Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Folosirea corecta a fardurilor

Cosmetica frumusete

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Frigul si frumusetea
Machiaj de Diva
Machiajul- pas cu pas si poze
Fardul de obraz
Folosirea corecta a fardurilor
Arta de a te parfuma
Moda anilor 60 - Coafurile anilor 60
Must have-urile trusei de machiaj perfect
Cate-n gene si-n sprancene
Machiajul buzelelor - atractie si armonie (Buze armonioase)


Folosirea corecta a fardurilor

Adevarata frumusete nu se obtine prin camuflarea imperfectiunilor, ci prin dobandirea si pastrarea unei sanatati infloritoare. Fiecare dintre noi doreste sa aiba un ten proaspat, un aspect tineresc. Aceasta dorinta se poate realiza insa numai in masura in care stim sa cultivam calitatile cu care ne-a inzestrat natura si sa le adaugam mici corective printr-o ingrijire cosmetica rationala. Cele care ne ajuta de cele mai multe ori in realizarea acestui lucru sunt produsele cosmetice, fardurile.

Fardurile sunt folosite pentru a vantaja anumite parti ale obrazului. Pentru atingerea scopului urmarit trebuie sa ne deprindem si sa tinem seama de: varsta,lumina (naturala sau artificiala), natura tenului, forma obrazului. Nu vom aplica niciodata fard peste fard. Pentru ca un machiaj sa tina, fata trebuie curatata, apoi unsa cu o crema grasa, coldcrema sau o crema de zi. Fardul trebuie ales cu grija si folosit in mod rational ca sa nu dauneze. Astfel, avem obligatia sa indepartam fardul in fiecare seara, folosind in acest scop un demachiant.
In continuare voi explica rolul fiecarui produs cosmetic:

Creionul dermatograf

Va fi folosit pentru creionarea sprancenelor, trasandu-se linii care sa imite firele de par. Culoare va fi cat mai apropiata de nuanta parului. Pentru creionarea pleoapei superioare se va desena o linie cat mai fina de-a lungul pleoapei, iar pentru alungirea ochiului - o linie pornind din coltul extern al ochiului in sus.

Rimelul

Are drept scop sa sublinieze luminozitatea ochilor si sa le intensifice farmecul. Pentru a evita aglomerarea genelor, inainte de aplicarea rimelului le vom pudra usor. Genele vor parea mai bogate daca vom efectua doua aplicari la interval de 5 minute. Rimelul va fi aplicat numai pe genele superioare, deoarece aplicarea lui pe zonele inferioare imbatraneste. In mod obisnuit, persoanele blonde vor folosi un rimel maron sau daca au ochii albastri, un rimel albastru. Brunetele vor folosi rimelul negru, iar rocatele pot folosi si rimelul de culoare verde.


Fardul pentru pleoape

Umbrirea pleoapelor este folosita pentru a da ochilor adancime si luminozitate. Pleoapele se vor farda seara in culori puternice, iar ziua in culori mai pale - deoarece ziua culorile puternice imprima figurii un aer nenatural si chiar ridicol. Nuanta fardului nu trebuie sa fie nici prea deschisa, fiindca imbatraneste figura, si nici prea in chisa deoarece ii da un aspect aspru.


Fardul pentru obraz

Este indicat in cazul tenurilor sterse, ofilite, galbui. Fardul de obraz poate fi uscat / sub forma de pudra compacta sau gras sub forma de crema. Fardul-crema se aplica inainte de a pudra obrazul, intinzandu-l perfect, fara contur, nuantat din ce in ce mai slab. Fardul uscat se aplica dupa pudrarea obrazului.


Anticearcanul, fondul de ten

Au rolul de a camufla imperfectiunile tenului. Acestea trebuie sa aiba o nuanta apropiata ce cea a tenului si intinse bine pe toate zonele cu probleme.


Pudra

O pudra de buna calitate, continand substante inofensive, joaca un rol importand in protectia pielii impotriva interperiilor, in absorbtia secretiilor prea abundente ale glandelor sebacee si sudoripare, in acoperirea diferitelor pete si neregularitati ale pielii. La folosirea ei vom tine seama de nuanta tenului. Un tenu uscat va fi pudrat numai depa ce in prealabil am aplicat o crema grasa, iar cantitatea de pudra va fi cat mai mica pentru a nu produce uscaciunea pielii. In cazul tenurilor grase vom apica o crema uscata de zi, sau daca tenul este excesiv de gras vom pudra direct. Pudrarea se va face cu ajutorul pufului iar excesul va fi indepartat cu o periuta speciala.


Rujul de buze

Rujul da luminozitate obrazului, putand totodata corecta unele imperfectiuni ale gurii. Daca preferam un ruj mat, vom pudra buzele inainte sau dupa aplicarea rujului. Daca dimpotriva ne place un ruj lucios vom plica peste ruj un gloss special. Nuanta rujului va fi in armonie cu cea a fardului de obraz, fara a fi in dezacord cu modul in care ne-am imbracat.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 931
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site