Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


11 trucuri pentru un CV fara concurenta

Resurse umane+ Font mai mare | - Font mai mic11 trucuri pentru un CV fara concurenta

11 trucuri pentru un CV fara concurenta CV-ul este un instrument de marketing prin excelenta, de aceea, atunci cand esti in cautare de oferte de locuri de munca, trebuie sa stii cum sa il folosesti in favoarea ta. Transforma orice element al CV-ului intr-o oportunitate de a-ti face reclama si atinge-ti obiectivul de a fi chemat la un interviu de angajare.Despre ce este vorba intr-un curriculum vitae? In nici un caz doar despre fostele tale locuri de munca! Intr-un CV este vorba despre tine si felul in care ai facut performanta la companiile anterioare - lucru care iti acorda credit cu privire la jobul avut in vizor.

Afla totul despre cum sa iti imbunatatesti CV-ul si sa iti cresti sansele de a fi ales pentru job

1. Care este cea mai rapida metoda de imbunatatire a unui curriculum vitae?

Inlocuieste in CV-ul tau sintagma "Responsabilitati precum." cu "Realizari precum"

2. Care este cea mai comuna greseala intr-un CV?

Exista numerosi candidati pentru un job care nu completeaza sectiunea de obiectiv de cariera dintr-un CV. Este ca si cum ai bate la usa cuiva, ti se deschide si esti intrebat ce doresti, iar tu pur si simplu nu spui nimic.

3. Care este primul pas in redactarea unui CV?

Decide-te ce fel de joburi doresti (sau care este obiectivul tau de cariera), lucru care poate fi punctat in 2-3 randuri. Atentie! Deseori, o expunere ampla este considerata indicatorul unei lipse de claritate si directie.

4. Cat de in urma trebuie sa merg cu cronologia fostelor locuri de munca in CV?

Pentru a-ti demonstra expertiza in domeniu, poti lista locuri de munca din ultimii 10-15 ani, daca este cazul, dar nu mai in urma de atat. Ai grija, la redactarea CV-ului, ca acesta sa nu fie prea "stufos", daca ai schimbat multe joburi in decurs de 2-3 ani, vei parea instabil sau neloial.

5. Nu include hobby-urile in CV

.daca nu reprezinta ceva relevant pentru jobul dorit sau releva clar anumite caracteristici care te promoveaza pentru respectiva pozitie.

6. Ce faci daca nu ai nici un fel de experienta in tipul de job pe care ti-l doresti?

Obtine-o! Gaseste un loc unde sa faci voluntariat sau practica. Vei avea nevoie doar de o perioada scurta, pentru a avea ce experienta sa treci in CV. In plus, analizeaza si alte stagii de practica sau voluntariat, pentru a vedea daca poti sublinia anumite aptitudini pe care le-ai dobandit acolo si te pot ajuta la noul job.

7. Cum "cosmetizezi" CV-ul daca ai perioade de inactivitate intre joburi?

Poti incepe prin a privi acele perioade de repaus altfel. Daca in timpul cat nu ai avut nici un job ai facut ceva valoros (dar fara a fi platit pentru asa ceva), poti pur si simplu sa inserezi in CV, in "golurile" dintre joburi, respectivele activitati. De exemplu:

* 2005-2006: Crestere copil full-time si managementul familiei

Sau

2005-2007: Student full-time.

8. Ce faci daca ai muncit pentru un singur angajator timp de 10 sau 20 de ani?

Listeaza separat in CV fiecare job pe care l-ai avut in cadrul companiei, vei evidentia in acest fel progresele pe care le-ai realizat in ceea ce priveste experienta de munca.

9. Ce faci daca ai avut multe joburi pe termen scurt?

Pentru a minimaliza imaginea de "job hopper", combina, in CV, diverse locuri de munca. De exemplu, poti scrie in CV:

* 2005-2007 Secretara/receptionista - Compania X, compania Y, compania Z

Sau

* 2004-2006 Ospatar - Restaurant X; Pizzeria Y, Cafeneaua Z.

Sau, de asemenea, poti renunta sa treci in CV anumite joburi mai putin importante sau care nu te avantajeaza in obtinerea locului de munca vizat. Nu renunta, in schimb, la un job pe care l-ai avut pe termen scurt, dar unde ti-ai dezvoltat abilitati importante.

10. Ai mai multe obiective de cariera pe care ti le doresti in acelasi timp sau inca nu esti decis cu privire la tipul de job dorit?

Redacteaza CV-uri diferite pentru fiecare tip de cariera avuta in vedere. Un CV "tintit" catre un anumit domeniu sau job are mai mult impact decat unul general.

11. Cum eviti, intr-un CV, riscul sa fii discriminat pe criterii de varsta?

Daca ai peste 50 de ani, adu-ti aminte ca nu trebuie sa listezi in CV toata istoria locurilor de munca! Poti numi acea sectiune a CV-ului "Experienta recenta" sau "Experienta relevanta" si sa prezinti joburile din ultimii 10-15 ani. Daca totusi ai avut un job relevant cu multi ani in urma si vrei sa il treci in CV, redacteaza informatiile fara a mentiona data.

Publicat de Myjob la data de 25 iulie 2008Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1599
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved