Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Nanotehnologia -inceputul nanomedicinei

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micNanotehnologia -inceputul nanomedicinei

Nanotehnologia face referire la materialele si sistemele a caror structura si componente isi expun proprietatile fizice,chimice si biologice neobisnuite datorate marimii de nivel nano.O revolutie in sistemul sanitar si tehnologia medicala este posibila in viitor datorita nanotehnologiei.Exista o diferenta intre nanostiinta si nanotehnologie. NANOSTIINTA-studiul fundamental al fenomenelor si manipularii materiei la nivel atomic,molecular si supramolecular,nivel in care proprietatile difera decat cele la o scara mare.

NANOTEHNOLOGIA-se refera la aspect,caracteristici,productia si aplicarea structurilor,dispozitivelor si sistemelor ce au proprietati fizice,chimice si biologice neobisnuite prin controlul marimei si a formei la scara nanometrica.

Nanotehnologia a progresat rapid in ultimii ani.Astfel,a devenit o ramura a stiintei in care discipline ca fizica,chimia,biologia moleculara,stiinta sanatatii depasesc limitele disciplinare traditionale. Ideile nanotehnologiei au nevoie de ani pana sa fie concretizate,insa politicienii si oamenii de stiinta sustin ca insusi procesul de realizare poate conduce la o noua revolutie industriala! (1)

Implicarea nanotehnologiei in medicina a creat o noua ramura, nanomedicina,ramura ce promite sa imbunatateasca terapia si diagnosticarea.In prezent,nanomedicina exploreaza campuri ca, chirurgia la nanoscala,inginerie tisulara si diferite tipuri de comercializare a medicamentelor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1486
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved