Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


COSMETICA

Cosmetica frumusete



+ Font mai mare | - Font mai mic



COSMETICA

TEN NORMAL



Este caracterizat prin pori fini,piele mata,catifeleta,supla. Nu este indicata spalarea fetei cu sapun.

TENUL GRAS

Este lucios lipsit de suplete,unsuros.Tenul gras prezinta pori dilatati si cu timpul neingrijit,capata o culoare galbuie.

TENUL USCAT

Este fin,subtire,fragil,iritabil si se descoameaza repede. Sunt contraindicate sapunurile si apa calda sau calcaroasa.

TENUL MIXT

Prezinta o secretie grasa pe nas barbie si frunte.

Teorie fotografica

Fotografia constituie astazi o realitate estetica si economica, cu implicatii dintre cele mai diverse in viata oamenilor. Nu se dau retete garantate asupra modului in care un model sau un fotograf pot realiza fotografii de calitate, dar vom incerca in cele ce urmeaza sa ne oprim asupra unor tehnici, pozitii, iluminari si directii de fotografiere asfel incat sa ne formam o idee generala asupra artisticului.

Incadrare, pozitii, orientari

Ca un prim pas in realizarea unei fotografii, vom enumera cateva prime reguli de fotografiere:

imaginea se divide intotdeauna in doua componente - o figura care se vede clar in prim plan si un fundal, dar mai difuz care se presupune in spate.

In imagine se vad numai corpuri, obiecte, neobservandu-se forma spatiului dintre ele.

Ceea ce sta in picioare (are o baza) se vede cu mai multa usurinta decat ceea ce este efectiv suspendat.

Ca tipuri de incadrari distingem:

Plan intreg ( intreaga persoana ).

Plan american ( de sub sau peste genunchi ).

Bust (de sub sau peste talie ).

Portret ( prim plan ).

Cadrajul nu este o chestiune nici simpla nici de rutina, el facand parte din lunga serie de decizii artistice care duc la reusita finala. A incadra inseamna nu numai a alege, dar mai ales a renunta. Decizia de inceput hotaratoare este separarea elementelor care vor fi introduse in cadru de cele care vor ramane in afara acestuia, acestea din urma fiind pierdute pentru totdeauna, imaginea comunicand numai prin ceea ce se afla in interiorul ei.

Pentru imaginile statice se va plasa elementul principal in zona centrului geometric al cadrului, iar pentru imaginile menite a exprima dinamism se va plasa elementul principal ( in cazul de fata modelul ) in afara zonei centrului geometric al cadrului.

culoarea

In fotografie exista toalitati usoare - nuantele deschise derivate ale culorii alb, si tonalitati grele - nuantele inchise derivate ale culorii negru. Tonalitatile deschise se asociaza cu bucurie, veslie, ele fiind optimiste, iar tonalitatile inchise se asociaza cu o atmosfera dramatica, solemna, ele fiind pesimiste.

Culoarea este parte integrata a lumii in care traim avand o puternica influenta asupra acesteia si asupra fiecaruia. Sensibilitatea la culori se poate dezvolta, abilitatea de a comunica prin culori se invata.

Vom incerca in continuare sa abordam fotografia color cu mentiunea ca tot ceea ce tine de cromatica este valabil si la fotografia alb negru cu urmatoarele echivalente:

Culori deschise - crem, gri deschis, alb, galben, roz, orange, verde lamii, bleu.

Culori inchise - negru, bleumarin, verde, rosu, albastru, gri inchis si violet.

Este interzis pentru o sedinta de fotografiere alb negru ca modelul sa aiba vestimentatia sau accesoriile de culori deschise si sa fotografieze pe fundal alb sau de culori inchise si sa fotografieze pe fundal negru.

Regula: fundalul alb implica vestimentatia si accesoriile modelului de culori inchise, iar pentru fundalul negru de culori deschise.

Relatia model - fotograf

Pentru reusita unei sedinte fotografice pentru care avem modelul, fundalul, luminile si aparatul adecvat, singurul lucru care nu trebuie sa lipseasca este relatia model fotograf.

Deoarece nu exista doi oameni la fel din punct de vedere psihic, imaginativa cum ar trebui sa se comporte fotograful ideal pentru a comunica usor cu modelele. Avand in vedere acest lucru, modelul ar trebui sa aiba o deschidere cat mai mare catre dialog, naturalete, fara nici un complex de inferioritate sau mai grav de superioritate fata de fotograf. Modelul trebuie sa inteleaga ca nu pozeeza pentru fotograf, agetie, prieteni ci pentru el. Trebuie sa aiba incredere in sugestiile fotografului dar totodata sa-l ajute printr-un comportament cat mai natural si degajat.

Cele mai reusite fotografii sunt cele in care se surprinde naturalul si nu artificialul, de aceea, interventia fotografului si a elementelor auxiliare, mai putin iluminarea, ar trebui sa fie nule. Insa in cadrul unor fotografii in studio, acest lucru nu poate fi evitat fiindca artificialul este omniprezent printr-o latura de baza, fudalul, prezent tocmai pentru a scoate in evidenta modelul.

Chiar daca uneori iluminarea lasa de dorit un model bun, natural poate transforma acest dezavantaj intr-un avantaj.

In acest cadru amintim doua curente majore in fotografia de moda:

Primul curent clasic in care pozitiile, orientarile, iluminarea sunt standardizate, clasice, studiate si analizate din toate punctele de vedere.

Al doilea curent este modernist, totul fiind in transformare, miscarea si mimica modelului sunt libere neexistand nici o restrictie.

Trebuie precizat faptul ca astazi cele doua curente nu se mai gasesc in totalitate separat, ci combinate in functie de maniera de lucru a fiecarui fotograf, in care apar mai mult sau mai putin fotografiile clasice sau moderniste.

In timpul sedintelor foto, modelul trebuie sa respecte cateva reguli de baza:

Coloana vertebrala trebuie sa fie dreapta, exceptie facand pozitiile ghemuit sau stand pe o parte.

Abdomenul trebuie sa fie mai ales in momentul fotografierii incordat.

Trebuie tras ceva mai mult aer in piept, umerii trebuie sa fie relaxati si putin trasi inapoi.

Daca modelul sta pe un scaun, balansoar, masuta sau pe jos, scaunul sau corpul trebuie sa aiba o orientare oblica fata de obiectivul fotografului, iar fata de marginea din fata a fundalului intre 15-80 grade.

Greutatea corpului este sustinuta doar pe piciorul din spate, cel din fata fiind folosit doar pentru a inchide soldurile la nivelul genunchilor.

A nu se uita:

1. Axa umerilor si axa soldurilor nu stau niciodata paralele cu marginea din fata a fundalului.

2. Piciorul pus in fata indica faptul ca acelasi sold si acelasi umar din partea cu piciorul vor fi orientate in fata.

Ca o concluzie generala putem spune ca relatia model fotograf este esenta unei reusite artistice depline.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 846
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved