din interior.

Lichidele combustibile sunt pastrate doar in incaperi in care se interzice fumatul si doar in cantitati permise.

Pozitia buteliilor de gaz sub presiune si spatiile de pastrare a materialelor periculoase respecta precizarile normelor specifice.

Stingatoarele sunt in numar suficient, amplasate in loc vizibil si sunt usor de luat.

Stingatoarele sunt verificate conform normelor din punct de vedere al functionarii.

Exista persoane in scoala care pot utiliza in caz de urgenta, imediat si profesionist, stingatoarele.

Numerele de telefon al pompierilor, politiei, protectiei civile, serviciului medical de urgenta/ambulanta, etc. sunt afisate in dreptul fiecarui telefon.

STINGATOARE

Fiecare profesor trebuie sa stie,

unde se gasesc stingatoarele,

cum se utilizeaza acestea,

ce tip de stingator este propriu fiecarui tip de incendiu,

ce tactica de stingere trebuie utilizata.

De aceea:

Informati-va unde sunt amplasate stingatoarele in scoala dumneavoastra !

Cititi indicatiile de folosire - pe cat posibil chiar acum si nu abia atunci cand s-a produs incendiul !

Solicitati directorului scolii realizarea in scoala dumneavoastra a unui exercitiu practic in caz de incendiu pentru profesori, la care sa participe si directorul scolii, responsabilul cu p.s.i., pompierii militari si pompierii civili din localitate.

Clase de incendiu:

Clasa A

Clasa B

Clasa C

Clasa D

Incendii de materiale solide, de natura organica, a caror combustie are loc in mod normal cu formare de jar

Incendii de lichide sau solide lichefiabile

Incendii de gaze

Incendii de

metale

Stingatoare corespunzatoare clasei de incendiu:

A

B

C

D

Cu apa

Cu pulberi ABC

Cu pulberi ABC

Cu pulberi ABC

Cu pulberi BC

Cu pulberi BC

Cu pulberi speciale pentru metale

Cu spuma si produse pe baza de apa

Cu spuma si produse pe baza de apa

Cu CO2

(cu palnie conectata la furtun)

Cu CO2

(cu palnie incorporata in stingator)

Alte precizari:

De cate ori este posibil, in loc de stingator se va utiliza patura antifoc.

Computerele si instalatiile electrice trebuie stinse cu CO2 sau

alt agent de stingere cu efecte similare.

Lichidele combustibile, grasimile si benzinele nu se sting niciodata cu apa.

Utilizarea stingatoarelor

Tactica de stingere

Fals

INSTRUCTIUNI

Corect

Incendiul trebuie atacat

pe directia vantului

Incendiul se stinge incepand

din fata focarului

Dar: incendiile de materiale care se topesc sau curg se sting atacand de sus si spre spatele focarului

Interventia se face utilizand in

acelasi timp stingatoare

suficiente si nu unul dupa altul

Dupa stingerea incendiului

controlati ca acesta sa nu se reaprinda

Stingatoarele utilizate nu vor fi reamplasate la locul lor

Stingatoarele utilizate

vor fi reincarcate

Informatii pentru elevi

Comportament corect in caz de alarmare

Orice semnal de alarma trebuie sa fie luat in serios.


Fiecare persoana trebuie sa cunoasca calea de evacuare spre exterior din incaperea in care se afla.

Toate trecerile, coridoarele si scarile, care, in caz de pericol, sunt cai de evacuare si salvare trebuie sa fie mentinute libere.

Salvarea oamenilor primeaza stingerii incendiilor! In caz de incendiu, taietate are evacuarea cladirii.

Comportament in institutii de invatamant: in caz de incendiu, se paraseste incaperea in ordine si liniste, dar rapid; nu se iau obiecte personale sau de imbracaminte. Profesorul se convinge ca nu a ramas nimeni in incapere.

Ferestrele se inchid, daca mai este timp.

Usile se inchid, dar nu se blocheaza.

Nu trebuie lasata lumina aprinsa.

Nu alergati, dar nu mergeti nici agale.

Elevii si grupele de elevi fara supraveghere se alatura unei clase cu profesor si parasesc cladirea.

In cazul in care nu puteti sa va evacuati in conditii de siguranta (culoare pline de fum sau diverse obstacole pe caile de evacuare) va intoarceti in clasa si va asezati in dreptul ferestrei pentru a fi vazuti de pompieri.

Pe timpul alarmei elevii unei clase raman impreuna. La locul de adunare profesorul face prezenta. Elevii lipsa sunt anuntati directorului.

Alarma este oprita doar de directorul scolii. Cand semnalul de alarma se opreste nu inseamna neaparat oprirea alarmei.

Ora de sport: In cazul unei alarme de evacuare, ora este intrerupta, sala de sport este evacuata; fara a se imbraca, elevii se indreapta impreuna spre locul de adunare.

In conditii de ploaie sau frig: ora este intrerupta; fara a se imbraca, elevii se aduna in apropierea accesului spre exterior, asteptand noi indicatii.

Bazin de inot: In cazul unei alarme de evacuare, se paraseste bazinul imediat; fara a se imbraca, elevii se aduna in apropierea accesului spre exterior, asteptand noi indicatii.

De elevii cu handicap se ingrijesc colegii de clasa. Este valabil si pentru cei cu handicap temporar (de exemplu: un picior in ghips).

ATENTIE:

La declansarea intentionata a unei alarme false, autorul va suporta consecintele determinate de fapta sa. Sanctiunea va fi decisa si aplicata de conducerea scolii (de exemplu: plata cheltuielilor determinate de evacuare, scaderea notei la purtare, etc).

reguli generale de comportament

In toate scolile trebuie sa se realizeze anual exercitii de alarmare, cel putin o data pe semestru

Scopul acestora este exersarea comportamentului corect in cazul declansarii unui incendiu si a altor pericole.

Primul exercitiu de alarmare trebuie sa fie precedat obligatoriu de instruirea profesorilor si elevilor privind reguli de comportament.

Elevii trebuie sa cunoasca regulile generale de comportament.

Evacuarea rapida a scolii

Spirijinirea persoanelor cu handicap

Cunoasterea locului de adunare

Executarea prezentei

Moduri de comportare specifice in unitati speciale de invatamant

Cele mai importante activitati atat pe timpul exercitiilor de alarmare cat si in caz de urgenta sunt evacuarea rapida a cladirii si verificarea prezentei la locul de adunare

In acest sens au fost stabilite regulile de comportament. Aceste reguli pot fi completate cu reguli specifice activitatilor derulate in scoala, varstei si mobilitatii elevilor.

Masuri in cazul producerii unui

incendiu Si al altor pericole

Masuri preventive

Cai de evacuare si salvare

Caile de evacuare si salvare din unitatile de invatamant (coridoare, scari, iesiri) trebuie sa fie permanent utilizabile, iar latimea acestora nu trebuie ingustata prin amplasarea de automate pentru sucuri, dulapuri, etc.

De acest lucru se va tine seama si la pregatirea si realizarea festivitatilor scolare, serbarilor organizate de clase si altor manifestari extrascolare.

Usile trebuie tinute permanent inchise. In caz de incendiu, pe timpul parcurgerii traseului de evacuare, se va urmari inchiderea tuturor usilor, fara insa a le bloca.

Sistem de alarmare

Functionarea sistemului de alarmare trebuie verificata in afara orelor de invatamant. Semnalul de alarmare trebuie sa fie cunoscut de catre profesori si elevi. Se recomanda, pregatirea si a altor echipamente de alarmare de rezerva (de exemplu: clopotel, megafon, etc.).

Instalatii de stingere

Stingatoarele si hidrantii trebuie sa fie permanent accesibile si in stare de functionare.

Ocuparea claselor

Clasele cu copii cu handicap locomotor si clasele I trebuie amplasate pe cat posibil la parter. Daca acest lucru nu este realizabil, se vor alege pentru acesti elevi clasele din care calea de evacuare pana in exterior este cea mai scurta.   

Planul general si planurile pe etaje

La parter, in locul cel mai vizibil (in apropierea intrarii) se va amplasa dosarul cuprinzand planul general al scolii si planurile pe etaje, pe care se vor desena caile de evacuare si salvare, echipamentele de alarmare, stingatoarele si hidrantii, precum si alte instalatii tehnice de protectie (de exemplu: sisteme de evacuare a fumului, instalatii de ventilatie, etc.).

Planul de alarmare si evacuare

Fiecare scoala trebuie sa-si elaboreze propriul plan de alarmare si evacuare. Acesta cuprinde masurile organizatorice care trebuie luate in caz de pericol.

Lista cu numerele de telefon unde, in caz de urgenta, pot se pot apela: serviciul public al pompierilor civili din localitate, pompierii militari (981/112), serviciul de ambulanta si alte servicii publice trebuie sa fie amplasata langa fiecare telefon din scoala.

In prima saptamana de curs a anului scolar toti elevii vor fi instruiti cu privire la comportamentul pe care trebuie sa-l aiba in caz de incendiu. Pe parcursul anului scolar, in cadrul orelor speciale, in baza programei de invatamant, elevilor li se vor transmite cunostintele generale in domeniul apararii impotriva incendiilor. In fiecare sala de clasa se vor afisa instructiunile pe care elevii si profesorii trebuie sa le cunoasca si sa le urmeze in cazul declansarii alarmei de evacuare (anexa nr.3).

Profesorii au rolul de ai instrui pe elevi in ceea ce priveste pregatirea generala in domeniul apararii impotriva incendiilor, cunoasterea planului de alarmare si evacuare si a comportamentului pe care trebuie sa-l aiba in caz de incendiu. La predarea acestor cursuri pot participa si pompierii militari.

Exercitii de alarmare si evacuare

Dupa instruire, cel tarziu in a doua saptamana de curs din anul scolar, trebuie sa aiba loc primul exercitiu de alarmare de evacuare. Exercitiul de alarmare si evacuare se executa in conditiile cele mai dificile (de exemplu: unele coridoare si/sau casa scarii pline de fum). Elevii trebuie informati corect cu privire la comportamentul pe care trebuie sa-l aiba in caz de incendiu si anumite pericole la care pot fi supusi (de exemplu: sa se deplaseze cat mai aproape de podea in incaperile cu fum; semnificatia usilor inchise ca protectie contra propagarii fumului si caldurii; stingerea focului de pe hainele incendiate cu o alta haina sau prin rostogolire pe podea, interzicerea utilizarii liftului in caz de incendiu).

Comportament in caz de pericol

Alarmarea

Directorul scolii, profesorii sau personalul administrativ al scolii poate declansa alarma si va anunta fortele de interventie respectand principiul gradual. Evacuarea cladirii are intaietate stingerii incendiului.

Evacuarea cladirii

Elevii parasesc cladirea sub supravegherea profesorului. Se vor utiliza caile de evacuare si salvare fara pericole. Nu se vor lua alte obiecte (ghiozdane, obiecte de vestimentatie, etc.).

La parasirea clasei, profesorul se va asigura ca toti elevii au iesit din incapere.

Locul de adunare

Elevii vor fi condusi la locul de adunare dinainte stabilit pentru fiecare clasa. Profesorul face prezenta si anunta rezultatul directorului scolii sau responsabilului p.s.i. din scoala.

Informarea pompierilor

Pompierii sunt intampinati de directorul scolii (reprezentantul acestuia), care ii informeaza cu privire la:

-numarul si locurile posibile din scoala in care mai sunt persoane,

-situatia intrarilor, pe casele de scari si pe coridoare,

-locul unde s-a produs incendiul si propagarea acestuia,

-alte date solicitate de fortele de interventie.

ANEXA nr.1

(extras din Capitolul I al Planului de alarmare si salvare)

INSTRUCTIUNI PRIVIND COMPORTAMENTUL IN CAZ DE INCENDIU

-MODEL-

Comportament in caz de incendiu

Pastrati-va calmul

Anuntati incendiul

Telefon pompieri nr._______________

sau

CINE anunta?

CE s-a intamplat?

UNDE s-a intamplat?

Evacuarea in siguranta

Salvati persoanele aflate in pericol

Urmati caile de evacuare marcate

Nu folositi ascensorul

Fiti atenti la indicatoare

Stingeti incendiul

Utilizati stingatoarele

ANEXA nr.2

SIMBOLURI INTERNATIONALE PENTRU DIFERITE MARCAJE

Stingator

 

Marcaj directie hidrant (stingator)

 

Marcaj cale de evacuare    

in caz de urgenta

 

Marcaj cale de evacuare stanga-dreapta

 

Marcaj cale de evacuare urcare

 

Marcaj stingator

 

Hidrant

 

Punct sanitar

 

Marcaj acces

 

Directie de evacuare

 

Marcaj cale de evacuare coborare

 

Loc de adunare

 

ANEXA nr.3

(extras din Capitolul II al Planului de evacuare si salvare)

REGULI IN CAZ DE INCENDIU

12


13


14

32 31 30 26


11 29 28 27

25


20 21 22 23 24

ETAJ 1

Comportament in caz de incendiu Evacuarea in siguranta

Alarma de incendiu ________________ Se pleaca sub conducerea

profesorului la locul de adunare

Pastrati-va calmul

Locul de adunare:

Nu va luati ghiozdanul sau alte obiecte personale

La locul de adunare: Verificarea prezentei

Aveti grija de elevii cu handicapPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 9590
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved