Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


REGULI SPECIALE DE PROCEDURÃ IN SOLUTIONAREA CONFLICTELOR DE INTERESE

Resurse umane

+ Font mai mare | - Font mai micREGULI SPECIALE DE PROCEDURÃ IN SOLUTIONAREA CONFLICTELOR DE INTERESE

In primul rand potrivit art. 285 din Codul muncii cauzele in solutionarea conflictelor de munca, hotararile sunt scutite de taxa judiciara de timbru si timbru judiciar.Scutirea de taxa judiciara si de taxa de timbru da expresie unui principiu specific jurisdictiei muncii si anume al accesibilitatii la instantele judecatoresti.

Este instituita astfel o garantie in plus a principiului constitutional al accesului liber si neingradit la justitie, in conditiile in care se pune in discutie raportul juridic de munca, sursa de existenta a salariului.Litigiile de munca erau scutite de timbraj si in vechile reglementari.

In acelasi sens, art. 24 lit. a si e, din Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 146/1997 privind taxele de timbru, aprobate prin Ordinul Ministrului de stat, Ministrului justitiei nr. 760/1999, prevede ca sunt scutite de taxele judiciare de timbru, potrivit legii, actiunile si cererile referitoare la incheierea, executarea si incetarea contractului individual de munca, orice drepturi ce decurg din raporturile de munca, stabilirea impozitului pe salarii drepturile decurgand din executarea contractului colectiv de munca si cele privind solutionarea conflictelor de munca, precum si executarea hotararilor pronuntate in aceste litigii.De aceste beneficii ale legii se bucura pe langa partile contractului de munca si persoanele care in conditiile legislatiei muncii, pot participa la litigiile de munca.

Avem in vedere pe cei care pot formula cereri de interventii accesorii, in asemenea litigii, lucru care rezulta din coroborarea art. 10 si 15 din Legea nr. 146/1997 cu art. 285 din Codul muncii.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1124
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved