Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Dieta Weight Watchers

Alimentatie nutritie+ Font mai mare | - Font mai micDieta Weight Watchers

Este una dintre cele mai utilizate metode de scadere in greutate. Aparut in anii 1960, se poate spune ca acest program a schimbat modul in care trebuie privita si abordata scaderea in greutate, punand accentul pe adoptarea unui stil de viata mai degraba decat pe scaderea ponderala rapida, cu orice pret.

Programul include doua componente extrem de importante: pe de o parte regimul de viata ce combina alimentatie hipocalorica (dar fara restrictii de alimente) cu miscarea fizica, iar pe de alta parte suportul din partea unui grup format din persoane care trec sau au trecut prin experiente similare.
Terapia de grup este importanta atat ca factor motivational in timpul curei de slabire propriu-zise, cat si ulterior pentru a mentine greutatea dobandita.Ideea centrala a programului este moderatia, mai degraba decat interdictia. El propune, de fapt, un stil de viata care trebuie mentinut pe termen nelimitat si care aduce cu sine, treptat, scaderea ponderala dorita, fara recastigarea ulterioara a kilogramelor pierdute. Grupul de sustinere este foarte important pentru a sustine schimbarea de comportament/ stil de viata dorita.

Regimul alimentar initial a fost bazat, in principal, pe impartirea alimentelor, in 3 grupe (rosu, portocaliu si verde), dupa valoarea lor calorica. Alimentele cu cele mai putine calorii sunt cele 'verzi' , (fructele si legumele), care pot fi consumate in orice cantitate, in fiecare zi. Alimentele 'portocalii', (carnea, pestele, lactatele, painea, cerealele, legumele uscate) au o valoare calorica moderata si trebuie consumate cu atentie. Astfel, ele pot fi mancate zilnic, dar nu mai mult de 10 portii (portiile sunt definite in cadrul dietei). Alimentele 'rosii', (ciocolata, produsele de patiserie, vinul, mezelurile grase) sunt cele care se consuma cu atentie, portiile permise fiind alocate pentru o saptamana.

In ultimul deceniu, programul alimentar a fost imbunatatit, pentru a veni in sprijinul membrilor sai. Astfel, in 1997 a fost introdus sistemul de "puncte" , care presupune ca fiecarui aliment sa ii fie atribuit un anumit punctaj direct proportional cu valoarea sa calorica. Fiecare persoana care se inscrie in program va avea alocate, inca de la prima intalnire de grup, un numar de puncte zilnice in care trebuie sa se incadreze (depinzand de greutatea prezenta, de greutatea dorita si de durata regimului). Persoanele din program sunt invatate totodata cum sa isi calculeze numarul de puncte pentru fiecare dintre alimentele consumate (cu ajutorul unui sistem/ instrumente de calculare).

Pe parcursul regimului, fiecare aliment consumat se noteaza intr-un carnetel special, astfel ca in fiecare moment sa poti sti daca mai ai sau nu "puncte" pentru ziua respectiva. Leaderul grupului de terapie va verifica totodata regimul fiecarui participant si ii va putea sfatui, daca este cazul, cum sa faca anumite schimbari.
Regimul trebuie sa fie in permanenta echilibrat, combinand toate categoriile de alimente, conform piramidei alimentare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1895
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved