Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

INFECTIE URINARA - tratament naturist

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai mic
INFECTIE URINARA

Daca se constata ca aveti o infectie urinara este bine ca si partenerul de cuplu sa faca tratament pentru ca altfel nu are cum interveni vindecarea, deoarece daca unul din parteneri este purtatorul unor microbi automat se va contamina si celalalt. Este bine sa se faca o analiza si sa se constate acest lucru si ambii sa faca tratament concomitent. Aceasta este o regula de care ar trebui sa se tina seama pentru a va vindeca mai repede.
Alta regula este sa se consume cat mai multe lichide pe zi 1,5-2 l pe zi. Este bine ca din aceste lichide sa fie cat mai multe ceaiuri medicinale. De asemenea este foarte important ca de fiecare data cand urinati sa va goliti vezica pana la ultima picatura.

Se vor consuma ceaiuri din urmatoarele plante medicinale: afin, arnica, brancuta, cerentel, cimbru, coada calului, coada racului, coada soricelului, galbenele, iarba neagra, iasomie, ienupar, isop, hrean, linarita, merisor, mur, musetel, nuc, osul iepurelui, pelin, pin, plop negru, strugurii ursului, traista ciobanului, trifoi rosu, urzica.

Se vor prepara in urmatorul mod:

Afin (Vaccinum myrtllus) se vor folosi frunzele care contin suficient tanin pentru a avea o actiune antibiotica foarte puternica. Se vor pune 2 lingurite la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Arnica (Arnica montana) cu toate ca este o planta toxica interna se foloseste in tratamentul infectiei urinare, insa cu mare grija. Contine materii tanante, acid galic, inulina, rasina, etc. Lucru ce-o face foarte utila in tratamentul afectiunilor renale si in special al infectiilor cu diferiti agenti patogeni pe care-i distruge si face imposibila inmultirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o lingurita de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Brancuta (Sisymbrium officinale) Se indica in litiaze urinare si in infecti urinare datorita compozitiei sale. Se foloseste planta proaspata din mai-septembrie, dupa care se pot utiliza cu mare succes semintele. O lingurita de planta proaspata se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Cerentel (Geum urbanum) contine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atat la infectii urinare cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de rizom maruntit la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 3 cani pe zi.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 lingurita de pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi.

Coada calului (Equisetum adumneavoastraerse)- 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si se pot consuma 2 cani pe zi. Extern se vor face bai de sezut din 4 linguri de planta maruntite, fierte timp de 15 minute in 500 ml apa si strecurate. Se va sta 20 minute in vasul cu apa calda. Se poate prepara si tinctura, caz in care se va lua cate 25 picaturi diluate la 100 ml apa de 3 ori pe zi.

Coada-racului (Potentilla anserina) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se va consuma cate 3 cani pe zi. Prin acidul salicilic pe care-l are ajuta si ca hemostatic si diuretic.

Coada-soricelului (Achillea milefolium) este foarte utila la infectii avand in componenta azulena care este un antibiotic puternic care distruge foarte multi microbi. Se va folosi de preferinta floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se va face dintr-o mana de flori maruntite puse la 2 litri de apa clocotita. Se va acoperi pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale sau cu cantitate mai mare de planta chiar bai complecte in care se va sta timp de 30 minute.Galbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 lingurite maruntite de flori la 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se strecoara. Pentru spalaturi se va folosi mai multe flori in functie de cantitatea de lichid care se foloseste. Intern se pot consuma 3 cani pe zi.

Iarba neagra (Calluna vulgaris) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Poate ajuta chiar si la curatirea de nisip urinar al rinichilor, si este un antibiotic.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activa in infectii. Din aceasta planta la Tg. Mures s-a facut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot bea 3 cani pe zi, sau se pot face cu ea si spalaturi.

Ienupar (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele maruntite din care se va face un ceai. Se vor marunti o lingurita de bace, care se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Extern se pot face spalaturi cu cetina sau ramurelele tinere. Se maruntesc si o mana din ele se va pune la 3 litri de apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara si se vor face spalaturi.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat in pinocamfona, pinen, etc. Este foarte utila in infectiile urinare. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Din cantitate dubla de planta se pot face spalaturi vaginale.

Linarita (Linaria vulgaris) planta contine alcaloizi, glicozide flavonice, acizi organici, etc, ceea ce face sa aiba un efect foarte puternic antibiotic si sa poata fi indicata la infectiile urinare cu mare succes in tratament. 1 lingurita de planta maruntita se va pune in 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se va consuma apoi in decursul zilei cu inghitituri mici. Se pot face spalaturi cu 4 linguri de planta maruntite puse la 2 litri de apa clocotita, apoi strecurat.

Merisor (Vaccinum vitis-idaea) frunzele contin arbutina, tanin, flavonoizi, vitamina C. Sunt indicate in majoritatea afectiunilor renale sunt de asemenea cu o pronuntata actiune antibiotica, lucru ce le face utile si in infectiile renale sau urinare. Se vor pune 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 3 cani pe zi. Exista in magazinele de specialitate si un preparat din muguri care este si el foarte eficient si care se va folosi conform indicatiilor producatorului.

Musetel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi.

Naprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 lingurite de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele maruntite. Se va pune 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3 cani pe zi.
Osul iepurelui (Ononis spinosa) contine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureza si are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din radacina. 2 linguri de radacina maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pana la 3 cani pe zi.

Pelin (Artemisia absinthum) 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se vor consuma 2-3 cani pe zi. Se poate folosi si la spalaturi.

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere maruntite. 2 lingurite se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se poate consuma 3-4 cani pe zi pentru actiunea deosebita ce-o are in distrugerea microbiana. Se poate folosi si la spalaturi.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfaramati- se vor pune 2 lingurite de muguri sfaramati la 250 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Are aceiasi compozitie chimica cu propolisul. Se poate folosi si la spalaturi fiind foarte eficient.

Strugurii ursului (Arctostaphillos uva-ursi) se vor folosi frunzele. 2 lingurite de frunze maruntite se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Ajuta la inhibarea Proteusului si chiar la E-coli. Se poate administra si tinctura cate 15 picaturi de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apa.

Traista ciobanului (Capsella brusa-pastoris) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani pe zi. Se pot face cu aceasta si spalaturi. Se indica mai ales in cazurile cand este asociat si o hemoragie.

Trifoi rosu (Trifolium pratense) se vor pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate folosi si la spalaturi. Intern se poate bea 3-4 cani pe zi.

Urzica (Urtica dioica) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se va consuma intern 3-4 cani pe zi. Pentru spalaturi este si aceasta planta foarte indicata.

Tinctura de propolis 30% Se va lua cate 2 picaturi de tinctura la fiecare 5 kg corp. Daca aveti 50 kg atunci va trebui sa luati 20 de picaturi de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este sa se puna pe un miez de paine, se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale. Se mai poate folosi supozitoare si chiar ovule.

Pentru femei este foarte bine sa puna iaurt pe un tampon de vata si sa-l introduca seara in vagin. Acesta cu rolul de a reface flora vaginala utila si a va feri de eventualele imbolnaviri. Daca la inceput pana nu se reface flora este foarte dificil de pastrat acest tampon (produce usturimi, deranj, etc) dupa ce s-a reglat flora se poate tine fara nici un simptom neplacut pe toata perioada noptii. Se face acest lucru o data la 7 zile de catre toate femeile. Se va tine tamponul doar atat timp cat nu produce jena, apoi se spala cu apa calduta (nu rece) sau ceai din plante medicinale.

Intern atat barbatii cat si femeile este foarte important sa consume cat mai mult iaurt.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1528
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site