Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Fondul Social European

Resurse umane+ Font mai mare | - Font mai micFondul Social European

Fondul Social European a fost infiintat in 1958, odatǎ cu Tratatul de Roma, si are ca obiective ,,imbunǎtǎtirea oportunitǎtilor de angajare pentru lucrǎtori in piata comunǎ si contribuirea la ridicarea standardelor de viatǎ" . FSE este cel mai vechi dintre cele patru fonduri structurale ale UE, alǎturi de Fondul European pentru Dezvoltare Regionalǎ, Fondul pentru restructurarea agriculturii si Fondul pentru pescuit.Intrucat costurile ocupǎrii sunt uneori greu de suportat mai ales de cǎtre statele est-europene, care trec prin perioada de tranzitie si care tind sǎ adere la structurile europene, a fost infiintat acest Fond, ca principal instrument financiar pentru actiunile structurale ale Uniunii Europene. Accesul la FSE se face pe principiul co-finantǎrii; pentru proiectele propuse de fiecare stat este necesarǎ cofinantarea de la bugetul national de stat, local sau privat.

Acesta isi propune sǎ acopere jumǎtate din cheltuielile statelor membre pentru a asigura muncitorilor o reconversie productivǎ, prin reintegrarea profesionalǎ si cu indemnizatii de reinstalare, precum si sǎ sprijine salariatii afectati de restructurarea intreprinderilor.

In prezent, FSE finanteazǎ acele actiuni ale statelor membre pe perioada 2000-2006 (Regulamentul nr.1784/1999) care urmǎresc prevenirea si combaterea somajului, dezvoltarea resurselor umane si integrarea socialǎ pe piata muncii, egalitatea de sanse, dezvoltarea durabila si coeziunea economicǎ si socialǎ.

Mathijsen, Pierre, 2002, Compendiu de drept european, Editia a 7-a, Editura Club Europa, p.414;

Ferrếol, Gilles (coord.), 2001, Dictionarul Uniunii Europene, Editura Polirom, Iasi, p.88;
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2086
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved